Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja dzisiaj nawet nie mialam kiedy zajrzeć 🙂
Oli nie spal dzisiaj, nie kladlam go taki byl plan 😜 nie mial kryzysu i do tego zasnal o 19.30 z wielkim krzykiem ehh...tak wiec stwierdzilam ze nie bede go juz klasc w dzien bo nie potrzebuje tego 🙂 no chyba ze wstanie o 6 to wtedy sie przespi 🙂

• Mamusia
goshe napisał(a):
moj pracuje w firmie kurierskiej UPS 🙂
Kasia ja myslalam zeteraz mialas USG...to jak lekarz nie widzac nic okreslil ze to 6 tc? bo z miesiaczki wiadomo ze 7tc tak? ale z badania ???

zbadał wielkośc macicy 🙂 że wyszło mu tydzień później. Ginekolodzy mają juz swoje sposoby na okreslanie wieku ciąży 😉

Kochane, zajrze do Was jutro. mam dziś do nauki trochę, jeszcze zalozyłam sobie napisac jeden podpunkt do pracy mgr.
Poza tym padłam dziś od 16-17.30 😮, zjadłam pół głowki kapusty białej i caly słoik powideł z porzeczek. Po wczesniejszej rybie po grecku było mi niedobrze 🤢
a wogóle, babcia zorbiła dla mnie 80 pierogow z mięsem.. a ja na nie patrzec nie mogę, bo mi niedobrze, jak tylko mięso poczuje to kicha 😜
upiekła też karkówkę i też kicha bo mi śmierdzi 😉

dobranoc 🙂

• Mamusia
Hehehe, tak to jest z tymi ciezarowami 😁

Dziwi mnie,ze nie zrobil USG,ale nie bede sie rozpisywac... ale jest co najmniej kilka rzeczy,kjtorych w badaniu palpacyjnym sie nie wybada...

Dzwoni do mnie wczoraj kolezanka ( babcia jej zmarla tego dnia ) i,ze maly jej sie malo rusza...no to jej mowie,ze jak ma sie denerwowac niech jedzie spr do szpitala i ja zatrzymali bo ma 2,5 cm rozwarcia ...a ta na pogrzeb w pon, chce isc i sie denerwowac niepotrzebnie

z babcia moze sie i dwa tygodnie pozniej pozegnac...taka zniej panikara, ze do6miesiaca dziecka glowki nie dotykala,a na pogrzeb sie spieszy..!!!

piwko chyba 3 otworze..) tylko pytanie czy jutro wstane bez problemy 😁

• Mamusia
cześć 😘

Sandra, no niestety ten mój gin daje skierowanie tylko na 3 te głowne usg 😞

Gosia, to Twój mąż z avonu przywozi Tobie kosmetyki? to jego rejon> ja zrezygnowąłam z dostawy kurierskiej po tym jak non stop miałam otwarte paczki, a ostatnio zabrali nawet 4 katalogi i perełki rozświetlające.
a co do snu Oliwiwrka, może wczoraj działo się coś co potem on przezywał? My mamy remont ciągle, jak panowie zaczną wiercic to nocka też u Grzesia fatalna.
Ale po tym odstawieniu od cyca przesypia mi całe noce. Dziś tylko o 1 w nocy się obudził, dałam mu rączkę i poszedł dalej spać, i spi do tej pory, a już 7.25 🙂
Jak widzisz że Oli w dzień jednak trze oczy, to wydaje mi się że nie ma sensu go przetrzymywać na siłe, no chyba że jest już 17-18, to wtedy warto przetrzymac bo nie zaśnie na noc. My musimy małego wczesniej kłaśc spac. Wczoraj połozylismy go 21.45, usnął o 22.30 i miałam zepsuty wieczór w sensie takim ze nic swojego juz nie zrobiłam..

a mnie się pochorowało, wczoraj bolało mnie praktycznie całe ciało, plecy, nocy - taki ból jak na grypę. Do tego ból gardła. rano zeszłam, teściowa zbadała no i początki jakiejś infekcji. Mam teraz gorączkę, więc wziełam paracetamol, do tego strepsils na gardło i zobaczymy czy się dalej rozwinie. Planowane szczepienei małego przełożylismy na przyszly tydzień..

dobra, idę popisać prace mgr póki mały spi. Buźka, jak będę w stanie to wieczorem zajrzę 🙂

heej.. u nas chujnia z patatajnią;(
musze jutro jechać do Kielc i mam problem.. bo nie mam kogo dokoptować teściowej, żeby nie musiała sama z chłopcami zostać.. najlepiej to bym nigdzie nie jechała..

• Mamusia
ja narazie avonu nie zamawiam nie mam glowy do tego 🙂 ale mi moj nie przywozil paczki 🙂 ja jezdzilam sama do centrum i odbieralam sobie i przy okazji do sklepu AVON wstepowaam aby np. powachac nowosci heheh
Widzisz Kasia tylko przestaas karmic Grzesia a on od razu zaczal calutkie noce przesypiac 🙂 tak samo bylo z Oliwierkiem 🙂
Nocka u nas jak sie okazalo dobra byla, cos mu sie musialo snic poprostu datego tak sie wiercil... wstal dzisiaj o 6.30 i zaraz go klade bo marudzi juz...
ide bo ciagnie mnie gdzies i krzyczy 😲 🙃

• Mamusia
wogole to jestem juz w takie desperacji w zwiazku z brakiem pracy ze bylam w sklepie spozywczym u mnie w bloku pytac sie o prace bo potrzebuja sprzedawcy... ale tam od 6 rano jest czynne wiec tez nic z tego bo co zrobie z dzieckiem?? eh no dramat jakis poprostu... 😞 😞 😞

• Mamusia
hej 🙂
no my juz po szczepieniu, nie bylo tak zle, plakal tylko w momencie wklucia i pozniej juz bylo ok 🙂 takze cale szczescie, teraz juz spi, padl 🙂
U nas Kacperek budzi sie w nocy, ale dostaje wode i spi dalej. Dzisiaj np obudzil sie o 2 dalam mu wode i spal do 7 🙂

Tak 😁 i dużo lepiej nam się żyje 😁 ja się nie męczę, Mateusz też nie 😉
Teraz jest "gość" bo zaczepia zabawki na macie edukacyjnej od 15 minut 😜 agent mały 🙂

No i ja się wreszcie mogę piwka czy winka napić 😁
w niedzielę przy gotowaniu sama wypiłam prawie całą butelkę wina ☺️ ale tak mi smakowało, że masakra 😁
w ogóle.. przeszłabym się z kimś na piwo.. to nie ma z kim:/

• Mamusia
heh no to ladnie ci posmakowalo 🙂 za mna tez tak chodzi ostatnio winko 🙂 mniam uwielbiamy z mezem słodkie winko 😜 trzeba kupic 😜
dzisiaj na 20 idziemy ze znajomymi na squasha 🙂 swietny sport, gralas moze kiedys Gosia? a pozniej lampeczke winka mozna wypic 😜

No nie grałam.. nie ukrywam jakbym miała możliwość to chętnie bym spróbowała.. ale u nas to nawet nie ma gdzie:P
Fajnie, że sobie tak wychodzicie 😉 ja już nie pamiętam kiedy ostatnio byliśmy gdzieś z moim.. teraz to już nie ma szans bo niańkę zawsze trzeba szukać..:/