Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam wszystkich i od razu zapraszam 🙂

Pewnie się zejdzie za nim się nas nazbiera, bo to jeszcze długa droga.

Ja mam nadzieję, że tym razem uda mi się dotrwać do końca (w lutym poroniłam) i będę najszczęśliwszą mamą pod słońcem.
Czego wszystkim mamom życzę.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bardzo wam dziękuję za ciepłe słowa.
W środę idę do gina na pierwsze usg, mam nadzieję, że nie spanikuję, boję się potwornie.

W sumie powinno być już widać pęcherzyk, ale najlepiej by było jak by był z zarodkiem, ale to jeszcze za wcześnie.

• Mamusia
Witaj Małalena
Gratuluję Ci serdecznie i od razu się przyłączam.

Musisz być dobrej myśli - wiem coś o tym bo ja już cztery razy poroniłam. Ostatni raz w marcu. Ale teraz musi być dobrze !! Inaczej nie mogę myśleć 😉

• Mamusia
Witaj Camy,

no to nie jestem sama 🙂

Oczywiście gratuluję fasolki, po cichu mam nadzieję, że i ja swoją zobaczę. U mnie w poprzedniej ciąży w 6 tc to było widać tylko pęcherzyk, zarodek pojawił się jakoś parę dni później.

Co było powodem aż tylu poronień u Ciebie?

• Mamusia
Witanko 🙂

U mnie był problem z prolaktyną, po trzech poronieniach zmieniłam lekarza i nazwał to "poronieniami biochemicznymi". Ostatnie poronienie wynikało z wady Fasolki - selekcja naturalna podobno... Ciężko było, ale odcięłam się od tego. Teraz myślę tylko pozytywnie i wierzę, że będzie dobrze 🙂

Małalena
Zobaczysz że w lutym zostaniemy najszczęśliwszymi mamuśkami pod słońcem. Mam wrażenie że dopiero po stracie się w 100 % docenia Maleństwa.

Napisz mi kiedy idziesz na USG ?
Ja teraz muszę czekać do 9 lipca... strasznie długo mam wrażenie :P

Chyba powinnaś sobie suwaczek poprawić 🙂

Miłego dzionka 😁

• Mamusia
Z prolaktyną? Tzn?

Własnie ja się tego obawiam, ponieważ po zabiegu dowiedziałam się, że mam hiperprolaktynemię no i zaczęłam leczyć się bromergonem. Już po kilku dniach prolaktyna się unormowała. Teraz jak zaszłam w ciążę, lekarz kazał odstawić bromergon - i to zrobiłam. Ale boję się, że ta prolaktyna mi skoczy jakoś wysoko 😞
Nigdy wcześniej, nie robiłam prolaktyny, a być może też była ona powodem poronienia.

A Ty się jakoś leczyłaś? Bierzesz teraz jakieś proszki na tą prolaktynę?

Do gina idę we środę, wtedy też odbieram wyniki badań. A dzisiaj zrobiłam sobie też dodatkowo betę, żeby sprawdzić czy wszystko gra.

A suwaczek... poprawię 🙂

• Mamusia
Miałam hiperprolaktymenię tak jak Ty.
Ja też brałam bromergon, ale od dwóch miesięcy już nie biorę, jakoś tak wyszło... W grudniu zaczęłam brać bromek i w połowie stycznia zaszłam w ciążę. Niestety na krótko. Teraz się przed USG bałam czy wszystko będzie OK, i było 🙃 Nic się nie denerwuj 😉

• Mamusia
Witam Kobietki 🙂 widzę że juz watek lutowych mamusiek został zalozony 🙂 ostatni raz bylam na tej stonie 7 miesiecy temu bo wlasnie wtedy urodzilam moja coreczke Amelke (mam zdj w galerii) a teraz znow jestem w ciazy 😁 i termin przypada na lyty 22-24. objawow nie mam zadnych oprocz oczywistego braku miesiaczki, czestych wizyt w wc i w nocy bardzo boli mnie brzuch, byc moze dla tego ze ostatnio mialam cesarke i za szybko ponownie zaszlam w ciaze. pewnie pisze nie na temat ale chcialam Wam sie krotko opisac, pozdrawiam wszystkie

• Mamusia
teraz poczytalam co tu pisałyście i tym Mamusiom ktore stracily swoje dzidziulki bardzo wspolczuje i mocno trzymam kciuki!! tym razem na pewno sie uda i na swiat przyjda duze i zdrowe bobaski!!! 😁 sama jestem ciekawa jak ta ciaza bedzie wygladala u mnie po cesarce, bo jest na prawde duzo za wczesnie no drugie dziecko, zobacze co w srode powie gin. mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze i ze sie nie porozrywam na szyciu...

• Mamusia
Małalena dziekuje za zaproszenie :>
dołączam z przyjemnoscia do lutego 2010 :>
ja musze przyznac ze mdlosci przeszly mi bardzo szybko, jakies 5 dni temu, oprocz bolu brzuszka nic mi nie dolega, w zwiazku z tym moglam sie bronic bez problemu w sobote,a potem bawic sie na weselu gdzie bylam swiadkowa ! na poczatku myslalam ze to zbyt niemadry pomysl po takich staraniach ale bylo wspaniale, dzidzia chyba wiedziala ze musimy dac rade i spisac sie na medal:> dzis wypoczywamy caly dzien, a jutro juz do pracy
pozdrawiam wszytskich:>