Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny ja jem pomarańczki,jabłuszka, owocki , surówki do obiadu, marchewkę z zypy wyjadam 🙂 takze nie jest tak zle 🙂 tylko ze najczesciej na obiad jest miesko smażone na oleju, ale jakby cos bylo nie tak to by pewnie w badaniach wykazało ze czegos mi tam brakuje , boje sie tylko ze za duzo jem slodyczy ,codziennie jakis batonik albo czekolada, a ostatnio ciacha z kremem 😞

Mi nikt na szczescie nie gada kolo nosa ze żle sie odzywiam , Mój M. tez stara sie nie gadac jak zjem cos pizze czy hamburgera 🙂 wiec jest ok.

Co do placzu to ja czasem placze i przez łzy mówie ze mnie mój nie kocha... ostatnio sie oddaliłam od niego, od 2 miesiecy niema sexu, z przytulaniem tez słabo 😞 a buziaki to juz zapomniałam wogole, ale tojest moja wina, bo mimo ze go nie ma przez caly dzien, to jak przychodzi to na niego WARCZĘ tylko 😞 smutne to jest.

• Mamusia
noo Dodi to widze tak samo masz jak ja... chociaz Moj juz nie wytrzymuje tego ciągłego napiecia a ja nawet nie potrafie go zrozumiec, niby chce ale nie umiem :/ Kiepsko t owyglada i przez to sie ciagle kłocimy bo przeciez on tez ma prawo miec doscyc :/

No a pomysł na kolacje jest super 🙂 U mnie zawsze się sprawdza 🙂 Na nasze 5 lat też byłą kolacja ostatnio i było super 🙂
Mi ostatnio zrobił kąpiel i zapalis swieczki wlał olejek aroma jakis tam 😁 i kąpał się z nami w wannie 140 cm 😁ale to co daliśmy rade 😁

• Mamusia
Dodi to nie jest twoja wina że warczysz na niego, masz zmiene nastroje itd - jesteś w ciąży więc możesz a on powinien to zrozumieć. Jak nie rozumie to jego wina a nie Twoja!

a co do mamy po porodzie do pomocy to mam tak jak Dodi - fajnie by było ale boję się że będę tylko słyszała że wszystko robię żle i do niczego się nie nadaję więc postanowiłam trzymać mamę z daleka od MOJEGO dziecka

A co do facetów to tak na poważnie myślę, że to nie fair że jak nie mają sexu przez kilka tygodni to robią się oschli. Wydaje mi się, że im głownie chodzi o jedno. Przykre

aaana smutno, że nie za bardzo możesz liczyć na swoją mamę ale pomyśl, że przez to Ty będziesz lepszą matką. Widzę to na przykładzie mojej babci, która zawsze była oschła dla mojej mamy, co biedna nie zrobi to i tak źle. Za to moja mama jest super matką chciałabym być dla mojej małej taka jak ona dla mnie 🙂

• Mamusia
No to tak zrobie 🙂 cos dobrego do jedzenia, i moze jakis mały prezencik uda sie jeszcze dołozyc do tego, moze wywołamjakies wpspolne zdjecie , na nowym mieszkaniu nie mamy zadnej ramki i zdjecia razem 😞

No ja mamie powiem ze moze przyjechac ale jak juz MARCIN pojdzie do pracy , bo takto 3 osoby w domu to za duzo i zero intymnosci , a na pewno bede po porodzie obolała i zmeczona wiec wolę samego MARCINA 🙂 I córeczke oczywiecie

• Mamusia
zrobiłam własnie liste rzeczy które muszę kupić : A wiec
termometr, termometr do wody, nozyczki, pieluszki tetrowe, chusteczki nawilzane, sudocrem, oliwke, ceratke do lozeczka, puder, proszek do prania dla Dzidzi, wkladki laktacyjne, majty poporodowe, stanik do karmienia, jedna koszula nocna no i wszystko mam 😁 😁 😁 😁

Klaudia lista dobry pomysł 🙂 też muszę zobaczyć co jeszcze dokupić

A kiedy dziewczyny będziecie pakować torbę do szpitala? Ja myślę, że tak w styczniu chcą mieć ją gotową.

Dodi ramka ze zdjęciem będzie fajnym prezentem 🙂

• Mamusia
Dodi popieram pomysl z ramką 🙂 Ja mam ich tyle ze moge wystawę zrobić 😁 hehe nie bardzo się to podoba mojemu bo mowi ze ołtażyki robie 😁

a torba hmmm w mojej już piżamka jest jedna, no i ładowarka do fona, 1 skarpetki 🙂 Tak jakos sama nie wiem czemu tam spakowałam 😁 Ale juz mam leży w szafie 🙂