Skocz do zawartości

Witajcie Listopadówki 2011 | Forum o ciąży

coriana

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosiaq

1781

• Cherry

2655

• Shelby

2530

• madzia_m3

1652

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Shelby napisał(a):
Gosia - jestem pod ogromnym wrażeniem! powiedzieć o Tobie przykładna matka Polka, to za mało!
i jeszcze znalazłaś czas na brzuszka!

oj ☺️ ☺️ ☺️ nie zasłużyłam, naprawdę... bo wciąż niezadowolona z siebie jestem 🙂 ale uczę się myśleć, że jest dobrze 😉

• Mamusia
gosiaq - chciałabyś wciąż więcej i więcej 🙂 ambitnie 🙂 ale jak to mówią, dzieciom nie jest to potrzebne! one najbardziej potrzebują miłości, a nie żeby nie było kurzu na karniszach 😁 więc, to że znajdujesz czas dla Maćka, to najlepsze co możesz dla niego zrobić! 🙂

• Mamusia
Shelby napisał(a):
no na bycie mamuśką z doświadczeniem to będę musiała trochę popracować 😁

zdziwisz się, jak szybko nabierzesz wprawy 🙂 ja to się bałam, że zapomniałam jak się ubiera takiego malca, a teraz body i bluzeczki tylko fruwają! pach, pach i założone 😉

• Mamusia
może to jest dziwne, ale właśnie wcale nie boję się porodu, a tego, co będzie po 😉
oczywiście, jak się zorientuję, że się zacznie poród, to się będę bać :P 😁

i te maluśkie rączki, które trzeba włożyć do ciasnego rękawa i czy kupa dobra, czy dzidzia się najada, czy to, czy tamto...

• Mamusia
to ja już się przestaję bać i zamieniam strach na oczekiwanie 🙂 dzięki Gosiu 😘

a dziś Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień 🙂 przyjmijcie zatem wszystkie (i wszyscy, bo bobaski płci męskiej też :P) serdeczne, najserdeczniejsze pozdrowienia! i całą masę życzliwości 😁 😘 😘 😘

• Mamusia
Shelby napisał(a):
to ja już się przestaję bać i zamieniam strach na oczekiwanie 🙂 dzięki Gosiu 😘

a dziś Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień 🙂 przyjmijcie zatem wszystkie (i wszyscy, bo bobaski płci męskiej też :P) serdeczne, najserdeczniejsze pozdrowienia! i całą masę życzliwości 😁 😘 😘 😘

dzięki 😘 😘 😘 my już lecimy, bo skończyło się wietrzenie Filipa 🙂

• Mamusia
chwilkę mnie nie było i co wow tyle stron ach jak miło 🤪 🤪 🤪

Shelby wzajemnie! 🙂 🙂 🙂

Aniu tak lubię jak się do mnie mówi Wiolka 😁 Fakt tak szczerze mówiąc to chciałabym by to się stało dziś lub juto.... Mój Mąż nawet przyszedł i mówi, że miał być skorpion 😁 😁 😁 ja na to że w takim razie będzie strzelec a on poszedł sprawdził w gazecie i mówi że do jutra ma szanse na skorpiona 😁 😁 😁

Póki co dziewczynki nic nie pisały, ale na pewno się do nich odezwę późnym popołudniem jak będzie cisza.

ehhh miałąm tyle napisać i zapomniałam 🤔

Gosia super że się pojawiłaś !

Gdzie ta Lala?

Najlepsze to co orócz leżenia dziś zrobiłam to wyeksmitowałam wszystkie ubranka ciążowe z szafy i porobię zdjęcia i na allegro wystawie - zawsze jakaś stówka z groszami wpadnie 😆 😆 😆

• Mamusia
oczywiście miałam dziś kontynuować rozliczenie podatku, ale coś chyba mnie dziś nie przekonywuje odczytywanie i klasyfikacja produktów wg listy ustawowej...

może jutro się zmobilizuję!

grunt to mobilizacja!!!

Moje Kochane Mamuśki zapomniałam napisać, że ja również bardzo się cieszę że nie zapominacie o nas i o brzuszku 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
czesc dziewczynki 🙂 🙂 🙂
Ale u nas dzis zimno bryryyyyyyy oj chyba zima idzie!!!!

