Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to moja druga ciąża,ale niestety za pierwszym razem sie nie udało 😞 dlatego teraz jestem pełna obaw itd ale wierzę ze bedzie dobrze 🙂MUSI!!! za pierwszym razem czułam sie rewelacyjnie,wogóle nie czułam ze jestem w ciąży..natomiast teraz mam wszystkie mozliwe objawy 🙂ja po pierwszej wizycie miałam termin na 9.11 byłam zmuszona zmienic lekarza i ten obliczył termin na 15.11 🙂

• Mamusia
Czesc Mamusie,
mam nadzieje ze po jakims czasie bedziemy mialy wiecej postow na naszym forum, teraz jeszcze kazda z nas zajeta i porod wydaje sie daleka sprawa. Ja zaczynam dzis 7 tydzien i od ponad tygodnia bardzo zle sie czuje, nie wymiotuje ale ciagle mi niedobrze, musze sobie bardzo urozmaicac diete bo jak 2 dni jem to samo to na wymioty mnie bierze a tu w pracy trzeba sie do klientow i pracownikow usmiechac. 2 dni temu bylam u lekarza, wyslalam kasete z nagraniem i moje dokumenty do szpitala w ktorym bede rodzic, teraz czekam na polozna zeby mnie zaprosila na badanie krwi i wyznaczyla termin pierwszego USG. jak juz mowilam chcialam tez zrobic prywatnie w Polsce w okolicy wielkanocy. Nie moge sie doczekac az zobacze moja dzidzie.
Zycze dobrego samopoczucia mamusie.

• Mamusia
KAROLINA8587 - to też moja druga ciąża ponieważ pierwsza w grudniu poroniłam (w 5 tygodniu - ciąża biochemiczna) więc wiem co czujesz ale teraz BEDZIE DOBRZE!!zobaczysz!!!

ogólnie to mój 9 tydzień a od jakiś 4 czuje się fatalnie. Cały czas jest mi niedobrze a po pracy jak wracam do domu to pierwsze co robie to przytulam się z porcelaną 😉. Generalnie bardzo ciężko znosze te pierwsze tygodnie zwłaszcza ze staram się w pracy ukrywać ze jestem w odmiennym stanie a jest mi coraz trudniej ehhh...

• Mamusia
Dziewczyny, ale dzisiaj mam popołudnie-nie dobrze mi tak jak cholera 😮.Wymiotowac mi sie nie chce tylko mnie muuuuuuli uffffffffffffff. Mogłoby to juz minąć. Tak sobie dzisiaj pomyslałam o wózku 🙂
Myślałyście już cos na ten temat?????

• Mamusia
ja juz wózek dawno upatrzyłam u koleżanki zanim w ogóle pomyślałam o dziecku i wymyśliłam że chce mieć taki sam, bo jest bardzo funkcjonalny a poza tym fajnie się prezentuję 🙂generalnie to ja tyle fajnych rzeczy dla dzieciaczków wypatrzyłam u psiapsiółek ze specjalnie teraz założyłam skarbonkę i wrzucam tam 5 złotówki aby potem móc coś więcej zaszaleć 🙂

co do mdłości to czasem są tak przeokrutne i męczące ze ciężko cieszyć się ciążą, ehh uroki pierwszego trymestru 🙂

• Mamusia
dziewczyny, powiedzcie mi jak u Was z pracą?powiedziałyście już pracodawcy o ciąży czy czekacie na odpowiedni moment?ja jestem przerażona i nie wiem co mam w pracy powiedzieć:/tym bardziej ze kierowniczka zaplanowała już wakacyjne urlopy:/normalnie spędza mi to sen z powiek 😞

• Mamusia
Magdalenka85- ja juz powiedzialam szefowi o ciazy- stresowalam sie jak cholera ale jakos poszlo.
Przyjal to zadziwiajaco sympatycznie. Mysle ze powinnas powiedziec jak najszybciej bedziesz miala problem z głowy 🙂. Ja tez zwlekalam i myslalam o tym bez przerwy. Zobaczysz na pewno bedzie oki 🙂 🙂
Trzymam kciuki 😉

• Mamusia
Hej 🙂
To moja pierwsza ciąża, także mam masakryczne mdłości od rana do wieczora.
A jeszcze mam pytanie, lekarz mój skierował mnie na USG, ale powiedział żebym zrobiła je w 12 tygodniu. A ja juz bym chciała zobaczyć co tam mi w brzuszku siedzi. Czy Wy miałyście także tak późno USG?

