Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Cruella co masz na mysli piszac niech pija ile chca???
p.s. ja nic w necie o tym nie czytalam 🤨
p.s.2 zobacz sobie na wszystkie watki jak masz chwilke i Mamusie ktore karmia piersia podaja dzieciom zupki deserki obiadki itd. zanim dzieciaczki mialy 6miesiecy.
Styczniowki juz zaczely i tez karmia piersia.
Moglas poczytac wczesniej jak pisalam o tym ze dzieci na piersi pokarmy (poza mlekiem Matki) moga dostawac od 6miesiaca a na butli od 4miesiaca. A w praktyce kazda Mama robi co uwaza za sluszne.

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Poza tym nikt nie mowil ze picie wody po 100ml wplynie na zdrowie dziecka 🤨

Mona obawiala sie tego ze po wypiciu np 100herbatki czy wody jej Corcia nie chce pic mleczka a wazy nieco mniej. I dlatego pisalam ze mi lekarka mowila ze rozdzielic dziecku wode czy herbatke bo to nie jest napoj do karmienia tylko do zgaszenia pragnienia.
A to czy ktos wychowal jedno dziecko czy piatke to raczej nie ma znaczenia 🙂
Kazda Mama wie co dla dziecka najlepsze 🙂

Kochane uciekam bo Mezus woła 😜
zrobil piciu piciu zebym sie odprezyc mogla 🙂
Zajrze do Was jutro 🙂
Spokojnej nocy zycze 🙂 i jak najmniej wstawania 😉
Buziaki 🙂 😘

• Mamusia
hej laseczki
qurcze tak czytam u was o dopajaniu i widzę że karmiące butlą dajecie pić ... a ja mojej może parę razy dałam... tylko że ona nie drze się i nie domaga tylko jeść i to też co 3-4 godz... i to wszystko...hm... spróbują jej jutro coś dać.. ale tak jak mona żeby młoda nie zatkała się wodą zamiast mlekiem bo chuda jest a i jeszcze mleko pije z zagęszczaczem i nie ulewa tak bardzo a herbatki nie zagęszczę... hm... nie wygląda mi na odwodnioną... 🥴

Anitko strasznie się unosisz niepotrzebnie.
Oczywiście że każda zrobi jak uważa, ja napisałam tylko tyle że karmiąc piersią nie musisz dopajać bo tak jest ale to nie znaczy że nie możesz hihihi.
Cosik nam nerwowa jesteś 🙂
Oczywiście że nawet przy piersi dostajesz stałe, tyle że później niż na butli. Z tego co piszesz to dokładnie tak samo uważasz, nie ma się co denerwować 🙂
A z piciem owszem uważam że to bzdura że ma się pić po 30 ml a mogę mieć inne zdanie?? 🙂
Moja czasem wypija 100 ml a czasem 10 ml pije tyle ile chce.

• Mamusia
woda nikomu nie zaszkodzi! przechlac nia sie tez nie mozna 🙂) ja zaczelam dopajac Vicia raz ze wzgledu na czkawki, dwa, bo podaje tez butle, a to mleko wydaje mi sie, ze bardziej zamula w brzuszku. ( nawet nie wiem skad takie przeswiadczenie 🥴 ) herbatek tak jak pisalam nie podaje, tu mam na mysli te hippy itd. bo tam jest glukoza i ona faktycznie moze zmylic dziecko, bo jest slodkie i jakby nie bylo jest to zastrzyk energii a do tego powoduje, ze dziecko robi sie spokojniejsze i najczesciej zasypia i tym samym nie je kolejne kilka godzin.
moje zdanie jest takie: jak dziecko jest tylko na cycu i sporo go ciagnie, upalow nie ma to nie trzeba nic dawac, a jak juz sie zaczyna mieszac z jedzeniem to warto dac pic dzieciakowi i tyle ile chce, bo z kolei jak dla mnie wyrywanie butelki w polowie picia to niepotrzebny stres dla dziecka niczemu nie sluzacy. Niech pije na zdrowie! 🙂))

• Mamusia
dzień dobry laseczki!

iwiokej weszłam sobie na galerię Amelci - jaka słodziachna!! śliczna dziewczynka i jakie super miny robi! najlepsze jest ziewanie! 🙃

widzę że podajecie dzieciakom pić jak mają czkawkę.. hm.. pierwszy raz słyszę o taki sposobie - pomaga?? ja nigdy nie dawałam nawet mleka jak była czkawka bo bałam się że się zaksztusi...

