Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No tak Fredeczka już od samego rana na brzuszku :P :P :P
Oczywiście super :laugh: :laugh: :laugh:
Ach zapomniałam się przywitać :P :P :P :P DZIEŃ DOBRY 🙂 🙂
Ale u nas burza w nocy była 🤢 🤢 🤢 🤢 Ja się boje burzy ale mężuś mnie przytulił i już lepiej było :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
ja dzisiaj spalam jak susel 😁 w nocy wogole sie nie budzilam 🙂

AgnieszkaK no pewnie ,ze bal 😁 a wpraszac sie nie musisz bo zapraszam wszystkie grudnioweczki hehe 🙂)

Bylam z pieskiem, wzielam kapiel i teraz troche podsusze wlosy i lece po cytrynke i na badania... :/ buuu boje sie 😞( jeszce tak mi w brzuszku jezdzi z glodu :/

hej laseczki!

Fredeczka - miłego picia glukozy i czekam na dobre wieści - szczególnie te z info o płci :P

Ale z Was ranne ptaszki :P

Ja właśnie sie szykuje do lekarza, zobaczymy co powie na moje niemiarowe tętno....

Do póżniej! :*

Czesc kobitki

Ja niedawno wstałam i szykuję sobie na śniadanko PASTE JAJECZNĄ hahah tak mi wczoraj posmakowała, a dziś zrobię sobie ze szczypiorkiem , bo kupiłam, jest tylko jeden minus past jajecznych, a mianowicie bardzo nieprzyjemnie pachnące bączki hihihi. Mój męzuś tez się wczoraj najadł i sadziliśmy ostro 🙂

Fredeczko trzymam kciuki za Ciebie żeby było wszystko dobrze i żebys w końcu poznała płeć maluszka - daj znać jak wrócisz 🙂

Akompf mam nadzieję, że u Ciebie tez będzie wszystko OK.

PannaNikt Aberdeen jest fajnym miastem 🙂 ja byłam tam jakieś 3 lata temu , pracowałam w takim malutkim quest house u takiego fajnego pana Billa i gdyby nie studia i chłopak (a teraz już mąz) to chyba bym tam została, bo bardzo mi się tam podobało. Bardzo miło wspominam ten mój 3 miesięczny pobyt w Szkocji. A i wtedy jak wróciłam do Polski to funt kosztował 6 zł 🙂 no więc bez porównania do teraz.
Więc mieszkasz nad samym morzem 🙂 akurat jak byłam, to remontowali coś tam i plaże były pozamykane, ale i tak było zimno, więc po co komu plaża...

Ja miałam sobie kupić ten golf co Fredeczka pokazywała, a w rezultacie zamówiłam sobie mój ukochany zapach perfum Amor Amor Cacharel 🙂 Może któraś z Was też lubi te perfumki?? Ja jeszcze lubie SunFlowers Elizabeth Arden - te są troszkę tańsze i też śliczne 🙂 A jakis rok temu zachorowałam na Chloe i kupiłam, mimo że drogie i stoi w łazience jeszcze pół flakoniku, bo szybko mi się znudziły.

Idę skończyć tą pastę jajeczną, bo juz chyba jajka się ugotowały 🙂

Będę zaglądac 🙂 Odzywajcie się dziewczynki 🙂

Miłego dnia 🙂

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂

Fredeczkaa miłego picia glukozy :P dobrze że ja to mam już za sobą 😁 a anemie to właśnie z krwi ci zbadają hemoglobina pokaże czy masz anemie czy nie.

Akompf udanej wizyty i oby to nie było nic poważnego 🙂

AgnieszkaW jak mogłaś zwątpić że pójde na zakupy i wróce z niczym,ale to już naprawde ostatnie co kupiłam bo wczoraj koleżanka znowu pytała kiedy może podjechać bo w bagażniku wozi znowu jakąś dostawe dla mnie 🤪

A mnie się udzieliły te Wasze złe nocki,dziś tak kiepsko spałam wogóle zauważyłam że prawe udo mnie bardzo boli jak na nim pośpie i potem przechodzi ten ból na całą noge 🤨 no dzisiejsza noc nie należała do przyjemnych eh

• Mamusia
Hej Dziewczyny,
no dużo dziś miałam do nadrobienia...20 stron lektury 🙂 🙂

Co do łóżeczka to też chciałabym kupić takie z szufladą.
Jeśli chodzi o czytanie i puszczanie muzyki naszym pociechom to podobno to jest bardzo wskazane.
Dziecko słucha muzyki będąc w brzuszku i wszystkie owe dźwięki są dla niego miłe i przyjazne po urodzeniu 😉

Tak więc również zamierzam puszczać muzykę i czytać Madzi...

Dziś kolejne spotkanie w Szkole Rodzenia...

Jeśli chodzi o wyprawkę "ciuszkową" dla dzidzi to zostało mi - kombinezon i ze 2 pary ciepłych spodni.
Teraz się biorę za pozostałe zakupy z listy...