• Mamusia
Odnosnie wozka to ja tez mam juz upatrzony i zbieram na niego juz pare miesiecy, zanim jeszcze zaszlam w ciaze. jeszcze ponad 7 mies wiec na pewno sie uda kupic moja wymarzona bryczke, mam w zasadzie dwie na oku wiec bede musiala isc do sklepu i wyprobowac.
U nas jest dzisiaj pieknie i slonecznie, ponad 20C, az chce sie zyc, mimo tych okropnych mdlosci-milego dnia dziewczyny.

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂 co do pracy to ja już powiedziałam,też miałam stres jak nie wiem tym bardziej ze w styczniu dostałam dopiero umowe o prace,ale na szczeście jakos to przyjeli,w tej chwili wzięłam l4 na 2 tyg z powodu mdłosci i chwilowej choroby lokomocyjnej bo moja praca opiera sie na jeżdżeniu autkiem...co do wózka,ciuszków itd narazie sie wstrzymuje z oglądaniem i kupowaniem bo w poprzedniej ciąży miałam wyprawke i ogółem wszystko juz kupione w 6 ms i niestety... 😞...ale ogółem ciężko to przechodzic koło tych skleów z rzeczami dla maluszków i nie luknać 🙂Ja USG miałam zrobione w 7 tygdniu i juz widziałam moją kruszynke 🙂

• Mamusia
Witam Was mamusie 🙂postanowiłam że powiem w przyszłą środę pracodawcy bo we wtorek ide do lekarza i poproszę o zaświadczenie, co prawda mam juz jedno z marca ale nie chce je dawać bo pomyślą że juz tak dawno wiem i nic nie powiedziałam:/co do badań, na razie nie kazał mi robić bo wie jak strasznie boje się igieł 😜, spisał sobie moje wyniki z grudnia i na razie dał mi spokój 🙂
w ogóle czuje się dzisiaj przeokrutnie 😞ja juz z niecierpliwością czekam na koniec tego pierwszego trymestru abym spokojnie mogła cieszyć się ciążą 🙂 do tego strasznie leje wiec nawet na spacerek nie mogę wyjść:/ generalnie dzisiaj mam małego doła :/
Ale serdecznie Was pozdrawiam 🙂
Madzia

• Mamusia
Hejka ja usg mialam robione miedzy 6- 7 tygodniem- widzialam tylko plamke i bijace serduszko. Kurcze tez bym chciala isc na usg zoabczyc czy wszystko ok z dzidziusiem. Dzisiaj samopoczucie bardzo fajne i apeeetyt na wszystko 🙂 🙂
Dziewczyny a czy widac u was juz cos u mnie juz widac maly brzuszek tak sie zastanawiam czy to normlane przeciez to dopiero 10 tydz.???????????????

• Mamusia
Karolina8587- skierowania na badania my jeszcze nie dostalismy- obecnie mieszkamy w NO i tutaj raz w miesiacu pobieraja krew i oddaje sie mocz do laboratorium. Ale jak byłam w pierwszej ciazy to zrobilam sobie w Polsce w 3 miesiacu ogólne badania aby sprawdzic czy wszytsko oki, teraz niestety nie mam mozliwosci zjazdu.
A wlasnie dziewczyny jedzcie duuuuuuzo "CZARNEGO" chlebka i zielone warzywa i owoce.
wpływa to super na samopoczucie i anemia sie na pewno nie pojawi 🙂 🙂
Sprawdzone w czasie 1 ciąży 🙂
POZDRAWIAMY

• Mamusia
magadalenka85- aha czyli jak zwykle nie potrzebnie zasiewałam panike w domu hehehehheehhehe 🙂
No ja w sobote jade sobie jakies spodnie kupic bo u mnie juz duzy problem z zapinaniem-przed ciaza troszke brakowalo mi kg- była lekka niedowaga wiec trzeba cos wiekszego kupic 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
jeszcze jedno wlasnie dziewczyny patrzyłam na inne fora i tam dziewczyny maja na swoich profilach takie fajne kalkulatory( nie zabardzo wiem jak to nazwac) np. ze dzidzius ma tyle i tyle dni tyle zostalo do porodu itp. Wiecie moze jak to mozna wstawic na swój profil- bo ja siedze kombinuje ale hakerka ze mnie zadna heheheheehhe 🙂 🙂 🙂 🤪

• Mamusia
DZIEEEEWCZYNY w koncu mi sie udało 🙂 🙂 🙂 🙂 juuuuuuuupi 🙂
Jak bedziecie sobie chciały zrobic takie suwaki- bo tak to sie nazywa to wejdzcie na strone www.babyboom.pl i na fioletowym pasku przy gorze po prawej stornie kliknijcie na forum a pozniej na suwaki a pozneij to juz wpisywanie danych 🙂 Fajnie bo nie trzeba sie logowac na tamtej stronie 🙂
Normalnie siedze i nie moge sie doczekac dzidziusia 🙂)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dopadła mnie euforia 🙂)))))))))))))))))))))))))