Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No to sobie pospal chlop... 🙂

Ja siedze i dyskutuje o wpisach do indeksu, bo termin obrony juz tuz tuz, a czasoo coraz mniej, no i wypadaloby sie chyba zaczac uczyc powoli 🙂

Aaaa wczoraj żaląc sie Wam odnosnie mojego pecha zapomnialam, jeszcze o czyms...Chcialam zamknac okno w lazience i cala szyba mi wyleciala z RAMY...
Szczescie w nieszczesciu, ze poleciala na ulice, a nie na mnie... no i dwa, ze nikt akurat nie stal pod oknami, bo lalo jak cholera...

Moje dziecko wziela siostra, a u mnie siedzi jeszcze Kaja...i normalnie taka grzeczna, ze w miejscu siedzi 🙂 i sie bawi...To chyba syndrom obcej osoby, bo nie wierzze ze w domu taka jest....Jej brat KOSMA- 4800g mial...OLBRZYM 🙂

• Mamusia
Kasia drugie imie gorzej wybrac sama nie wiem jakie bym wybrala jakby byla dziewczynka to na 100% Julia, chlopak chyba Aleks lub Alan ale to takie nie pewne 🙂

Oli mial wypadek 🤨normalnie pól centymerta i rozcialby łuk brwiowy 🤨 ale naszczescie jest tylko lekko zdarta skorka 🙂

kasia1986 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Kasiu jeśli mogę cię zapytać jak długo czułas te bóle brzucha i jaki to był ból?

brzuch mnie sam w sobie nie bolał, natomaist mam uczucie jakbym w środku dźwigała wielki kamień i co jakiś czas ten kamień ciąży mi na szyjce, czasami powodując jej kłucie. Jak dłużej pochodze to brzuch na dole robi se twardy i zaczyna ciążyć ( Maks jest bardzo nisko stąd głową lezy mi na szyjce )
A Ciebie zaczyna brzuch boleć? Moze to skurcze przepowiadające?

Nie to nie skurcze. Tzn te też mam od 30 tygodnia mniej więcej, ale wiem jak je odróznić. To raczej takie kłucie w dole, nawet tuż przy samym wejsciu. I czasem taki "ból" jakby po przeforsowaniu. Miałam cięzki tydzień, bo sama z dziewczynkami i już sama nie wiem czy się martwić. @ tygodnie temu na wizycie szyjka twarda zamknięta i długa.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Kasiu jeśli mogę cię zapytać jak długo czułas te bóle brzucha i jaki to był ból?

brzuch mnie sam w sobie nie bolał, natomaist mam uczucie jakbym w środku dźwigała wielki kamień i co jakiś czas ten kamień ciąży mi na szyjce, czasami powodując jej kłucie. Jak dłużej pochodze to brzuch na dole robi se twardy i zaczyna ciążyć ( Maks jest bardzo nisko stąd głową lezy mi na szyjce )
A Ciebie zaczyna brzuch boleć? Moze to skurcze przepowiadające?

Nie to nie skurcze. Tzn te też mam od 30 tygodnia mniej więcej, ale wiem jak je odróznić. To raczej takie kłucie w dole, nawet tuż przy samym wejsciu. I czasem taki "ból" jakby po przeforsowaniu. Miałam cięzki tydzień, bo sama z dziewczynkami i już sama nie wiem czy się martwić. @ tygodnie temu na wizycie szyjka twarda zamknięta i długa.

jak szyjka twarda i długa to nie masz się co martwić.
A Julia jest coraz więkza i ma prawo napoierać głowką.

Gosia, dobrze ze Oliwierkowi nic się nie stało!

Mierzyłam Grzesia, ma 96 cm, równo z oparciem krzesła. Teściowa ostatnio zauwązyła ze się"wyciagnął", schudł na buzi i zrobił się taki szczypior :P

• Mamusia
ja poki co nie wyobrażam sobie jak to będzie po porodzie. Z Gzesiem to było łatwo, bo ten szedł spac to i ja sie kimnełam, a tutaj już nie da rady.. ;/

kilka dni temu była siostra M u tesciów i Grzes poraz pierwszy zobaczył mała dzidzie. Podszedł, wielce zdziwiony, dał jej rączkę i pokazał na jej buzi, ze tu ma oko, tu ma nosek.. i przestał się intereowac. Jestem ciekawa reakcji na brata, ale chyba najpierw zaraz po przyjeździe moim ze szpitala będzie się pewnie chciał mną nacieszyc