• Mamusia
a co do herbatek jak kilka razy podałam to właśnie hippa: koperek, herb na dobre trawienie no i raz uspokajając - i tej ostatniej nigdy więcej - młoda tak się rozwrzeszczała po niej jak nigdy!! 🙃 więc z uspokojenia były nici.. herb zostanie dla mamy może n=mnie uspokoi! 😜

wlaśnie czy wy też jesteście jeszcze takie nerwowe i na wqurwie cały czas?? bo ja czasem siebie nie poznaję - zawsze byłam do rany przyłóż, spokój stiocki choćby się paliło a teraz... 🤪 🤪 🤪 drę się na męża z byl powodu i wychodzę z domu trzaskając drzwiami!!! 🤪

• Mamusia
hello 🙂
U Nas nocka piękna i zapowiada się w miarę ciepły dzień coprawda słoneczko się nie może przebić no ale jest już 15 st 🙂 Jedziemy zaraz na działeczkę zrobić mega grilla 🙂 No i odpocząć na świeżym powietrzu 🙂

Co do herbatek to Filip też nie pije. Raz mu dałam rumiankową z hippa to nią pluł i od tego czasu nie dostaje nic. Lekarka mi mówiła ze dzieci karmione piersią nie muszą być dopijane niczym 🙂

no to zadzieram kiecę i lece 🙂
buziorki i przyjemnego weekendu 🙂 🙂

• Mamusia
dzien dobry 🙂)
U mnie wreszcie bloga cisza! Caly weekend sama z synkiem 🙂) bosko! 🙂) T. pojechal grac w karty, mloda obrazona nadal pojechala do chlopaka 🙂) Szkoda tylko, ze pogoda troche do bani.

aaana na czkawke podanie picia w 98% pomaga ( 😉 ) nie boj sie nie zadlawi sie a ssanie i polykanie reguluja prace przepony i wtedy juz po krotkim czasie jak reka odjal czkawke.
Co do nerwow, staram sie nad soba panowac i nadal trzymac fason, ale trudniej mi to przychodzi niz kiedys. Z drugiej strony to wlasnie macierzynstwo dalo mi jakas ,,rakiete w dupe" ( okreslenie mojego T. na moje zachowania) i na wiele rzeczy juz nie pozwalam, nie przymykam oczu i glosno o tym mowie. A pozniej wstyd mi samej za siebie, bo sie dre jak dzikus. ☺️ 🙃

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
z tego co widzę dzisiaj imieniny Filipa tak więc z tej okazji dla wszystkich FILIPÓW WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO [URL=http://img534.imageshack.us/i/cuki.jpg/][IMG]http://img534.imageshack.us/img534/2029/cuki.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
my juz po szybkim godzinnym spacerze, miedzy deszczami 🙂) a i tak nas zlapalo, na szczescie tuz przed domem i Victor juz zapoznal sie z deszczem, bo lunelo jak z cebra 🙂) on chyba myslal, ze znowu prysznic bierze, bo sie podobnie zachowywal 🙂)))
juz mam wszystko posprzatane, poprane tak wiec do konca dnia blogie lenistwo i zabawa z dzieckiem 🙂)

MILEGO DNIA WSZYSTKIM ZYCZE!! 🙂)

