Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasia fajny pokoik Grzes bedzie mial 🙂 mi ta wykladzina tez sie podoba super sprawa dla chlopca 😉
Moja dobra kolezanka o 5.15 urodzila corcie zrobila sobie prezent na urodziny bo tez dzisiaj ma 😁
Dzisiaj rano Oli wstal i mowi po jakis 10 minutach( mialam go na rekach) " wobie siku na jenke mamy" to ja go szybko na kibel i jego deseczke mowie mu miedzy czasie zeby jeszcze poczekal i nie robil i w koncu zrobil siku na kibelku 😁 tym sposobem nocny pampers suchy i zaoszczedzony hehe

• Mamusia
hej 🙂

no to ładnie Ci Oli zawołał 🙂

byłam dzis na dniach otwartych zajezdni tramwajowej. grześ oszalał z radości, tyle tramwajów na raz, bardzo się cieszył.
Pamietacie jak prosiłam Was o głosy na tą nazwe la tramwaju? zdobyła 1 miejsce, dzis własnie były "chrzciny " Szmaragdu 🙂
dostałam upominek od miasta, podwójne zaproszenie do kina, przewodnik po Szczecinie, smycz, długopis, koszulka, torba ekologiczna, i serie 20 cd "Cyganerii" Jacka Cygana ( płyty zostawiłam tesciom bo i tak nie słucham takiej muzyki :P )
A ten przewodnik to chciałam wczesniej sobie kupic, ale 50 zł w Empiku kosztuje i mi było szkoa kasy 😉

co do pokoiku mam obawy czy nie jest za pstrokaty, tzn ta wykładzina jest bardzo kolorowa, ale z drugej strony to pokój dziecięcy, niech będzie w nim wesoło.

Oto mój tramwaj 🙂
[URL=http://img708.imageshack.us/i/03072011306.jpg/][IMG]http://img708.imageshack.us/img708/9851/03072011306.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
goshe napisał(a):
Ja myslalam ze dostaniesz za wygrana darmowe przejazdy tramwajami hehe 🙂 ale ten tramwaj nowoczesny 😉

na razie miasto zakupiło 6 takich i chyba własnie dlatego że są nowoczesne postanowiło to hucznie uczcić. Powoli tabor szczeciński jest wymieniany na nowsze modele.
Ja jechałam tym tramwajem zalewie raz i to 1 przystanek 😁 ale dla mnie ful wypas, klimatyzacja, automat do sprzedawnaia biletów, telewizor no i cicho jeździ 🙂

Kurna... rozpisałam się i wsysło mi wiadomość 😠 😠

Kasia gratuluję 🙂 ja też głosowałam oczywiście 🙂 A no i brzuszek śliczny 🙂

Sandra a kiedy obrona? w zaplanowanym terminie?Z bo ja nie na bierzaco i nie wiem jak się powyrabiałaś..
A widziałam Cię na jakimś zdj na fb i mam wrażenie, że buźka Ci zeszczuplała 🙂

Kuba mi w nocy akcję zrobił.. obudził siebie, Matika i on się chce bawić... wyłazi mu w końcu ta ostatnia trójka i tak go męczy od 2 m-cy prawie.. Dostał wczoraj strój tygryska 😉 zdj na fb wrzuciłam 🙂 chodzi po domu i pokazuje jak bryka 🙂

A no i znalazłam sposób na jego złości 🙂 Już nie krzyczę i nie grożę, że w końcu go zbiję (to się z celem mija bo krzykiem się nie przejmujem a groźby.. heh.. i tak wie, że bym go nie uderzyła:P) teraz informuję go, że ma iść posiedziec samw pokoju przez jakiś czas.. w płaczuale idzie już sam grzecznie do siebie, ja zamykam drzwi (Kub umie je sobie otworzyć ale wtedy wie, ze nie może i nie robi tego. Czasem płacze, czasem krzyczy ale siedzi tam i czeka aż pozwolę wyjść) potem siadamy razem na podłodze i rozmawiamy o tym co zrobił źle i że tak nie wolno. Przepraszamy się i po bólu 🙂 i widzę, że metoda zaczyna odnosić porzadane skutki 🙂
Dodatkowo Kubuś nauczył się ładnie prosić o wszystko a nie egzekwować krzykiem i histerią no i oczywiście dziękować za to 🙂 Może coś z niego jeszcze będzie 🙂

