Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka dziewczyny 🙂
Ja juz od rana na nogach- u nas zapowiada sie dzis ladna pogoda 🙂, ale zadnych palnow na weekend, gdyz obydwoje pracujemy. 😞 😞. Ale jeszcze troche i ide na zwolnienie 🙂 🙂 🙂
A co u was jak tam plany na weekend????

Cherry- GRATULUJEMY SYNKA 🙂 🙂 🙂

Milego dnia 😘

• Mamusia
dzien doberek 🙂

Cherry - gretulacje 🙂 synek.... 🙂

u mnie od samego rana leje... mam juz dosyc tej angielskiej pogody.. i chce do Polski... ale trudno, musze jakos wytrzymac, bo Polska przyleci do mnie w pazdzierniku... wytrwam 🤢

co do bakterii w moczu - ja tez je mialam - polecam wlasnie sok zuraswinowy, niestety jest cierpki w smaku, ale idzie sie przyzwyczaic. ja teraz pije okolo 1 litra dziennie i jest ok 🙂

• Mamusia
Cherry mój mąż też snuje nieziemskie plany co on kupi swojemu synkowi... swojemu synkowi=dla siebie... już teraz jak wchodzimy smyka popatrzeć ja na ciuszki... to on ciągnie na zabawki... 😜 tylko powiedziałam mu,że najpierw musi wygrac w totka 😉

Dla pociesznie w Gdansku 17 stopni i chmury...

• Mamusia
u nas cieplo i wietrznie ... plany na dzis.. hmmm byczyc sie calutki dzien, wczoraj wysprzatalam domek wiec dzisiaj jedynie leniuchowanie zostalo.. no jeszcze trzeba na zakupy jechac.. wiec pewnie zaraz sie zbiore i sie wybiore na zakupy 🙂 zycze milego dnia wszystkim brzusiom :*

• Mamusia
Dzień dobry,

My wstaliśmy bardzo wcześnie.... Potem zakupy w Kauflandzie, Biedronce itp... a teraz..... robimy farsz do pierożków...Bo dziś pierożki z kapustką i grzybkami 😜

Mąż od rana na rybach.... już słyszałam że fajnie bo będzie miał z kim jeździć na te ryby 😮
Dochodzę do wniosku że będę miała przegibane jak tych dwoje się skuma 😁

A jeśli będzie taki rozrabiak jak jego Tato to ja powinnam już kase zbierać na pokrywanie szkód u sąsiadów 😁 😮 Jego Tato prawie podpalił wieś.... Potem był zakaz sprzedawania jemu zapałek 😮: 😁 Zamknął kota w kartonie - wiadomo co z kotem się stało 😮 😮 😮 i wiele innych te chyba są jednymi z gorszych ale jakbym miała wipisać te jego przygody to do jutra bym pisała 😁

No Cherry to przynajmniej nie będziesz się nudzić z takimi dwoma smykami 🙂
Ja dziś robię sałatkę z tuńczykiem a na obiad kotlety mielone na życzenie męża.
Posprzatac tez muszę ale póki co jestem bardzo leniwa i ciągle zmęczona. Jakoś brakuje mi energii.
Musze iść na zakupy. Miłego weekendu.
"gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce" !

• Mamusia
Ja też jestem mega leniwa dziś.... na zakupy do marketu który jest 600 metrów dalej autem jechałam.... aż wstyd się przyznać ☺️ leń okropniasty i już 😜

Coś kucharzyć mi się dziś chce... najpierw te pierogi a potem mufinki 🤪

Miłego dnia 😁

Piszcie piszcie piszcie - będę zaglądać 🙂

• Mamusia
Witam, u mnie podobnie jak u Cygnee leje deszcz a wybieram się na zakupy, musze kupić jakieś drobne upominki dla rodzinki i znajomych bo juz za 4 dni lecę do domku, jestem taka szczęśliwa! Mój synuś kopie od rana...ale te cholerne upławy nie daja mi spokoju, chyba zara połkne urospept, ostatnio brałam przez tydzień i chyba zaczne znowu!

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Witam, u mnie podobnie jak u Cygnee leje deszcz a wybieram się na zakupy, musze kupić jakieś drobne upominki dla rodzinki i znajomych bo juz za 4 dni lecę do domku, jestem taka szczęśliwa! Mój synuś kopie od rana...ale te cholerne upławy nie daja mi spokoju, chyba zara połkne urospept, ostatnio brałam przez tydzień i chyba zaczne znowu!

Może weź ten urosept... to lek ziołowy więc nie zaszkodzi a może pomóc....

