Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

iwiokej
CandyMonka a może po prostu przyzwyczaiłaś mała do noszenia na rękach(..)

dokładnie tak jest to przez te cholerne kolki;-( próbuje tak robic jak opiszesz ale mała zawsze wygrywa i i tak ja biorę na ręce

Jai_ho ja mojej myje rączki wodą z mydłem codziennie wieczorkiem a i tak tez ma brudzić pod paznokciami. Przestałam się już nim przejmowac.

Mam pytanie jak czyścicie dzieciaczkom uszki w środku bo podobno nie można uzywac patyczków, ani zalewać ich wodą.

Lecę ratiować babcię, bo mała walczy z nia o cyca hehe 😉

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
he he Jai_Ho ja mojemu czyszcze tak jak Monka czyli rano i wieczorem a czasami zapomnę :P mokrym wacikiem z płynem do kapieli. Ale niestety to nic nie daje bo dalej są brudne za chwile...

Bob sikam z niektórych Twoich wypowiedzi 🙂 Az teraz mam mokrą świeżą wkładkę przez Ciebie :P
Ja też chce żeby mnie sfajczyli bo po co mają łazic po mnie jakieś gąsiennice i wpieprzać np. moje ucho 😁
A taki sfajczony człowiek wcale nie jest cieżki wiec i dźwigać mnie nie trzeba bedzie w trumnie 😁
trzymałam mojego Dziadka w rękach po kremacji...

Iwiokej ja robie dokładnie tak samo jak Ty i mam spokój 😁

( boze co za temat ) ! 🤪 🤪

• Mamusia
Do uszu mam waciki te do dzieci i namaczam je roztworem soli fizjologicznej i wymywam samą małżowinę i za uszkiem też 🙂 Wszystko 😁 W srodku nie wolno nic grzebać 🙂

Monka Twoja Nadia ma skazę nie ?? Powiedz mi czy lekarz Ci przepisał jakąś maść na te krostki na buzce ?

Klaudia

trzymałam mojego Dziadka w rękach po kremacji...
padłam 😁 przepraszam
co do skazy to to moja chyba jej nie ma bo nie ma zadnych krostek u niej nietolerancja mleka objawia sie kolkami

dziekuje za uszane porady 😘 😘

lece lulac mala bo tupie buzii

• Mamusia
Jai_Ho pięknie 🙂
no to CandyMonka masz problem, teraz musisz małej wyperswadować noszenie na rękach, bo inaczej zwariujesz i nie będziesz się nawet mogła "wykichać"
a małej buźkę myję płatkiem kosmetycznym i przegotowaną wodą przed włożeniem do wanienki, a w taki sposób woda nie leci do uszek, a uszu w środku jeszcze nie myłam , zaglądam do nich i są czyściuteńkie, to po co myć?!

Witam kochane
właśnie nadrobiłam 22 strony czytania! niezłe jesteście 🙂już nie pamiętam kiedy się tak rozpisałyście, chyba jeszcze w stanie "zaciążonym" 🙂
A my prawie cały dzień na dworku (Igor cwaniak wogóle nie chce spać mi w domku 😞)
Od prawie tygodnia mamy trudne wieczory z Małym, strasznie płacze, cyca nie chce, suszarka nie pomaga. Nie wiem czy to mogą być koli? sajgon zaczyna się ok 19stej, po czym ok. 21:30 pada.. Już sama nie wiem czy jest niedojedzony a może przemęczony..

A z dobrych rzeczy - udało mi się kupić ciuszek na chrzciny 🙂jedyne co mnie przeraziło to jego rozmiar, czym się chwalić nie będę 😉

Dziewczyny macie piękne dzieciaczki, jedne to małe kudładki, inne mają trochę mniej włosków, ale prawie wszystkie mają zadarte noski 😜 jak obczaje sposób wklejania zdjęć to też dodam 🙂

JaIho, zupełnie inaczej wyobrażałam sobie Twoją postać 🙂

Klaudia super, ze kieca już wysłana! Obyś była zadowolona!

Uciekam spać dziewczyny, bo pewnie ok 1-wszej czeka mnie pobudka, a niedospana jestem.
Dobrej nocki

A i Anitku dzięki za oklask, mam z powrotem swoje "11" 😜

O! i miałam Was zapytać.. czy jesteście zorientowane w przepisach co do przewożenia naszych niemowlaczków w foteliku w aucie? chodzi mi dokładnie o to czy jeżeli ja jestem kierowcą to dziecko może samo przebywać na tylnym siedzeniu podczas jazdy??

• Mamusia
DZIEŃDOBEREK 🙂

dziś w nocy troszkę pospałam 🙂 Misiek budził się o 3 i o 5.30 a z rana 2 kupy 🤔 teraz najedzony na kolanach zerka na mnie spod byka od czasu do czasu uśmiechając się półgębkiem 😜

idziemy dzisiaj do lekarza bo mały ma zaczerwienionego siusiaka , chyba zapalenie cewki moczowej 😞, tak sobie myślę czy to nie od tych pieprzonych pampersów bo postanowiłam zużyć paczkę którą dostaliśmy od brata, masakra przesrywa i śmierdzą rozgotowanym ryżem 🤨

• Mamusia
dzien dobry 🙂)
Troche Wam zazdroszcze tego spania dzisiaj 🙂 Syn chyba sie wczoraj za bardzo dotlenil, w sumie to nie spal do 22:30, ja zasnelam po 24:00 pozniej pobudka o 1 i o 4 a od 5 to juz nici ze spania, Victorowi sie gadane wlaczylo, przy tym jeszcze moglabym pokimac, ale on odkryl, ze umie piszczec, a im glosniej tym wiekszy ubaw 🙂))
Ale jestesmy juz po sniadaniu, mam z grubsza posprzatane, maly straszy kota z maty edukacyjnej ( ubaw po pachy!) tak wiec do konca dnia raczej same przyjemnosci. T. dzis zrobil sobie wolne, a mloda jest teraz z mama, wiec mamy total luz 🙂)
A pogoda u mnie sliczna, tutaj wiosna jest pozniej o jakies 2-3 tyg.! ale juz widze zielona, niesmiala jeszcze trawke no i magnolia ma juz paki!! 🙂)
Zycze milego dnia z usmiechem i miloscia!

• Mamusia
Bób kupie dzis ten tormentiol, ale juz mam tych kremów i masci z 7 rodzai chyba hehe 🙂

U nas dzis dzien sie taki sobie zapowiada, mialam isc z kolezanka z pracy na spacer n maluchami, ale jest 8 stopni tylko 😞 al chyba i tak sie wyrwe wywolac zdjecia do albumu Julci 🙂

Jai _ho super focie, a jakie widoki 🙂 zazdroszcze, buzia ta sama , tylko wlosy inne 🙂