Skocz do zawartości

Farbowanie włosów. | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam. Mam do Was pytanie, czy ktoras z Was w czasie ciazy korzystała z uslug fryzjerskich? dokładnie mam na mysli farbowanie farbą z amoniakiem? Wiem, ze przez pierwsze trzy msce jest to nie wskazane. Wskoczylam juz w czwarty, a na moje odrosty nie umiem juz patrzec :/ chcialabym poprawic sobie humor na wiosne 🙂 (podobno zadowolona mama to zadowolony dzidzius) Co myslicie o zwyklej farbie fryzjerskiej? Obawiam sie tego, ze wyjda mi zielone wlosy 🙂

ja bym nie ryzykowala. tez mam odrosty i stwierdzilam ze poczekam do konca 🙂 choc teraz produkowane sa farby ktore nie powinny szkodzic dziecku. Pewności jednak nigdy nie ma. Poza tym slyszalam ze jak sie farbuje wlosy w ciazy to dziecko bedzie rude 😁 Przesady.. 😉 radze zapytac lekarza co o tym sadzi 🙃

• Mamusia
Witajcie 🙂 Mam ten sam problem, mega odrosty...:/ Pytałam lekarza czy mogłabym pofarbować, a konkretnie rozjaśnić,ale niestety odradził... I nie chodzi tu o jakieś durne zabobony,włosy na pewno nie wyjdą zielone 🙂 Dziecko może mieć później alergię,ewentualnie my możemy dostać jakiegoś uczulenia.

• Mamusia
A cóż fryzjerka może powiedzieć 🙂 Jej to obojętne,bo to Twoje Dzieciątko i Twoja ciąża... A dla niej zarobek 🙂 Poza tym i tak powie,że dużo kobiet w ciąży włosy maluje i nic się nie dzieje. A jedyną osobą,która powinna zdecydować czy masz malować włosy,czy nie to lekarz. Takie moje skromne zdanie 🙂 Pozdrawiam

• Mamusia
W pierwszej i w drugiej ciążu o to pytałam. I jeden i drugi lekarz powiedział, że nie ma żadnych przeciwskazań. Jedynie ten "zapach" nie pozwalał mi tego robić w pierwszym trymestrze. Potem już mi nie przeszkadzało
Nie wyobrażam sobie 9-cio miesięcznych odrostów u kogokolwiek 😲