Yenefer07 miłego szaleństwa zakupowego 🙂 heheheh to prawie jak Boże Narodzenie - uwielbiam kupować upominki 🙂

• Mamusia
Tak z Wrocławia - właściwie we Wrocławiu się urodziłam, całe życie tam mieszkałam (studiowałam, pracowałam, imprezowałam 😁) aż do teraz.... Niespełna przed dwoma miesiącami wyprowadziłam się do Oławy. Oława w sumie to tylko 26 km od Wrocławia... 🙂 A we Wrocku jestem min. dwa razy w tygodniu 🙂

• Mamusia
Moja przyjaciółka z Wrocławia, która niedawno urodziła, też sie wyprowadziła do mniejszej miejscowości pod Wrocław, do Marcinkowic...kiedy jest juz dziecko i rodzina, to spokojniejsze miasta sa chyba lepsze do wychowywania dzieci, przynajmniej mi sie tak wydaje...moje miasto ma około 80 tys mieszkańców i jest takie w sam raz...czas płynie wolniej a ja sie czuje bezpieczniej znając każdy kąt 🙂 Na dłuższą mete nie chciałabym mieszkać w dużym mieście. Ok uciekam na zakupy, chociaz leje strasznie...narzeczony będzie musiał mnie powieźć do centrum...papa

• Mamusia
a ja mam lenia...
ale zaraz biore sie za sprzatanie lazienek... ktos to musi zrobic - a domestos przyprawia mnie o mdlosci 😞 ale trzeba zacisnac zeby 🤢
i zaraz moj maz wraca z pracy... trzeba pomyslec nad jakims obiadkiem - chyba spaghetti dzisiaj bedzie 🙂

• Mamusia
cygnee napisał(a):
a ja mam lenia...
ale zaraz biore sie za sprzatanie lazienek... ktos to musi zrobic - a domestos przyprawia mnie o mdlosci 😞 ale trzeba zacisnac zeby 🤢
i zaraz moj maz wraca z pracy... trzeba pomyslec nad jakims obiadkiem - chyba spaghetti dzisiaj bedzie 🙂

haha, ja tez dzisiaj na szmacie w łazience 🙂 z rozpędu machnęłam też kafelki w kuchni, a co! I w dodatku pranie już się buja na sznurkach! to w ramach gimnastyki 🙂 Wczoraj umyłam okna i robiłam ogórki! Jakiegoś powera dostałam czy co?
A jak popatrze na swój brzuchalek, to wydaje mi się, że z dnia na dzień jest większy..... oj ciężko będzie zrzucić chyba.... I co tu zrobić, żeby tak waga nie szalała? chyba nic, co?

• Mamusia
yenefer07 napisał(a):
Moja przyjaciółka z Wrocławia, która niedawno urodziła, też sie wyprowadziła do mniejszej miejscowości pod Wrocław, do Marcinkowic...kiedy jest juz dziecko i rodzina, to spokojniejsze miasta sa chyba lepsze do wychowywania dzieci, przynajmniej mi sie tak wydaje...moje miasto ma około 80 tys mieszkańców i jest takie w sam raz...czas płynie wolniej a ja sie czuje bezpieczniej znając każdy kąt 🙂 Na dłuższą mete nie chciałabym mieszkać w dużym mieście. Ok uciekam na zakupy, chociaz leje strasznie...narzeczony będzie musiał mnie powieźć do centrum...papa

Marcinkowice są ode mnie jakieś 5-8 km w stronę Wrocławia... Czyli niedaleko.... A Ty Yenefer07 gdzie mieszkałaś? Pytam jeśli to oczywiście nie jest tajemnicą 🙂

• Mamusia
A jak popatrze na swój brzuchalek, to wydaje mi się, że z dnia na dzień jest większy..... oj ciężko będzie zrzucić chyba.... I co tu zrobić, żeby tak waga nie szalała? chyba nic, co?

Gosiaq ja tez czasami ma takiego powera.... Tylko potem nogi mnie tak bolą że nie jestem się w stanie ruszyć. Co do wagi ja już pisałam że brzunio rośnie i mi nie możę przybyć więcej niż 10 kg. Poki co 3,2 na + 🤔 Mogę jeszcze przybrać max do 7 kg mam nadzieję że mi się uda. Muszę to kontrolować. Chciałabym żeby po urodzeniu Kacperka nie wiele do zrzucenia mi zostało. Od wizyty u tej pieprzniętej lekarki mam jakiś komplex. Wydaje mi się że wszyscy mówią że jestem za gruba na dziecko. Wczoraj lekarz się mnie zapytał ile przytyłam ja powiedziałam ile a on że mało... Potem dorobiłam sobie teorię że pytał się dlatego że jestem za gruba. 🤔 🤨 🤨 🤨

matko jedyna ehhhhh ............ 🤨 🤨 🤨

Idę pranie nastawić.