Jak tam po weekendzie? 🙂

• Mamusia
hej 🙂

osia2, ciekawa metoda na Kubę 🙂

ja muszę przeczytac książkę Tracy Hogg "Język dwulatka", moz euda mi się Grzeia bardziej zrozumiec.

Sandra, do obrony w sumie nie ma sie z czego uczyc, tzn ja byłam pytana ogólnie, bez definicji. Ciebei pewnie tez zapytają o dany problem w ujęciu holistycznym.

kupiłam zisiaj część kosmetyków dla malucha, dosłownie kilka rzeczy i 60 zł nie ma, eh..

• Mamusia
hej hej 🙂
Wiecie co moje dziecko przed chwila zrobilo? Rozwieszalam pranie na balkonie, a on siedzial w pokoju na nocniku, po chwili patrze a on chodzi sobie po pokoju, a za moment trach i nacisnal klamke na dol i tym samym zamknal mnie na balkonie, no i swietnie 🙂 Myslalam ze na zawal padne, cale szczescie mialam male okno uchylone i wsadzilam reke i otworzylam duze okno i przez okno weszlam. No poprostu masakra 🙂
Kasia no ceny sa zabojcze

• Mamusia
hehe ale cwaniaczek hih 😁 no na tych malych łobuzow trzeba uwazac 🙂 🙂nie wiadomo co im do glowek moze strzelic 🙂
ja po pierwszej wyplacie heh normalnie az buty chyba sobie jakies fajne kupie w koncu to pierwsze zarobione pieniadze po ciazy 😁
moj Oli juz widze siku ma prawie opanowanena kibelku 🙂 ladnie mowi ze chce mu sie siku, gorzej z kupą 🙂

• Mamusia
Ano super, bo dzisiaj zlozylam wsio do dziekanatu 🙂)) Wiec obrona juz tuz tuz....

No niby tak Kasiu, ale jak zapytaja mnie o dzialania hormonow w calym cyklu miesiaczkowym, albo o dzialanie antykonceptow, to tak srednio moge odpowiedziec holistycznie 😉 Musze to po prostu wiedziec... a nazwy substancji czynnych w lekach sa po prostu niezamowite...17-OH-progesteron, nortestosteron, lewonogestrel itp itd 🙂 No i cholerne beznadziejne metody naturalne 🙂 Grrrrrrr, ale w koncu po 5 latach wypada sie tego nauczyc 🙂 Nigdy sie nie uczyla, bo raczej bym nie zalecala... ale wiedziec w koncu wypada 🙂

TEraz tak przegladam dzisiaj artykuly, które miałam do pracy, a z ktorych powyciagalam tylko po zdaniu byle do bibliografii bylo i w sumie jakbym je przejrzala wczesniej to mialabym ciekawsza prace 🙂 ale w sumie byle obronic i do widzenia , juz nie bede sobie ambicji lechtac 😁

• Mamusia
ah,, jak u Ciebie Sandra mog bzc takie pztania to ryecyzwiđcie lepiej sie poduczyć..
ja miałam powiedziane ze efinicji żanych NIET, jedynie ogólnie mam sie orientowac o grupie badawczej, o problemie o którym pisałam.

Gosia, tez bym chciała zarobic jakie swoje $ 🙂

• Mamusia
Nio poczytam sobie codziennie prace swoja 😁 Te najwazniejsze artykuly,przypomne hormony i powinno byc si.. 🙂
Wiadomo, ze to raczej formalnosc, ale moja Pani promotor, moze wymyslic cos niesamowitego... 🙂 haha

Ide spac, bo znow sie mialam wczesnie polozyc i dupa 🙂 A nadia wczoraj wstala o 5....

