Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Shelby racja, trzeba zachować malutki dystans do tych lekarskich "przepowiedni". Znam dziewczynę, której w dniu porodu jeszcze potwierdzali że dziewczynka, a tu wyskoczył chłopczyk i było wielkie zdziwienie 😲

Moja gin. powiedziała mi jednak, że tylko raz w życiu się pomyliła i od tego czasu jak nie jest pewna to nie mówi nic. Mi powiedziała, że na 100% dziewczynka zobaczymy więc w listopadzie 😜

• Mamusia
kurcze dziewczyny chciala bym wstawac ja wy... no ale spac nie moge w nocy usypiam gdzies grubo po 12 wstaje w nocy co godzine siku 😮 a pozniej budze sie dopiero gdzies kolo 10 wsumie 10 to moja najwczesniejsza pora wstawania.. trzeba sie przestawic jakos.. 😁 no ale zjadlam sniadanko i czas troszke posprzatac... jutro ma przyjsc wlascicielka mieszkania i zobaczymy co ma mi do powiedzenia..

hmm nie pamietam kto pokazal to lozeczko nie powiem ciekawie wyglada, cena rowniez ciekawa 🤪 jednak wydaje mi sie by miec takie lozeczko trzeba miec rowniez duzo miejsca, ja bede miec takie z wysuwana szuflada 😁 bede miala gdzie trzymac papmersy i pieluszki.

zania no to gratuluje corci... czy mi sie wydaje ze coraz wiecej dziewczynek jest ? 🙃

łózeczko pomysłowe ale ja bym sie czuła ze moja dziecko spi w szafie.zasttanawiałam sie nad takim z szuflada ale nie wiem jak z cyrkulacja powietrza od dołu gdy jest na najnizszym poziomie?
zania ale fajnie, bedzieszx miec Emilke. Ja dopiero za 5 dni sie dowiem jesli dzidzia pokaze 😉

w nocy tez wstaje do łazienki ale zanim usne musze isc 3-4 razy i potem nad ranem.

mam straszny apetyt. Stwierdziłam kiedyś że gdybym zaczełą wymieniać na co mam ochotę to mąz musiałby zeszyt założyć 🙂 dzisiaj chodziłam za drożdżówką z jagodami i nic 😞 cały czas mam ochotę na jablka i coraz częściej na słodycze.

• Mamusia
Cześć Mamuśki
Właśnie wróciłam z połowkowego, dzidziuś ma 430 g, wszystko jest w najlepszym porządku 🙂i lekarz stwierdzil, że bedzie chłopiec 🙂, to już drugi raz no to chyba w miarę pewne.
Gorzej ze mną bo znowu anemia i branie żelaza. 😞

• Mamusia
Marinel napisał(a):

mam straszny apetyt. Stwierdziłam kiedyś że gdybym zaczełą wymieniać na co mam ochotę to mąz musiałby zeszyt założyć 🙂 dzisiaj chodziłam za drożdżówką z jagodami i nic 😞 cały czas mam ochotę na jablka i coraz częściej na słodycze.

tak sobie pomyślałam: kiedy, jak nie w ciąży przystoi mieć jakiekolwiek kulinarne zachcianki? a zatem korzystajmy z tego przywileju, ile wlezie, bo zostało nam raptem 4 miesiące 😁

martka3 napisał(a):
Cześć Mamuśki
Właśnie wróciłam z połowkowego, dzidziuś ma 430 g, wszystko jest w najlepszym porządku 🙂i lekarz stwierdzil, że bedzie chłopiec 🙂, to już drugi raz no to chyba w miarę pewne.

Martka3 super wiesci! Gratuluje synka! Anemią się nie martw. Jesli nie chcesz brac żelaza w tabletkach to spróbuj jesc popping z amaramtusa. Chyba że musisz go przyjmowac w sporych dawkach. Lekarz zalecił jakies konkretne tabletki?