• Mamusia
cherry- gratulki chlopalka - pewnie sie cieszysz i juz planujesz wystroj pokoiku i zakupowanie slicznych chlopiecych ubranek 🙂

Ja odkopalam kartony z pierwszymi ubrankami po Mii do tego moja bratowa dowiozla mi troche swoich i mysle, ze na start juz praktycznie wszystko mam 🙂 - tylko popiore, poprasuje uloze i bedzie czekalo na malenstwo. Jak wroce z PL to powoli bede kompletowac torbe do szpitala i ja pakowac... (przedwczoraj kolejna moja kolezanka urodzila miesiac przed planowanym terminem...)
Musze to rozlozyc w czesie wszystko rozsadnie bo przed samym terminem ma dwa zadania bojowe typu urzadzanie przyjec urodzinowych: 30 pazdziernik - urodziny mojego, 4 listopad urodziny Mii, pozniej przyjazd mojej mamy, na ktory tez chce aby mieszkanko lsnilo... Mam nadzije, ze wszystko uda mi sie zorganizowac zgodnie z planem 😉

yenefer ja nie mogłam dodac zdjęcia w Internet Explorerze ale udało się w Google Chrom za pierwszym razem. Spróbuj z innej przeglądarki dodać.

Kukunari fajnie że już masz wyprawkę dla dzidzi. Mam nadzieję że za 4 dni dowiem sie kto w brzuszku mieszka a potem ruszam na zakupy ! We wrześniu chce juz wszystko mieć, albo przynajmniej prawie wszystko 🙂

Poszłam na zakupy o 13 i z przykrością stwierdziałam że wszystkie piekarnie i cukiernie świecą pustkami. Nawet drożdzówki nie udało mi się kupić 😞 Jakies czekoladowe ciasto za mną chodzi. A Cherry znowu pichci - wpadne w kompleksy że nic nie piekę!

• Mamusia
Matinel - to ja juz dawno powinnam miec kompleksy bo kucharka i piekarka 😜 ze mnie mierna...
za pieczenie sie nie zabieram bo tylok balaganu zwykle narobie a jesc i tak nie ma co bo mi nie wychodzi :/ Zawsze licze, ze mi tym razem wyjdzie ale kiepscizna straszna... No coz nie mozna byc we wszystkim dobrym hehe 😉

ale dla slabych i nie tlyko piekarek (co to za wyraz??:blink 🙂 wstawiam przepis ciasta mojej tesciowki, ktore sama nazwala : "Ciasto, ktore ryje beret" 😆 Jest mega proste w wykonaniu a do tego mega pyszne, a co najlepsze bardzo szybkie:

Kupujemy- potrzebujemy:
-3 paczki krakersow(solonych) lub 6 paczek herbatnikow
-Jedna puszke mleka skondensowanego, słodzonego lub gotowej masy krowkowej
-Krem karpatka podobno najlepszy 3 min miesza sie z zimnym mlekiem i tyle 🙂
-Poł litra śmietanki 30%.
-3 łyzeczki żelatyny.
-Płatki migdałowe, lub inne posypki według gustu i smaku!

Gotujemy 2 godziny puszke z mlekiem w garnku z woda - puszke pełna. Uwaga! Puszke otworzyc dopiero po ostudzeniu, bo puszka dziala jak granat gdy jest otwierana goraca. (jak mamy mase krowkowa bez gotowania) ( jesli mamy mase krowkowo gotowa ten etap omijamy, wtedy jest mega szybko 🙂 )

Wykladamy blaszke jedna warstwa krakersow/herbatnikow. Wylewamy na nie mleko/mase i roprowadzmay rownomiernie (jest to najtrudniejsza czynnosc w calym ciescie 😉 😉 ) Ale nie przejmujcie sie kladac druga warstwe kakersow wszystko sie wyrowna 🙂 🙂
Przygotujcie kremmhmm do karpatki i wylóż na druga warstwe krakersow.
Ubijamy smietane kremowke do ktorej dodajemy troche cukru np. 1 łyzkę, oraz rozpuszczona żelatyne w pieciu łyżkach cieplego mleka. Rozsmarowac na warstwie krakersow. Posyp uprazonymi migdalami, - - tak mowi babcia Irenka 😜 Podobno nie da sie spier...ć 😉
Smacznego!!!

Z powodu lakomstwa i chceci samkowania roznych pychotek utworzylam watek Wariacje kuchenne brzuchatek listopadowych - ZAPRASZAM do dzielenia sie swoja pyszna wiedza!!! 😉

• Mamusia
Cherry gratuluję synka!!

Ja dziś miałam USG połówkowe i też muszę się wam pochwalić, że z dzidziusiem wszystko dobrze. Przy badaniu była obecna moja gin. ale pomiarów dokonywała jakaś lekarka z Krakowa i ona też stwierdziła że będzie dziewczynka 😁 Ale się nachwalić nie mogły mojej małej, a to jak pięknie wszystko widać, że pomiary książkowe, nogi jak u laski bo dłuuugaśne hehe
Męczyły moją Emilcie 50 minut i chyba jej to nie pasowało bo tak kopała, a rączki położyła sobie na główce jakby chciała nam przez to powiedzieć- ojojoj dosyć tego podglądania 😁
Poza tym dostałam płytkę ze zdjęciami i kilkoma filmikami na której widać buzinkę mojej laleczki 🙂