Dzien Dobry 🙂
Ja wyspana hehe 😜 wstalam 20min temu 😜
Ja daje wode codziennie i herabtke co iles tam dni no i tu macie racje te herbatki to sama glukoza lepiej niech sie Maly wody napije 🙂
Klaudia Olaf nie chcial ani wody ani herbatki po tylko mleczko wchodzilo w gre ale po paru probach dalismy rade 🙂
Aaana niby dziecko na butli powinno byc dopajane i wypijac na dobe tyle wody czy herbatki ile wypija na raz mleczka 🙂 oczywiscie jak wypije wiecej to nic sie nie stanie 😉
Olaf czasem pije 50tke czasem 20stke a i raz 80ml mu sie zdarzylo 😉 dalam mu wiecej bo musialam go przetrzymac z jedzeniem 😉
Dzis nie jadl 4godz a teraz 3godz i bez problemu wytrzymal 🙂 wiec pewnie waga tez sie unormuje 🙂
Co do nerwow no coz zalezy od sytuacji ale tez mnie nosi czasem 😉
dzis w koncu skonczyl sie okres po 6ciu dniach...mam nadzieje ze w nastepnym miesiacu bedzie lzejszy i mniej bolesny 🤨
Pogoda srednia...
JaiHo a o co poszlo z T. corka? bo chyba nie doczytalam 😞

Hej
wczoraj jakoś nie dałam rady do Was zajrzeć.
Dziewczyny ja od tyg daje Małemu butelkę, na początku tylko na wieczór ale od 2 dni również w ciągu dnia. Widzę, że jest głodny a cyca tylko miętosi. Igor po butli jest przeradosnym, rozgadanym dzieciakiem i ładnie śpi 🙂 🙂 bóli brzuszka nie było, a i z kupą żadnych problemów, robi ją tylko rzadziej niż wcześniej.
Igor właśnie próbuje wsadzić sobie do buzi ogon małpki z maty eduk 😜 jak się dziwi przy tym 😜

Pamperchy mamy 4, są deko za duze, ale 3 zdecydowanie za małe.

M. kopie ogródek, będziemy siać warzywka 🙂 będę miała swoje pyszneeee truskawki 🙂

Co do niani, jest mi potrzebna nie tyle w domku, tylko żeby wziąć ją na ogródek jak Mały smacznie śpi w domku 🙂a za chwilę grilla zaczniemy palić, będziemy chcieli posiedzieć dłużej na dworku a Mały już po 20stej śpi, więc niania to dobre rozwiązanie 🙂

Miłego dnia kochane!
Biorę Małego i idziemy się przewietrzyć.

• Mamusia
anitek z mloda poszlo o impreze, bo zaprosila jakies 20 osob, mial byc grill i mieli byc na zewnatrz wiec nie byloby problemu, ale ze pogoda sie popsula to ona chciala zrobic impreze wczoraj w domu i ja powiedzialam kategoryczne nie, T. pozostal neutralny ze wskazaniem na nierobienie imprezy, no i sie obrazila na nas. 🙂) Ja lubie gosci i towarzystwo, ale nie 20 nastolatkow imprezujacych w domu gdzie jest 3 miesieczne dziecko. Ona czasem ma bardzo ograniczona wyobraznie 🥴 🙃

• Mamusia
a i przypomnialo mi sie! dziewczyny ( kto to juz nie pamietam), ktore tez macie problemy z kolanami i stawami GLUKOSAMINA pomaga!!!! Ja jem juz jakis czas i faktycznie jest lepiej, chyba, ze to placebo 🥴 🙃 I mozna ja brac nawet jak sie karmi piersia.

JaiHo no i mialas racje z tym niezgadzaniem!!!
Wiadomo krzyki muzyka itd...niech ida w miasto 😉
a Olaf chyba sie wystarszyl po tym jak dostal oszukane mleko 😉 hehe 🙂
Martus Niania naprawde super pomysl ja tez jak chce cos zrobic a Maly w sypialni jest to przynajmniej slysze go co tam wyprawia 😉
Teraz znow rozmawia z kumplami 😉
wlasnie zgrywam focie zaraz Wam wkleje z jedna 🙂

A tu spanko 🙂
i wierzcie mi poprawialam go kilka razy a i tak sie kladl po swojemu 😉
[IMG]http://www.fotoszok.pl/upload/06bac079.jpg[/IMG]