Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
też mam kominek ale żadko w nim palimy ostatno, bo czasu nie ma a niestety nie jest rozprowadzony nawiew na wszystkie pomieszczenia raczej taki rekreacyjny, ale denerwowało mnie to że wiecznie salon do mycia bo się kurzyło z kominka i drewka się sypały 😞
no to znalazłyście super stronkę na jedzonko, na pewno zaskoczycie wszystkich 🙂
Jai_Ho no to Ci się udało 🙂

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A ja właśnie obrałam ziemniaki, mam jakąś suróweczke i kukurydze w puszce do tego z dwa jajka sadzone i mam obiadzio 🙂 Dzisiaj robię sama dla siebie to się starać nie muszę. Mam później z pracy wraca, idą z babcią tym razem jej kupić telefon ja wole posiedzieć w domku 🙂 zakupy z babcią to ostatnia rzecz na którą mam ochotę

• Mamusia
juz jestem 🙂
Fakt, ze z kominka sie kurzy, coprawda my mamy taka ,,koze" zamykana, wiec troche mniej. Ogrzewania tez nie mamy rozprowadzonego, ale ona sie bardzo szybko nagrzewa i odprowadza cieplo, a z racji tego, ze mamy wszystko na jednym poziomie wystarczy otworzyc wszedzie drzwi i jest cieplo wszedzie 🙂 poza tym mamy ogrzewanie elektryczne, wiec jak mi juz sie nie chce czyscic w kolko kominka i okolic to na el. jedziemy. T. sie smieje, ze przez te moje piromanskie zapedy sporo oszczedzamy na rachunkach 😉)

No JaiHo elektryczne ciagnie niestety my mamy gazowe i w sumie wlaczam na 20min i w domu goraco a grzejniki stygna bardzo dlugo. az sama sie dziwie bo rachunki za gaz naprawde mamy male 🙂 tutaj juz prawie grudzien a ja ogrzewanie kilka razy wlaczylam bo jakos w tym mieszkanku nie jest zimno 🙂

Moj nie lubi szpinaku :P a z miesem no coz dopiero bylo mielone wiec nie bardzo mam ochote. Fety nie jem bo jakos nie zalecaja w ciazy sera koziego i owczego wiec wole nie ruszac...sos tzatziki no coz do polskiego sklepu mam daleko wiec nie pojade raczej...jak juz to do irlandzkiego tesco...lub aldi...ech nie wiem sama

• Mamusia
a to ci ciekawostka z tym artykułem, trzeba by się zapytać lekarza co on o tym myśli, a sumie to może nie głupie w końcu kwas foliowy bierze się na rozwój cewy nerwowej a w tym momencie to mózg jest już rozwinięty i nie grozi mu żadna wada, trzeba by się nad tym zastanowić

Tez wlasnie mowie ze wszedzie inaczej jest napisane. Ja sie sugeruje moja ksiazka 🙂
co do kwasu foliowego to pierwsze 3miesiace i to wszystko...Nie wiem po co brac cos co jest juz zbedne a wrecz moze zaszkodzic...

To Ty bierzesz kwas foliowy??? ja juz nie biore od dawna! bralam co do 15tyg i tyle. Tam jest napisane ze pomiedzy 30 a 34tyg. jak sie bierze to moze to wplywac na astme. Ja tam sie pytac ginka nie bede bo i po co i tak nie biore poza tym skoro ktos jakies badania zrobil to cos w tym musi byc... Hmmmm

Phiii a to Ci nowosc...moj ginek powiedzial juz w 13tyg zeby dokonczyc co mam kupione i wiecej nie brac. w szpitalu to samo mi powiedzieli zeby nie brac...wiec nawet nie pytam bo zostalam o tym poinformowana. zreszta w karcie ciazy jest wzmianka o tym nawet.