Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczynki kochane ale naskrobałyście!
Ania przeraziło mnie że listopadówki juz się szykuja, ale właściwie poród coraz bliżej.
Ja dzisiaj miałam cudny dzień na uczelni, miło było się spotkać z tyloma koleżankami, wszystkie podchodziły, gratulowały, chwiły brzuszek i pytały o płeć i termin. Później byłam u położnej, sprawdziła tętno dziecka, zmierzyła mi miednicę takim śmiesznym cyrklem (nie wiem w jakim celu) i dużo rozmawiałyśmy. Okazało się że sama jest w 6 miesiącu więc nie wiadomo czy po porodzie do mnie przyjedzie czy jej koleżanka, która tez poznałam. Może przyjechac do mnie do domu jeśli tak wygodniej i pokazac mi kąpanie i pozycje do karmienia. Dostałam kilka poradników i super kalendarz na każdy dzień życia maluszka. Będzie gdzie zapisywać ile zjadło i czy przybiera na wadze 🙂
Wróciłam mega zmęczona i głodna bo od 9 do 17 nic nie zjadłam. Brzuszek nadal twardnieje ale położna powiedziała że to ćwiczy macica bo skurcze te przedporodowe sa regularne i połaczone z bólem w okolicy lędźwiowej.
W autobusie tak mnie wytrzęsło że zaczęłam się bać czy nie urodzę, bo strasznie krocze mnie zaczęło boleć. Teraz już tylko odpoczywam.

Madziu ja karuzelki też nie mam. Myślę że kupie około 3 miesiąca, jeśli goście nie przyniosą. myslalam że złożymy dziś lożeczko ale mąż wróci późno 😞

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Kochane,

Mnie strasznie ciągnie tak jak na jajeczkowanie, jakby ktoś ciągnął mnie za jajniki. Wzięłam 2 nospy i boli słabiej, ale cały czas czuję, że coś się tam dzieje. Mam nadzieję, że jakoś minie

Madzia! jak nie minie to chyba potrzebna będzie konsultacja...
A za komplementy ślicznie dziękuję ☺️ Ciężko było zrobić sobie samemu zdjęcie, ale cieszę się, że Wam się podobało 😘
Cherry! zrobiłam sobie wizualizację Ciebie w Pepco i (przepraszam Cię najmocniej) prawie posikałam się ze śmiechu 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Jejku kochane no to zaczyna się u nas dziać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aniu alez miałas przeżyć!!!!!!! Juz tak blisko było, i Twoja dzidzia jaka juz duza 3 kg suuuuuper!!!!!!!!!! 🙂
Do mnie chyba nie dociera, ze juz nie dlugo i bedzie nasza kolej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤢 🤢 🤢 🤢.
Marinel- piękny brzusio 🙂 🙂 🙂 🙂
A wlasnie a czy nasza gosia 734 dawała coś znać dzisiaj co u niej???!?!!!

A mnie jakos krzyż booli 🤔 🤔 🤔

madzia_m3 napisał(a):
Kochane,

Mnie strasznie ciągnie tak jak na jajeczkowanie, jakby ktoś ciągnął mnie za jajniki. Wzięłam 2 nospy i boli słabiej, ale cały czas czuję, że coś się tam dzieje. Mam nadzieję, że jakoś minie

Położna mi dziś mówiła że często jak nie możemy rozpoznac czy to skurcze przepowiadające czy B-H to powinno się wziąc nospe i połozyć, jak przejdzie to ok a jak nie to prawdopodobnie poród coraz bliżej. Nie wiem czy to co czujesz to skurcze ale życze aby przeszło. Ja jeszcze nigdy nie brałam nospy ale dzisiaj mam ochotę juz tylko odpoczywać bo po takim aktywnym dniu mam wyrzuty sumienia że się nie oszczędzam.

Gosiu zdjęcia piękna ale kobieta na nich coraz piękniejsza!

• Mamusia
Marinel napisał(a):

Gosiu zdjęcia piękna ale kobieta na nich coraz piękniejsza!

😘 no dobra, już siedzę czerwona jak burak, ale .... strasznie miło takie słowa o sobie poczytać, naprawdę!
A Gosia734 faktycznie dzisiaj się nie odzywała...
Jak tak będziemy znikać, to będę cała siwa 🙂

• Mamusia
Gosiaq ale wszyscy prawie sikali jak im opowiedziałam ! To taka kluska lana na ziemi ze mnie była.... albo kulka która nie może znaleźć punktu zaczepienia by wstać!

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Mogłam sie faktycznie jak taka kulka rozbujać raz do przodu raz do tyłu i chyba szybciej bym wstała 😁 😁 😁

• Mamusia
No jest lepiej, tylko 37 i zatoki już tak nie męczą. Też się zastawiam czy te nie bóle od tych lekarstw, antybiotyku itp. A mój mąż chory bardziej niż ja. Powiedziałam mu że ja się wyleczę, a on będzie nadal chory i znowu błędne koło.
Nie rozumie tego i wydaje mu się, że jak od wczoraj śpi gdzie indziej to ok.

• Mamusia
No z tym wyciągnikiem to byłaby ekstra sprawa! W łazience nad wanną byłby bezcenny 🙂 🙂 🙂

Madzia to na pewno od tego, że coś tam się rozciąga a coś ćwiczy... No i Kubuś rączką tez wykręca jajnik raz w prawo raz w lewo i się zastanawia co to za piłeczki.... i do czego one są ? 😁 😁 😁

😉 😉 😉

• Mamusia
dziewczyny a mi zaraaz peknie skora po lewej stronie u gory brzucha - nie wiem co tam dzidzia wypycha ale nie moge stac, siedziec.... juz probowalam wepchnac glebiej te niesforna konczyne i poczulam, ze dzidzia sie wiertnela ale nie przesunala i mnie tak strasnie uciska 🤢
auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

• Mamusia
Hejo!

Ja właśnie po kolacyjce, a nawet i jeszcze nie bo zjadłam swojego hot-doga (nie lubie parówek, a mnie naszło dziś i mężuś kupił buły i parówy) a teraz wcinam kukurydzke bo mj m sobie ugotował 😁 więc nie pogardze.. do tego cherry cola 🙂

Teraz jakoś odżyłam bo wcześniej to taka zmęczona byłam , że szok. Nawet poprasowałam 😁 a jutro może okna pomyje.. MEJBI 😁 choć się zastanawiam czy to nie jest jeszcze wcześnie na okna przed dzidziusiem..

A wy kiedy planujecie takie porzadki bo zegar tyka.. a ja pojecia nie mam.

• Mamusia
U nas w domu okna to moja działka.. ale jak nie dałabym rady to Marcin umyje.. jednak ja wole ''sama sobie'' 😁 On woli wieszać firanki niż myć.
Ja po na wspólnej do wanny i do wyrka.. pozaczepiam męża bo libido dziś wzrosłoo ☺️

a Majeczka aktywna strasznie! i wypina swoją dupinke kochaną, a kawałek dalej piętka!
Powiem wam , że uwieliam ją miziać po pięcie, bo jest taka fajna twarda i okrąglutka - a te stópki będe całować za 50dni no +/- 😁