Skocz do zawartości

prosze o pomoc | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jestem w 23 tyg w piatek bylam u lekarza,i dowiedziałam sie ze mam miekka szyjke macicy i ze może do niej palec wlożyc, nic mi nie przepisala tylko powiedziala ze jak bedzie sie cos dziac do mam szybko jechac do szpitala. Była któras z Was w podobnej sytuacji bo zaczynam sie martwic w sobote mam slub. prosze o pomoc

• Mamusia
JA TEŻ BYM NA TWOIM MIEJSCU POSZŁA DO INNEGO LEKARZA I TO SZYBKO,BO MOŻE CI GROZIC PORÓD PRZEDWCZESNY,A TAK TO LEKARZ PRZEPISZE LEKI NA PODTRZYMANIE I WSZYSTKO SIĘ SKOŃCZY DOBRZE I BĘDZIESZ TULIŁA MALUSZKA 🙂SAMA BYŁAM W PIERWSZEJ CIĄZY NA PODTRZYMANIU I DZIĘKI TEMU URODZIŁAM ŚLICZNĄ ZDROWĄ CÓRECZKĘ W 38 TYGODNIU.TAKŻE NIE MA NA CO CZEKAĆ

• Mamusia
radze odwiedzić lekarza, może być inny
koleżanka leżała plackiem pół roku na podtrzymaniu na patologi ciąży, bo w 4 miesiącu miała rozwarcie na dwa cm i tylko raz dziennie mogła iść do toalety, nawet mąż przychodził ją myć w łóżku...

• Mamusia
Kochana, oprócz leków na podtrzymanie, poproś lekarza o założenie pessara ( krążka ). Ja mam założony od 29 tc i dzięki temu spokojnie mogę nosić ciąże, a też miałam podobną sytuację do Twojej.
A co do lekarza, to rzeczywiście może warto go zmienić, skoro zbagatelizował Twoją szyjkę macicy.. A na ślubie to uważaj tam na siebie i nie tańcuj za mocno 😉

• Mamusia
hey 🙂 cala historia inaczej sie skonczyła 🙂 a więc poszłam do innego lekarza i lekarka stwierdzila ze nie trzeba nic zakladac bo szyjka jest dluga i normlana ale dla pewnosci wyslala mnie do swojej kolezanki do szpitla na usg i tam rownież wyszlo ze z moja szyjka jest wszystko ok 🙂 zmienilam lekarza odrazu, okazalo sie ze moja "była" lekarka nie wyslala mnie na polowe badan:/ w nastepny wtorek ide na usg 3d, a teraz maly Bartuś daje mi popalic hehe 🙂 kopie od samego rana. Dzieki Dziewczyny