• Mamusia
Siemanko 🙂
Paula jot--- czekamy na fotki brzucholka 🙂 i reszta mamusiek niech sie zbierze i tez dodaje zdjecia 🙂
Shelby-łóżeczko zarąbiste szczerze to pierwszy raz takie widze 🙂
Martka3- GRATULUJEMY SYNKA massz juz imie???
A co do pewnosci płci to ja jestem w razie czego przygotowana z imieniem w razie czego jakby sie okazało, ze MAJECZKI nie bedzie to bedzie KACPEREK 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Lece obiad nakładac- dzis ziemniaczki z gulaszem ( uzywlam dzis pierwszy raz sosera z winniary i ciekawe co tam mi wyszło) 🙂 🙂 🙂 do tego sałata ze smietana i swieza starta marchewka 🙂 mniaaaaaam a wy co dzis serwujecie????
Do pozniej

U mnie ziemniaczki i buraczki zasmażane. Nie jadłam ich wieki 🙂 pierwszy raz własnej roboty 🙂
jeszcze chyab z rozpędu zrobię barszcz czerwony 🙂

• Mamusia
Aha Martka3, ja również gratuluję synka 🙂
Ella 1 twój brzusio jest boooooski- nie mogę się normalnie napatrzeć.
Też muszę dodać jakieś zdjęcie brzuszka, bo nawet to co mam w profilu jest mało aktualne (chyba robione rok temu). Ale ze mnie zacofaniec.... 🤔

• Mamusia
Marta! gratuluje synka! do trzech razy sztuka? hehehe
U mnie na obiadek "dietetycznie": smażona kiełbacha z cebulą duszoną 🙂 hihihi pyszne było!
Barszcz czerwony: zrób wywar z warzyw, ja w oddzielnym garnku gotuję buraki-3-4 sztuki, wcześniej dokładnie wyszorowane i przekrojone na połowy/ćwiartki, potem trę buraki na wióry, bo akurat takie lubimy i dodaję do wywaru razem z tym sokiem, który z nich wycieknie 🙂. Czasem nie ma smaku takiego esencjonalnego, więc dodaję ze 2-3 łyżeczki barszczu czerwonego Winiary z torebki 🙂 Wywar zawsze robię na kości ze schabu, bo jest taki "charakterny". Dodaję też koniecznie łyżeczkę cukru i sok z połowy cytryny (octu nie polecam).
W wersji nowoczesnej i zapracowanej kobiety: do wywaru dodaj słoik buraczków-wiórków takich sklepowych jak do drugiego dania i gotowe 🙂 też pycha! Ja zawsze zabielam mlekiem-też tak robicie?
Aaaaa, muszę się jeszcze pochwalić moim synalem: dzisiaj wyszukał u mojej mamy w piwnicy zabawki ze swojego dzieciństwa, wymył i przyniósł cały dumny do domu ze słowami: masz, dzidziusiu, to dla Ciebie-prezent. Super, co? Może całkiem niepotrzebnie obawiam się zazdrości i buntu z jego strony po pojawieniu się Maluszka?

• Mamusia
Marinel napisał(a):
martka3 napisał(a):
Cześć Mamuśki

Martka3 super wiesci! Gratuluje synka! Anemią się nie martw. Jesli nie chcesz brac żelaza w tabletkach to spróbuj jesc popping z amaramtusa. Chyba że musisz go przyjmowac w sporych dawkach. Lekarz zalecił jakies konkretne tabletki?

Tardyferon, tabletka dziennie.
Ella1 nie mamy jeszcze wybranego imienia, mi się bardzo podoba Michał ale mąż ma kuzyna (ciotecznego brata) Michała a nie chcemy powtarzać imion z najbliższej rodziny, ostatnio Gabrysia wymyśliła imię Piotruś i mi się podoba, a mąż kręci nosem - dobrze, że jest jeszcze dużo czasu na wymyślanie