• Mamusia
hej 🙂
ja od 6 na nogach, rano w przychodni, zostawiłam swoją "błękitną" krew 😉 i to coś nie błękitne i wyniki jutro. Ciekawe jakie będą bo przez ostatni tydzień jadłam witaminy pharmaton matruelle bo dostałam 2 opakowania próbek od ginekologa.

Niedługo znów ruszam na miasto odbrac kosmetyki z oriflamu ( Gosia2, jak Ty wytrzymujesz bez zamawiania oriflamu co? :P ) i na szcepeinie z Grzesiem ( druga ospa, zapomniałam o niej i juz w maju powinien byc szczepiony). O ile oczywiscie będzie szczepionka bo tesciowa nie był pewna ;/ no ale i tak podjade tam, mam po drodze.

• Mamusia
moze i ja bym zaszczepila mlodego przeciw ospie? w koncu do zlobka idzie od wrzesnia...
po ile ta szczepionka?
Sandra to kim teraz bedziesz z zawodu jak sie obronisz?
u mnie caly czas pada od jakiegos tygodnia jak nie wiecej wogole na spacer nie mozna wyjsc Oli juz wariuje mi w domu ;/

Kasia jakoś żyję:P nawet nie tęsknię.. chociaż wkurzam się jak mi brakuje kosmetyków i musze po nie do sklepu lecieć:P hehe

Gosia - ja biorę Kubka w wózek, pakuję w folię, sobie parasol i idziemy na ten deszcz 🙂 bo z dwójką w domu to chyba bym szału dostała bez wychodzenia 🙂

Kuba kaszle... daję mu syrop i dzisiaj zaczęłam inhalację... kurde oby się nie rozchorował.. ostatnia trójka dalej wychodzi.. podnosi się razem z dziąsełkiem a nie przebija go i pewne dlatego taki wściekły łobuz z niego teraz..

• Mamusia
Gosia nie wiem po ile ta szczepionka, nie wiem czy wogóle płatna 😮 od samego początku tesciowa sie szczepionkami zajmuje, ja mam tylko zgłaszać się do przychodni.

Gosia2, ja koło siebie nie mam żadnego sklepu z kosmetykami, najbliższy rossman mam 6 km od domu, więc trzeba autem się do niego pofatygować, a często się nie chce. Własnie odebrałam karton, kurcze, ni ma w magazynie ostrzy do maszynki wilkinson co kiedys była. Ona goli idealnie, a tak to musze jakies jednorazówki kupic, po których zawsze si zacinam. Po tamten maszynce nigdy 🤨

A Sandra to będzie teraz mgr położnictwa?
Ja mam śmiesznie brzmiący tytuł bo mgr turystyki i rekreacji, gdzie M sie śmieje, że turytykę to ja uprawiałam jedynie jeżdżac na uczelnei, a tam na miejscu juz rekreacje hehe

• Mamusia
Ospa na pewno platna, bo to szczepienie dodatkowe.

No ja z zawodu jestem polozna, a teraz przed polozna bede miec po prostu mgr, bo robilam studia uzupelniajace... 🙂 A prawo wykonywania zawodu mam juz od dwoch lat 😉

Do piatku musze zarezerwowac wakacje,bo ponoc coraz mniej ofert, a nie chce miec jakiegos ochlapu, bo w koncu pieniadze nie male sie placi.. 😞 ale coz raz w zyciu mozna 🙂 🙂

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ospa na pewno platna, bo to szczepienie dodatkowe.

No ja z zawodu jestem polozna, a teraz przed polozna bede miec po prostu mgr, bo robilam studia uzupelniajace... 🙂 A prawo wykonywania zawodu mam juz od dwoch lat 😉

Do piatku musze zarezerwowac wakacje,bo ponoc coraz mniej ofert, a nie chce miec jakiegos ochlapu, bo w koncu pieniadze nie male sie placi.. 😞 ale coz raz w zyciu mozna 🙂 🙂

jesli chcesz ten hotel o którym pisąłas to powinnas miec tam miejsce bez problemu 🙂