• Mamusia
jak dobrze pójdzie we wtorek jedziemy zobaczyć za łożeczkiem dla Grzesia. Mielimy teraz w piątek jechac ale nie chciałam by mnie wytrzesło.
M od lipca o 18 bedzie pracował więc nie będzie kiedy jechac. Mamy tak na prawde czas do konca czerwca na wybór łozka. grzes jedzie z nami zeby zobie wybrał, do tego pościel ( może jakas fajna w autka), a ja wtedy będe mogła odświezyć łożeczko dla maluszka 🙂

• Mamusia
Sandra, współczuję tych pechowych dni...masakra. Jak Wy to teraz spłacicie ;/ nie zazdroszczę sytuacji.
Kasiu, jak się urodzi to czy Maksiu czy Szymuś - będziesz kochać tak samo mocna 😉
A może Antoś 🙂 Albo Filip, Michał, Adam 🙂

Gabi już na wakacjach nad morzem. Ponoć teraz zasypia....mój M nie pozwala mi zadzwonić (po raz setny) :P:P). No ale może ma rację - nie mogę ciągle ich kontrolować. Ale powiem Wam, że jak odjeżdżali a ja jej machałam, to ryczałam jak bóbr - potem pół drogi powrotnej nie mogłam nic mówić do męża, bo zaraz ryczałam 🙂 Ale teraz jest już oki.

• Mamusia
Marta, szybko zleci i Gabi będzie niedługo w domku 🙂

a co do imienia miałam kolejną przeprawe, tym razem z moją mamą. Zaczęła mi cmokac do słuchawki jak się psa woła. I juz w ogóle jestem nastawiona anty do tego imienia, tak po prostu , chyba za bardzo poddaje sie wpływom otoczenia ;/
Nie rozumie cholera, że nie jest tak prosto z M wybrac imie. Że ja juz nie mam siły poraz setny przekonywac bezskutecznie do moich imion..
Kazde imie jest nie takie, bo np Filip to mą z jego byłej, Mateusz to ksiądz, to imie jest takie bo ktoś o tym imieniu jest taki..
ogólnie mam ciężko, tym bardziej ze nie moge zwracac si eo brzuszka w moim ulubionym imieniu bo od razu jestem gaszona

• Mamusia
Marta wcale Ci sie nie dziwie ze plakalas bo tez bym za Oliwierkiem plakala 😉
Kasia fajnie ze kupujecie lozko dla Grzesia, ja z mama w sobote wynioslysmy lozeczko Oliwiera do innego pokoju zeby posprzatac za nim a maly tak sie rozplakal ze szok myslal ze zabieramy mu lozeczko heh a jak juz przynioslysmy je z powrotem to usiadl w nimi glaskal co chwile przescieradlo i poduszke 😁 hehe i mowi "nie zabieraj mama juz" chce mu kupic posciel z pociagiem wiecie Tomek i przyjaciele hehe bo lubi ta bajke bardzo i nigdzie znalesc nie moge...
Sandra jeszcze co do mandatow to moj brat wyobrazcie sobie ze ma ich az na 2400!!!! Takich po 100,200 zl nazbieralo mu sie I oczywiscie nie splacal i teraz komornik siadl mu na wyplate i co miesiac 500 zl zabiera to jest dramat dajcie spokoj tyle mandatow hehe

• Mamusia
cześć 🙂
wróciłam od gina, krążek założony.
O zgrozo, szyjka znów się skróciła ( dziwne, bo od środy leząłam praktycznie tyłkiem do góry i nic sie nie nadwyrężałam..). Szyjka była na długość grubości krążka 😮 i trochę gin musiała porozciągac szyjkę aby dobrze złapało. Trzymała mi łapę w katarzynie dociskając krążek a w tym czasie wszystko szło mi do góry, tzn szyjka i macica. Nie było to przyjemne.. Teraz mam cały dół obolały, ale krążek wydłużył i "zassał" szyjkę. No i brzuszek poszeł mi trochę w górę.
Pytałam sie lekarki czy jesli bysmy nie zareagowały odpowiednio szybko czy mogłoby dojść do porodu, a ona stwierdziła, że prawdopodobnie w ciągu 2-3 tygodni 😲 aczkolwiek mogłoby nic się nie stac, ale szyjka byłaby bardzo mocno obciążona.

No, to idę jeszcze poleżeć

ps. Marzena, z Grzesiem mnie nie bolało zakładanie, dzis było nieprzyjemnie 🤢