Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mama poszła, zrobiłam obiadek wchodzę a tu co? 10 stron do nadrobienia 😲
naprawdę współczuje Sibi bo nie widzę żeby jakiekolwiek rozmowy coś pomogły, a jeśli się sprzeciwi i będzie kupowała rzeczy dla dziecka i niedaj boże coś by się wydarzyło to do końca życia by ją za to obwiniano, że to niby przez jej zakupy, myślę ze trzeba to przeczekać i niech tatuś polata na zakupy sam jak sie dziecko urodzi , myslę ze trochę oliwy do głowy mu się wtedy naleje, tylko szkoda dziewczyny bo traci bardzo fajne chwile 😞 😞 😞

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
JaiHo dobry logiczny artykuł - właśnie się zastanawiam czy latex czy termoelastyczny. Dla siebie i męża wybrałam jednak latex bo jak kładłam się na termoelastycznym to owszem był super wygodny i tworzył taki jakby kojec dopasowujac się do ciała ale za to były spore problemy np ze swobodna zmianą pozycji bo ciężko wydostać się z tego kojca. Myślę ze dla dzieciaczka kt przecież ma jeszcze słabiutkie mięśnie może to być jeszcze trudniejsze dlatego skłaniam się ku latexowi

• Mamusia
aaana my tez spimy na lateksie i stwierdzilam, ze skoro zaiwestowalismy we wlasny wygodny sen ( zreszta jest to dobra inwestycja, bo dobry materac moze posluzyc bardzo dlugo i nie trzeba co rok wymieniac) to dlaczego nasze dziecko ma tego nie miec. I chyba nawet jakbym nie mogla sobie jednorazowo pozwolic, to teraz przeciez wszystko mozna kupic na raty 🙂)

• Mamusia
aaaana ja jeszcze nie bo czekam na wypłatke 🙂 Ale w tym roku ze wzgledu na narodziny i ślub koscielny w czerwcu nie robimy super prezentów tylko upominki 🙂 Takze coś kupie na pewno ale po tzw 1-wszym 🙂 Mamie planuje kupic jakas biała bluzke i na to jakies kimonko no i korale do ozdoby 🙂 A tackie hm moze jakas koszule z krawatem 🙂 Z mezem nie robimy sobie prezentów 🙂 Mamy zamiar wanne kupic sobie w ramach prezentu 🙂
a tesciom to nie wiem co 🙂 Ze dwa lata temau kupilismy im zegarki to ich wcale nie noszą :/

• Mamusia
aaana pytasz o gwiazdke?
Ja jeszcze sie tym nie stresuje, ale za duzo klopotu z tym nie mam, bo od kilku lat ten sam system:
-tato dostaje kase i sam sobie kupuje co chce, a ja nie biegam za dziwnymi klamotami 🙂
-jego partnerka, cos do domu zawsze
-dzieci od T. zawszemowia co chca, najczesciej sa to kosmetyki lub kasa
- z przyjaciolka zawsze konkretnie mowimy sobie co chcemy i ustalamy kwote
- no i T. tu jest zawsze klopot... 😉)

Tak wiec mnie szalenstwo zakupow jakos omija, a czasem szkoda mi nawet, bo to fajna sprawa kupowac prezenty 🙂)

• Mamusia
tak o gwiazdkę już pytam bo zabrałam się za to właśnie z racji tego że po sklepach biegać mi się nie chce i boję się grypy to kupuję w necie a tu trzeba z wyprzedzeniem

no faktycznie nie musisz biegać i kupować ale z drugiej strony to trochę szkoda
u mnie też kłopot z meżem zawsze - ale ostatnio jak był w Peru to bardzo spodobała mu się taka śmiezna maszynka do obierania jabłek - taki gadżet - cały czas wszystkim pokazywał jej fotki i udało mi się kupić taką samą 🙂 ale to taki drobiazg raczej nie prezent

• Mamusia
my w tym roku prezentów sobie nie robimy, raczej prezentem to meble do sypialni będą i dla małej 🙂
a rodzicom jakiś drobiażdżek, a oni nam coś dla małej, tylko chrześniakowi, chcę kierownicę z pedałami i skrzynią biegów do gry na komputerze, bo ma już 7 lat to mu sprawi przyjemność taki gadżet i może posłużyć na długie lata , bo nawet dorośli lubią takie zabawki, o ile nie zepsuje 🙂

• Mamusia
aaa no to dokładnie tak samo mysle JAi_Ho 🙂 ja własnie jestem typem człowieka który robi wykwintne prezenty tzn wyszukane. Np ostatnio zrobiłam dla tesciow na rocznice super prezent w postaci ich zdjec od noworodka i tesciowej i tescia az do dziś w fajnej ramie za szybą. Super prezent. Ale sie cieszyli 🙂