Skocz do zawartości

Luty 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaana

2035

• iwiokej

2637

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej, my po dlugim spacerze, juz w domku, kurde musiałam małą nakarmic na ławce w parku 🙂:P
potem wszystko ulała na mnie i na siebie, i wracała cała mokra, mam nadzieje ze nie dostanie zadego kataru.

A tak wogole rano myślałam o zapodaniu tematu kremów z filtrem ale widze ze juz któras napisała, ja dzis zapomniałam posmarowac małą, ale mam jakis w domu krem na każda pogodę Niwea i mam bambino z filtrem jakiś ale chyba filtr 4, nie wiem czy powinnam miec cos innego??,zaraz nadrobie co pisalyscie wiec moze sie dowiem.

A tak wogole byłam u ksiedza i dupa wyszła, nie weszlam do kosciola bo były wielgachne schody a małej nie zostawie samej i nikogo do pomocy, a nie chcialam brac jej na rece i wózka zostawiac przed kosciolem wiec nic nie dopytałam co do terminu slubu 😞 moze jutro z M. pojade.

Kupilam sobie dzis specjalny wapń dla kobiet karmiących na diecie bezmlecznej, nie drogi jest 14,90 wiec jak któras jak ja tez nie je mleka i przetworów to powinna brac , bo konsultowałam z lekarzem .

Byłam u pediatry przy okazji po recepte na debridat bo juz powoli sie konczy, i pogadałam na temat mojej laktacji i jedzenia Julki, oczywiscie pediatra przeciwny dokarmianiu małej bo jak to ona powiedziała " jest pani w stanie spokojnie ją wykarmic do 6 miesiaca " tylko kazała wiecej jesc bo takto faktycznie starce pokarm jak tak cienko bede sie odżywiac, powiedziała tez ze jak faktycznie widze ze musze to mogę małą dokarmic raz-2 razy dziennie, ale wtedy laktacja bedzie mniejsza, bo im dzidzia ssie wiecej tym wiecej mleczka.
Co do mleka narazie kazała spróbowac obojetnie jakie z 1 ( nan, bebilon, czy inne ) a jesli zobacze inne kupki, krostki na buzi czy ból brzuszka mam przyjsc po recepte na bebilon pepti.
Powiem Wam ze nie mam odwagi jej dokarmic,bo czuję ze chyba nie jest to potrzebne, mała przybiera dobrze na wadze, tylko z drugiej strony to jakis pretekst chyba zeby móc ją przezucic na butelke jest. Nie wiem co z tego wyjdzie heheh, gadam juz o tym dokarmianiu od 2 tygodni a jakos nie mam odwagi isc kupic mleko i jej dac.
Pediatra oczywiscie ze mleko matki najlepsze, ze przeciwciała, ze dziecko zdrowe i takie tam .....

A wogole dostane od Was po dupie bo zapaliłam wczoraj papierosa jednego R 1 Takiego słabego, smakował jak cholera ...

no to chyba wszystko ..
buziaki

• Mamusia
A co do ubranek, ja piore w Loveli proszku do kolorów na 40 lub 60 stopni, jak cos jest brudniejsze alebo Julce wycieli cos z pampera to wtedy na 60 sie dopiera a wczesniej mocze w wodzie z lovela, prasje nadal, bo ciuszki są bardziej estetyczne i miekkie, płynu zadnego nie uzywam do plukania, ale teraz kupilam lovele ale mleczko i bede prala w mleczku bo podobno jest lepsze niz proszek ,koleznanka polecała.

WSZYSTKIEGO NAJLPESZEGO DLA ANDZI 🙂 STO LAT KOCHANA

• Mamusia
Jai_Ho pewnie , że masz rację, ale ja je prasuje powierzchownie z najgorszych zagniotów, bo by ze wstydu sie spaliła jak by moje dziecko w wymiętolonych ciuchach siedziała, albo idąc do lekarza z wymiętoloną pieluchą, co by ludzie o mnie pomyśleli , co za matka żeby nawet nie miała 10 min. żeby ciuchy przeprasować, albo jaka z niej fleja, atak myk 10 in. i wszystko głaciutkie, nawet moja mama była w szoku jak ja szybko wszystko prasuje, albo mój mąż widząc to stwierdził, że zacznie mi koszule dawać do prasowania 🙂 to by wyglądała, jak bym tak samo prasowała jak ciuchy małej

• Mamusia
Ja tam sie jakos nie przejmuje tym co ludzie pomysla, niech pilnuja swoich dzieci 😉 a tak serio, to Victor ma ubrania przewaznie z takiego pluszaka, wiec po roztrzepaniu, wyschnieciu, ubraniu go nie ma roznicy czy bylo prasowane czy nie, tak jak pisalam bodziaki i pizamki bawelniane tez roztrzepuje i tyle. A tertre wrzucam do suszarki na super suszenie i wychodzi jak po prasowaniu, tyle, ze bez kantow 🙂) moze jak dojdziemy do jeansow, koszulek itd. to bede prasowala, ale teraz... 😜

• Mamusia
dobry wieczor
u nas juz po imprezie
pogoda dopisala ale.... na godzine przed chrztem okazalo sie ze nie mam w czym isc!! i panika co zalozyc!! ale na szybko cos znalazlam
Marcelina praktycznie wiekszosc przespala- zasnele tuz przed chrztem a obudzila sie pod koniec obiadu 🙂 byla jak zawsze bardzo grzeczna

nie dam rady nadgonic tego co pisalyscie-glowa mi peka i ledwo na oczy widze po mega awanturze z mezem!! masakra 😞 mam coraz czesciej dosc serdecznie tego wszystkiego!! a poszlo o... kapuste!!!!

