Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marta, Grześ tak samo mnie bije i tak samo reaguję. Jak udaję że płaczę to przychodzi się przytulić i po chwili znów zbije bym juz nie płakała 😁
zara zmuszę go obudzić z drzemki

A łwsnie, ile drzemek mają Wasze maluchy? Grzesiek wciąż ma 2, na 1 drzemce nie wyrabia jeszcze, jest mega marudny i potem ma problemy z zasypianiem..

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gabi ma już od baaardzo dawna tylko jedną - ok 13 zasypia i śpi średnio 1,5 godziny. No widzisz Sandruś tacy są rodzice...ja codziennie sama pytam się czy Gabi kaszlała i czy katar jej leciał, bo same to nic nie powiedzą...

Mąż własnie przyszedł...ja już chcę mieć luz, bo dzisiaj Gabi na głowę mi dosłownie wlazła. Znalazła sobie, nową i bardzo niebezpieczną zabawę. Całe szczęście, że siedziałam obok i czułam, że coś kombinuje. Włazi sobie na tapczan, rozbiega się i chce celowo spaść...i krzyczy bachhh....ja myślałam, że ona wyhamuje i tylko się wygłupia, a ona się z tego tapczanu rzuciła...całe szczęście, że siedziałam obok i w ostatniej chwili ją złapałam. Potem bardzo się jej to spodobało i cały czas tak chciała robić.

• Mamusia
Marta nie Ty jedna masz dziury w zebach 😁 😁 😁 😁 mnie jeszcze nie boli zaden heheh
ale Gabryska to zabawe sobie niezla wymyslila 🤪 😲 😲 ale te dzieciaki maja pomysly moj siedzial w krzeselku do karmienia, wstal sobie i wszedl na ta tacke 😲 no szok normalnie 🙃 a jaki zadowolony a pozniej cos tam rozrabia to mowie mu ze zaraz pojdzie do konta a on polecial do kuchni (bo tam mam wolny kont hehehe) i sobie sam stanal w tym koncie i sie smieje no nie moge 🙂 musze znalesc inna kare 😁

• Mamusia
A my zaczynamy filmik oglądać 😉 Moja też wchodzi na stół 😞 No i próbuje siadać na szafkę pod tv - wchodzi na nią z łatwością i nie sprawia jej to juz takiej radości więc ostatnio staje do niej plecami, podpiera ręce i odbija się nóżkami - hehehe- śmiesznie to wygląda, ale boję się, że czasami się poślizgnie i głowę rozbije...ehhh - z tymi dziecmi - oczy trzeba miec dookoła głowy!! Ale z tego co piszecie to widzę, że wszystkie dzieci w podobnym wieku mają takie same "głupie" zabawy 🙂

• Mamusia
jeju Kacperek tak plakal przed chwilka ze nie moglismy go z mezem uspokoic, na rece jak sie chcialo wziazc nie chcial nic mu nie pasowalo 😞 wkoncu zadzialalam cyckiem i zasnal, ciekawe kiedys znowu sie obudzi, zachowywal sie tak jakby go cos bolalo, najgorsze jest to, ze takie dzieciatko nie moze ci jeszcze powiedziec co go boli 😞
Kasiu Kacperek juz od dawna ma tylko jedna drzemke w ciagu dnia, klade go po 12 i spi okolo 1,5 h

• Mamusia
hej 🙂
nie wpadłam do Was już wczoraj, bo połozyłam Grzeska spać o 21.00 i przysnełam z nim, obudziłam się o 23 i byłam zła bo nic nie zrobiłam z praca mgr a miałam dalej wieczorem opisywac wykresy 😠
Co do drzemek, no to Grzesiek ma jeszcze dwie, średnio ok. 11 i ok. 16. NIe wiem czy trzymac go na siłę i położyć spać o 12? 😮 jak chce spać to jest taki nieznośny, więc jak widzę że trze oczy to go kładę na drzemke i nie ukrywam, że mam wtedy czas dla siebie ( eh jaki on dla siebie, trzeba ugotowac, posprzatać ). Kiedyś pokłóciłam się o to z męzem, bo praktycznie wieczór nalezy do mnie, tzn jak kapie Grzeska, ja go usypiam i pytam się jego kiedy będę miała czas dla siebie, a on że w nocy.. no szlag by to trafił. Kiedyś mąz kąpał Grzesia i to ja miałam te pół godziny luzu.. teraz znów wszystko się zwaliło na moją głowę.

O 16.30 jadę do kosmetyczki 🤪 będzie czyściła mi twarz, do tego jakas maseczka i regulacja brwi 😎 już się nie mogę doczekać

buziaki

• Mamusia
aj Kasia ja mam to samo jak maly spi to mam czas dla siebie w sensie sprzatanie, zrobienie prania, gotowanie ehh no i chwilka przed laptopem 🙂 ostatnio Oliwierek kapie sie z razem z Michalem wiec mam chwile luzu 🙂 a wieczorem moj wczesnie kladzie sie spac bo ok 19-20 (oczywiscie zawsze sie przytulamy ☺️ wiec zasypia bardzo szybko 😁 ) a ja mam wtedy wieczor dla siebie 😁 😁 😁 czyli relaxik przed komputerkiem 😁
wogole wczoraj w nocy polozylismy sie o 23.15 a o 23.30 maly sie obudzil i to z goraczka 38.6!!! dalam mu przeciwgoraczkowy ale temp. spadla tylko do 38.1 i nie mogl spac przez to , caly czas sie wiercil az do 2.40!!!nie wiem skad ta goraczka bo ani kaszlu, ani kataru hmmm zrobil 2 uzne kupy wczoraj i dziaiaj tez mega wielka luzna kupe...pewnie zeby kolejne wychodza albo cos sie bedzie wykluwac jakies chorobsko...
dzisiaj tez ma goraczke 38.1 ale narazie nie daje mu nic na obnizenie, spi teraz

• Mamusia
no wlasnie moj Oli tak samo dalam mu paracetamol a goraczka nie obnizyla sie nawet o stopien... kurcze do lekarza dopiero jutro o 13.30... spi juz drugi raz dzisiaj, i caly czas na raczkach mi siedzial wtulony 😞 cos sie jednak rozwija moja mama mowi ze pewnie angina...a i zrobilo mu sie cos na gowce kurde nie wiem co to wyglada jak ciemieniucha (choc 100% pewnosci nie mam ze to to bo on nie mial ciemieniuchy) moze to od tego zelu z biedronki???