Wlasnie Majeczka spi a mamuska popija herbatke!!!!!!
Dzisiaj zaliczylysmy pierwsze zakupy- bo normlanie lodówka prawie pusta!!!!! I przy okazji zajechałyśmy do przychodni zwazyc małą---także nasza gwiazda wazy juz 4010 gram 🤪 🤪!!!!!
Teraz kolejną wizytę mamy 15 grudnia!!!!!

Dziewczyny czekamy na WAS i wtedy w pełni zaczniemy temat kupek i pupek!!!!!!!

O widzę, ze lenymama sie tez odezwała super!! 🙃 🙃

A ciekawe co tam u gosi734 ciekawe jak sobie radzi??!!!!!!

Dobra lecę smazyc naleśniki!!!!!!!

Do wieczorka 🙂 😘

• Mamusia
a Cherry jak zwykle ukręci jakiś dobry biznes 😁 Ty masz łepek na karku kobieto! 😁

ella - no no, już kawał babeczki z tej Twojej Majeczki (ale mi się rymuje, co :P)

ja dziś z kolei widziałam długoterminową prognozę pogody i wcale się nie zapowiadają żadne mrozy, więc jeszcze mamy szansę na grudniowe spacerki 😁 (o ile dzidzia wyjdzie w stosownym czasie :P)

• Mamusia
Cherry kochanie jak ty się martwisz o mnie :* jestem jestem. Właśnie nadrabiam bo dopiero co wróciłam z miasta. Zapomniałam spakować grzebienia do torby, ale już mam bo zakupiłam sobie nowy - a co 😁

Byłam na lumpkach iii jestem mega zadowolona bo kupiłam sobie biodrówki z tally weila czarne takie sexi obcisłe, rozmiar XS i weszłam w nie 🤪 i do tego sweterek z zary czarny na guziczki wiec tez super 🙂

Małej kupiłam naklejki nad łóżeczko i wyklejałam chyba z godzinke 🙂
Zrobiłam dziś chyba z 10km 🙃 ale czuje się dobrze 🙂 czasami mam takie mrowienie pod żebrami i nie wiem czy to skurcze czy co 🙂

Jutro wizyta u ginka to się dowiem. Aaa no i dzwonili do męża z kolejnej firmy więc jutro rozmowa 🙂 ahh

no a to efek tych naklejek:

a tu całość tylko rozmazana.. ojj tam 🙂

Ja zmykam teraz na obiadek :*

• Mamusia
Kochane,

Widzę, że u Was zastój w rodzeniu.
Pamiętam jak sama latałam w szpitalu po schodach w celu, żeby coś się ruszyło. Położna skomentowało. Pani Magdo i tak nic nie pomoże.

U nas dziś była Pani pediatra z przychodni i wszystko jest ok. My już coraz lepiej radzimy sobie z płaczem małego. Mam nadzieję, że będzie trochę więcej spał.

A i nie wiem czy pisałam, ale karmię piersią. W laktator elektryczny też się zaopatrzyłam, dzięki temu chyba ominął mnie ten nawał, w szpitalu tak poleciła pani od laktacji.
Teraz odciągam raz dziennie w celu podania małemu witaminy k+d, ale butelka nie za bardzo mu pasi. No i mały sam odrzucił smoczka, rodzice stwierdzili daj na pewno się uspokoi. Co Kubuś zrobił wypluł. Jeszcze jedna rzecz, mały uwielbia sikać nam przy zmianie pieluch. W szpitalu tata zarobił w twarz.

Powodzenia dziewczyny i rodzić mu tu natychmiast, a nie nogi zaciskać 😉

A i moja uwaga apropo pieluch huggiesy przeciekają przy chłopaku Tylko jak na razie pampersy.

• Mamusia
Shelby a z tym niebieskim to mnie rozbawiłaś 😁 😁 😁

Aha a powiedz a ta doktorka to mówiła ile właściwie ma być tych ruchów?

Bo mój sie nabiegał w nocy teraz coś tak kopnie a tak to dupcie wypina tylko. I tak się zastanawiam o jakie to ruchy chodzi i w jakiej ilości ?

Martusia znajdź sobie jakieś zajęcie to przestaniesz się dołować - wiem coś op tym!!!

nom ja właśnie obiadek zrobiłam a potem jakiegos filma z Mężem obejrzymy!!!
Kurczaki 😉 od wczoraj męczy mnie zgaga !