• Mamusia
o Iwiokej a ja mam tabelę że 150-170 - hehehe no i niepotrzebinie się stresowałam

widze że ze mnie fleja i leniwiec straszny - ja też jak JaiHo wyprasowałam 1x - przed porodem 🤪a teraz pognieciona maży moja Domi ale ja dla siebie też nie prasuję więc przynsjmniej wiadomo że to moja córcia 😉 😜 a co ludzie powiedzą?? mam to w głębokim poważaniu - wolę ten czas poświęcić na spacer (bo ja niestety nie potrafię w 10min wypraswać-pierdoła ze mnie 😜)

• Mamusia
Sibi jak bedziesz juz miala spokojniejsza glowe to wrzuc fotki Marceliny z chrztu 🙂
Co do klotni najwieksze sa wlasnie o pierdoly. Chyba kazda z nas to zna 🤢. My raz sie o malo nie rozwiedlismy przez to czy kielbase na grila pokroic w krzyzyk czy inaczej, w nerwach chcialam rzucic w niego ta kielbasa a zlapalan zamiast niej noz i polecial, T. do tej pory nie wierzy, ze to byla pomylka, ale juz nie pyskuje w kuchni 😉.
Po kazdej burzy wychodzi slonce... wam tez sie ulozy 🙂

• Mamusia
bardzo prosze 🙂
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-04/019c3ac1/dsc_0054 (medium).jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-04/019c3ac1.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-04/44219bff/dsc_0084 (medium).jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-04/44219bff.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-04/8dffa1c9/dsc_0143 (medium).jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-04/8dffa1c9.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-04/6a7a33d3/dsc_0222 (medium).jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-04/6a7a33d3.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
aaana i Jai_Ho wcale nie uważam ze jesteście flejami, każda widzi i wie czy wymagają one prasowania, a mnie te zagnioty po prostu wkurzają 😁 a prasować w 10 min. nauczyłam sie przy małej, powtarzam nie są one super wyprasowane ale sam przód myknięty żelaskiem i to mi starczy

• Mamusia
najgorsze jest to ze chodzilo o kapuste ktora chcialam zostawic w domu zeby nie gotowac tylko z dzieckiem na dworze byc to on uznal ze ja poprostu nie chce dac jego rodzicom ze uwazam ze oni sa gorsi, ze nie dam bo oni sie do imprezy nie dolozyli i ze mam ich za nic itd!! nic z tego nie zostalo powiedziane!! on uwielbia robic ze mnie su....e 😞 a nie bede wspominac czego sie jeszcze nasluchalam o napojach, herbacie itd ale nigdy nikt mnie nie posadzil o takie rzeczy jak moj wlasny maz!!

Hej
widzę, że pustkami tu świeci..
Ja miałam dzień prania, poszły 4 pralki 🙂teraz to wstrętne prasowanie, o którym już wspomniałyście. Ja prasuje Małemu ciuchy jak się uda 😜 piorę je w Jelpie z płynem zmiękczającym a czasem i tak dolewam płynu do płukania. Myślę, że jak już tą paczkę proszku skończę to będę prała w Arielu.

Dodi, u Nas wczoraj byli znajomi i miałam taka ogromną ochotę na papierosa!! ale nie zapaliłam 🙂 a co do dokarmiania, Mały wczoraj dostał butlę (a cały dzień miętosił mi cyce, nawet nad jeziorkiem 🙂) i spał jak zabity. Zasnął o 20-stej i pierwsza pobudka o 4-20 🙂 dziś też dostał butlę, bo cały dzień się darł..poprostu był głodny. Śpi ładnie 🙂 Także ja zaczynam dokarmianie wieczorne. Też mam presję z wielu stron, że cyc najlepszy! lubię karmić cycem ale nie zamierzam głodzić Syna. I nie dokarmiałam Go od ponad 2 tygodni, myślałam, że już będzie oki i uciągnę na cycu chociaż do 4 miesiąca. I dupa ☺️

U Nas, chrzciny ok, oprócz arii, którą Igor odstawił w Kościele 😜 prezentów Młody nie dostał, za to kasy się ładnie uzbierało więc już zamówiłam Małemu matę edukacyjną 🙂 i wyciemnimy Mu szyby w aucie, żeby słoneczko w oczka podczas jazy nie świeciło 😜

Sibi współczuję takiego faceta, to chyba nie pierwsza Wasza kłótnia?

