Skocz do zawartości

ginekolog usg | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
przed chwila sie dowiedziałam ze lekarz do ktorego sie zapisałam u niego w gabinecie nie ma sprzetu do usg ani beta hcg. Musialam sie zapisac do innego. Dopiero na 30 marca. jestem w 6 tygodniu. to juz bedzie 9 tydzien jak pojde pierwszy raz w czasie ciazy do ginekologa. pytałam sie pani w rejestracji o usg dopochw, powiedziala ze na pierwszej wizycie raczej mi nie zrobi, dopiero po pierwszej wizycie trzeba sie umówić na usg.

• Mamusia
Ja to w 9 tygodniu się w ogóle dowiedziała, że jestem w ciąży, więc nie masz się czym martwić i przejmować 🙂 Jasne, że lepiej mieć lekarza, który ma sprzęt w gabinecie, ale wydaje mi się że jeśli nie ma to da Ci skierowanie gdzie indziej... ale takie bieganie po kilka razy chyba nie jest zbyt fajne 🤔

pozdrawiam

• Mamusia
dagusiaczek napisał(a):
przed chwila sie dowiedziałam ze lekarz do ktorego sie zapisałam u niego w gabinecie nie ma sprzetu do usg ani beta hcg. Musialam sie zapisac do innego. Dopiero na 30 marca. jestem w 6 tygodniu. to juz bedzie 9 tydzien jak pojde pierwszy raz w czasie ciazy do ginekologa. pytałam sie pani w rejestracji o usg dopochw, powiedziala ze na pierwszej wizycie raczej mi nie zrobi, dopiero po pierwszej wizycie trzeba sie umówić na usg.

spokojnie 🙂 móg gin też nie ma sprzętu do usg i na usg chodze gdzie indziej.
a co do samego badania, pamietaj by wykonac je miedzy 11-14 tc, wtedy będziesz miała pełne pomiary z 1 trymestru 🙂