Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mustella jest super, ale dla mnie zapach jest nie do zniesienia.Na mdłości mnie bierze. Dlatego używam eucerin i penaten na zmianę ( ze względu na cenę pierwszego).

Mój mężuś się wkurza bo ja smaruję się teraz oliwką od szyi do stóp, partie w których się nie robią rozstępy zwykłą oliwką dla dzieci. Efekt jest taki ze jak się nasmaruję i siądę na skórzanej kanapie to ślady są. Poza tym mówi, że jestem taka tłusta 😉, że się dotknąć nie da rady. Ja się go zawsze pytam czy chcę mieć żonę zadbaną po ciąży bez rozstępów czy odwrotnie,zawsze się zamyka 🙂. Ja mam straszną suchość skóry w ciąży, jak nie posmaruję 2 razy dziennie to mam dosłownie takie suche łuski na nogach i rękach. Mało to estetyczne.

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja smaruję się mama mia z Ziai. niezle pachnie i dobrze sie wchlania bez takich tlustych efektow. poza tym masuje sobie oprocz brzucha, udka, tylek i cycochy. czasem tez Maciek mi masuje brzuszek 🙂 ale jeszcze Maluch go nie kopnął... mój też bardziej ruchliwy wieczorkiem, czasem rano (dzisiaj pewnie przespałam, bo wstaliśmy po 9 hehhe). W czwartek mam wizyte i umowie sie na polowkowe prywatnie. juz sie nie moge doczekac kiedy sie zobaczymy.....

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
ja smaruję się mama mia z Ziai. niezle pachnie i dobrze sie wchlania bez takich tlustych efektow. poza tym masuje sobie oprocz brzucha, udka, tylek i cycochy. czasem tez Maciek mi masuje brzuszek 🙂 ale jeszcze Maluch go nie kopnął... mój też bardziej ruchliwy wieczorkiem, czasem rano (dzisiaj pewnie przespałam, bo wstaliśmy po 9 hehhe). W czwartek mam wizyte i umowie sie na polowkowe prywatnie. juz sie nie moge doczekac kiedy sie zobaczymy.....

faktycznie ładnie pachnie 😉 i nie droga!

• Mamusia
Shelby napisał(a):
gosiaq napisał(a):

faktycznie ładnie pachnie 😉 i nie droga!

swieta prawda!

• Mamusia
Tez uzywam ziajki.
Jak ostatnio bylam u gina to dostalam paczuszke z nivea z probka kremu na rozstepy i drugi na odparzenia, plyte cd o opiece nad maluszkiem i kupon rabatowy 20% przy zakupie nivea baby za 100 zl.

A dla mnie mustela ładnie pachnie tak delikatnie. Oliwką się smaruję wieczorem i mąż się denerwuje ze tłusta jestem i nie może mnie dotknąć. Powiedziałam mu że dzidzia tez będzie taka wysmarowana to mówi że nie będzie dotykał 🙂

• Mamusia
macie dziewczyny jakies rozstepy? ja mam na udach hmm i nie wiem jak z tym walczyc.. mowicie ze ziaja jest dobra... wiec trzeba sie wybrac do sklepu 🙂 mdg87 ja rowniez dostalam paczuszke z nivei tylko mialam probki kremu na odparzenia dla maluszka plytke poradnik oraz jakis cennik szczepionek dla maluszka kiedy jaka szczepionka oraz czy platna a jesli platna to w jakich cenach, oraz jakis zestaw tam jest podpaska wkladka i tampon i czegos takiego razy 3

• Mamusia
Cherry napisał(a):
ja mam na brzuchu - zawsze miałam.... mam to gdzieś i tak jestem piękna 🙂 hahaha
wszystkie jesteśmy piękne 🙂

ja z kolei mam na udach z okresu dojrzewania. na kolcach biodrowych pojawiły się kiedyś (nawet nie wiem kiedy)-są blade i tylko przy masowaniu skory to widac. nowych na razie nie widzialam, ale jesli beda, to trudno. podpisuje sie pod slowami Cherry!!!
na udach za to mam pamiatke po pierwszym porodzie-malutkie pajaczki, ale je generalnie mam w nosie! mam fajna rodzine, kupe marzen w glowie i jestem szczesliwa, ze mamy siebie 🙂

• Mamusia
...generalnie mam w nosie! mam fajna rodzine, kupe marzen w glowie i jestem szczesliwa, ze mamy siebie 🙂

I o to chodzi Gosiaq ! Jedne marzenia się realizują, następne przychodzą - im bardziej wyczekane tym lepiej smakują.... 🙂 Czas leci a my nadal piękne byłyśmy, jesteśmy i zawsze będziemy... 🙂 Do tego jesteśmy szczęściarami - nosimy nowe życie pod sercem... Do tego byłyśmy, jesteśmy i będziemy kochane... 🙂

• Mamusia
gosiaq napisał(a):
I klasnę Ci, Wisienko kochana!
do jasnej ciasnej 🙂

Gosiaq sama prawda 🙂

Są czasami dni gorsze kiedy niepewnie zerkamy w lustro, ale więcej jest dni kiedy zerkamy i kogo widzimy... Piękną, zrealizowaną, kochaną i kochającą kobietę - jednym słowem szczęściarą. Czegoż chcieć więcej?