Anitek super, że się dogadaliście! Fajną masz dietę 😜

Kochane mamy a jakie macie "Nianie"? Muszę jakąś kupić, a zupełnie się na tym nie wyznaję ☺️

• Mamusia
oj Martus nie pierwsza tylko najgorsze jest to ze powody coraz bardziej smieszne!!czasem mam wrazenie ze chce to wszystko zniszczyc!!

Marcelinka dostala i prezenty i pieniadze
z prezentow to lóżeczko turystyczne mega wypasione, złota bransoletke z wygrawerowanym imieniem, zloty lancuszek z wisiorkiem z M i data ur, i zlota literke M, misia, bociana z Alzacji i szczepionke na rotawirusy 🙂 troche sie uzbieralo

Jak mnie irytuje mój internet wrrr 😠 😠 😠 😠

Sibi bardzo mi przykro, naprawdę ze musisz się z taką gadziną użerać. A On wcześniej nie był taki, czy miłość przysłoniła wszystko 😉?

Marcelinka nazbierała super prezenty, będzie miała pamiątki 🙂 my chcieliśmy kasę. Rozmawiałam z M.właśnie na temat żeby kupić Igorowi złotą literkę a na roczek łańcuszek by miał pamiątkę 🙂

Wrzuciłabym fotkę z chrztu ale mieliśmy kiepskiego - Szwagra - fotografa. Jak zgram od mamy chrzestnej foty to wtedy coś wkleję 🙂
Szukam dalej niani elektronicznej, i prowadzę monolog 😁

• Mamusia
Martus, zupelnnie sie nie przejmuj presja cyca, tym bardziej, ze przeciez i tak karmisz dalej piersia tylko dodatkowo dajesz mieszanke. U nas juz tez dokarmianie jest stalym elementem, Victor oczywiscie woli cyca, ale jak sie w cycu skonczy to i butla nie gardzi 🙂) i spi duzo lepiej, chociaz nocy nie przesypia tak jak niektore dzieciaczki tutaj 🤨 ( dzisiaj byl rekord: 23-5 bez pobudki! 🙂 ale pozniej dopiero po 10 zasnal 🙂) ) i jest to wygodne jak jestem poza domem i nie zawsze jest miejsce do karmienia a ja jakos nie lubie wystawiac cycka gdzie popadnie. 🙂)

Co do nian, mam Aventa, ale nic Ci o niej nie powiem, bo nie korzystam, nawet jak Vic sie wietrzy na dworze to tuz przy oknie i go slysze, moze pozniej latem jak m bedziemy sie smazyc a on chlodzic w domu, sie przyda 🙂)

A w zwiazku ze smazeniem sie, pochwale sie, mamy juz zabukowane wczasy, ostatni tydzien lipca! 🙂) tym razem Turcja, w najgoretszy czas, mam nadzieje, ze dziecko po mnie bedzie dobrze znosilo upaly 🙂) a ja mam 3m-ce na wypracowanie sylwetki plazowej. hahahahaahha duuuuzo czasu 🙂))

Zagladam na chwilke przed nocka 😜
Maz jutro wyjezdza znow na 2dni jestem zla jak osa bo jak zwykle!!! wiedzialam ze tak bedzie!!!
ech 😞
Sibi super focie no i czytam co piszesz to jakbym sluchala mojej siory 😞 ma to samo 😞
tyle ze Tesciu nie zyje aby Tesciowa! ale szwagier aby chodzi i mowi ze Mamusia to Mamusia tamto i z siory wlasnie suke robi!!!! jak mnie to wkurza!!! i o byle co a bo siora mine nie taka miala a to ze nie pomachala do tesciowej itd!!!! tacy faceci sa chorzy i oni nie widza tego ze niszcza swoje rodziny!!! poprostu maminsynek!!!
a i p.s. nie lubie tlumaczenia ze jest ojcem dziecka bo i co z tego??? chcesz byc nieszczesliwa do konca zycia???
Moja siora mowi ze ostatnia szansa i chce isc do poradni a jesli to nie pomoze to idzie w dluga bo ma dosyc!!! i nie daj sie!!!
Co do prasowania ja wlasnie nie musze bo te ciuszki nie sa wogole wygniecione 🙂
a nawet jesli gdzies by cos bylo to moge przed wyjsciem wyprasowac 🙂
Martus mowisz ze Igor dal rade 😉
Ciekawe jak tam Olaf na chrzcie sie bedzie zachowywal 😜
p.s. dzwonila lekara i powrocilismy do mleka ktore pil przed nutramigenem! zobaczymy jakie beda kupki teraz...
miejmy nadzieje ze bedzie ok 🙂
Uciekam nynac bo padam na ryjek dzisiaj 😜
Dobranoc 🙂
p.s.JaiHo no to ladnie dalas z tym nozem 😉