Cherry oklaski dla Ciebie!! i Dla Gosaq! Tak trzymać!!!

zjadłam 2 porcje pysznej gorącej warzywnej zupy! Coraz częściej mam ochotę na łakocie. Prawdziwa gorąca czekolada mi się marzy po sobocie 🙂 Unikam słodkości ale nie mogę poradzić sobie z ochotami. No dżem i jogurt to moje słodkości!
Cherry a Ty o tych ciasteczkach pisałaś mniam mniam...

• Mamusia
Cześć Dzwiewczyny.
A co tutaj taka dzisiaj cisza????!!!!! Hm????
Ale dziś sobie spospałam za wszystkie czaaasy. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Teraz siedze po obiedzie i chyba siegne po lody czekoladowe 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜 😜.
Mężulek pojechał na popołudnie do pracy , wiec urzedujemy z synkiem no i Mają w brzuszzku 🙂

• Mamusia
Marinel napisał(a):
Cherry oklaski dla Ciebie!! i Dla Gosaq! Tak trzymać!!!

zjadłam 2 porcje pysznej gorącej warzywnej zupy! Coraz częściej mam ochotę na łakocie. Prawdziwa gorąca czekolada mi się marzy po sobocie 🙂 Unikam słodkości ale nie mogę poradzić sobie z ochotami. No dżem i jogurt to moje słodkości!
Cherry a Ty o tych ciasteczkach pisałaś mniam mniam...

ehh no właśnie te ciasteczka..... zjadłam już 5 i od jutra nie jem słodkiego 😁 naprawdę 😮

Idę się poruszać (ćwiczyć czy zwał jak zwał) z moimi niezawodnymi kompanami od ruchu czyli rurą od odkurzacza i mopem 🙃

• Mamusia
Cherry absolutna prawda.

Ja w ciągu ostatnich trzech lat nauczyłam się że zdrowie jest najważniejsze. Przeszłam dwie operacje w związku z problematami onkologicznymi. Na szczęście wszystko jest dobrze. W takich momentach priorytety życiowe całkowicie się zmieniają. Mam blizny i co z tego, mój mąż tak mnie kocha. I uważam że im dalej najważniejsze jest to być zadbanym ( uważam przez to ogólną higienę nad sobą,czyste ciuchy, a nie ekstra makijaż,). Za ileś lat najważniejsze jest to co będziemy miały w sobie, a nie to, że będziemy miały rozstępy po ciąży!

A o ciastkach nic nie piszę, próbuję nie podjadać ale bez skutecznie!

• Mamusia
Ja jak zwykle w temacie buahahahahaha.Ale wyobrazcie ze dopieor teraz pojawiło mi się to co pisałyscie dzisiaj nie wiem o co kaman??????!!!!!!!!
Dziewczyny co do rozstepow to ja mam 2 na brzuszku- pozostałosci po pierwszej ciazy. A wiecie ze jak bylam poraz pierwszy w ciazy tak sie cieszylam bo w czasie jej trwania nie mialam nic a po porodzie patrze wylazly 🤢 🤢 🤢 🤢. Mam nadzieje, że teraz ich nie bedzie 🙂 🙂
Ja juz zajadam lody mniaaaaaaaaaaaam widze ze dzisiaj ochota na słodkości 😜 😜 😜 😜 😜 😜.
Ja ruchy najczesciej odczuwam jak siedze. Ale np jak sie najem to nic nie czuje- chyba wtedy mała fasolka też je 😆
U nas dzis deszczowo 😞

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Cherry absolutna prawda.

Ja w ciągu ostatnich trzech lat nauczyłam się że zdrowie jest najważniejsze. Przeszłam dwie operacje w związku z problematami onkologicznymi. Na szczęście wszystko jest dobrze. W takich momentach priorytety życiowe całkowicie się zmieniają. Mam blizny i co z tego, mój mąż tak mnie kocha. I uważam że im dalej najważniejsze jest to być zadbanym ( uważam przez to ogólną higienę nad sobą,czyste ciuchy, a nie ekstra makijaż,). Za ileś lat najważniejsze jest to co będziemy miały w sobie, a nie to, że będziemy miały rozstępy po ciąży!

A o ciastkach nic nie piszę, próbuję nie podjadać ale bez skutecznie!

Magda choroba mojego brata nauczyła mnie to samo....

Jak on zwykł mówić że zły stan zdrowia to jest problem a inne kłopoty to tylko sprawiczki do przejścia...

Brawko dla Ciebie 🙂 i dla Gosiaqa do jasnej ciasnej również 🙂