Też miałam ciężką noc - duszno...nie mogłam zasnąć. No i ta burza nad ranem za oknem...

• Mamusia
a ja teraz tak myśle jak persy pisze o tej wyprawce i skojarzyłam że nie mam czapeczek,ale przypomniało mi się że brat mojego męża też mówił że mają dla mnie reklamówke ciuszków w której są dwa kombinezony na zime i 20 czapeczek 🤪 masakra czy któraś nie chce kombinezonu?? teraz będę miała już tylko 5 :laugh: no ale jaja co ja z tym bedę robić 🙃

A Persy Ty dzisiaj "rodzisz" w szkole rodzenia więc życzę przyjemnego porodu :laugh: :laugh: :laugh:
Mittka no niestety nie można całą ciąże słodko spać a udo jeżeli cię boli zrób sobie ciepły masaż na rozluźnienie mięśni, powinno pomóc 😉 😉 😉

• Mamusia
No kurcze nie wiem właśnie co z tym udem jak się przebudze z prawego boku to koszmar taki dziwny ból jakby noga zdrętwiała czy co w każdym bądź razie czuje teraz gdzie tkwi problem i postaram się to wymasować zobaczymy czy coś pomoże.

Persy żebyś się tylko nie wczuła w role i naprawde nie zaczęła rodzić 😉 żartuje oczywiście 🙂

• Mamusia
Ja dzisiaj wieczorem pojadę odebrać kombinezon. Łóżeczko i wózek zostawię do kupienia na końcu.
Podobnie z cyckonoszami. Teraz się jeszcze wstrzymam zaczekam na apogeum rozmiarowe:P :P

Hehe...jest w naszej grupie (Szkole Rodzenia) dziewczyna która ma termin na sam początek września ale mówi iż czuje że to lada dzień nastąpi. Jak tak dalej pójdzie to będziemy miały prawdziwy poród na szkoleniu:laugh: :P

jestem!

Persy - może nam streścisz to, czego sie dowiedziałas w tej szkole 🙂

Pastę jajeczną to ja jem ale Lisnera 🙂 też jest rewelacyjna! Wiem, wiem, co swojej roboty to swojej - bez glutaminianów itd :P

Chiałam dziś mężusiowi pizze zrobic na obiad ale nie dam rady, zaraz zbieram sie autobusem do Poznania do kumpelki a stamtąd mąz mnie zgarnie po pracy i lecimy na zakupy. Trza coś kupić znajomkom w prezencie na ślub 😉

Co do lekarza to byłam, zrobili mi ekg "na długiej taśmie" - cokolwiek to znaczy, lekarka pomruczała pod nosem i wypisała skierownaie na echo serca do kardiologa z wpisem "pilne" (ze wzgl. na ciążę). Musze sie umówić. Po drodze zdąrzyłam jeszcze do laboratorium na pobranie krwi - na badanie potasu i czegoś jeszcze (tarczyce chyba czy coś). Jutro odbieram wyniki. Mam nadzieję, że to ni poważnego, choć niemiarowość mojego tętna wyczuwa się na kilometr...

do wieczorka Kochane! Nie piszcie za dużo :P

Dziewczyny nie załamujcie mnie tymi swoimi wielkimi cycolami 😞 ja miałam zawsze miseczke B i tak sobie myślałam , że jak zajde w ciąże, to mi troszkę urosna piersi i co?? i dupa blada 😞 ani jednego stanika nie muszę wymienic, wszystkie sa super extra dobre.... echhh... juz tak będę miała chyba do końca życia tą moją miseczkę B 😞

Ja w sumie tez juz mam z ciuszków dla dzidzi wszystko.Kombinezony mam 2. Jeden od 0-3 a drugi od 3-6 m 🙂 Tylko musze dokupic wyprawkę do szpitala i jakies rajstopki bo nie mam. A łóżeczko i wózek może w październiku kupimy.

Śniadanko zjadłam i lece zaraz na miasto, musze cos kupic babci bo ma dziś urodzinki i jedziemy do niej potem.

Ja z nów do teściowej uciekam i będę dopiero wieczorem chyba że szwagier mnie puści na kompa choć to mało prawdopodobne bo jego dziewczyna przyjechała 😉 😉 😉 😉
Do napisania wieczorkiem :P :P :P :P :P

• Mamusia
Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam z tej glukozy, co za swinstwo! :P fuuuj :P ledwo to wypilam, az nie cofalo :/ bo to nie bylo slodkie tylko jakies takie dziwne a dopiero po chwili slodkie, po tej chwili jak juz bylo slodkkie to czulam sie jakbym jadla moje ukochane batoniki 😁

zjadlam wkoncu sniadanko, a pielegniarka ktora mi krew pobierala to mama bylej dziewczyny mojego brata 😁 i sobie gadalysmy a jak powiedzialam,ze niedlugo 7 mies to powiedziala, ze taki brzuszek malutki i ze w zyciu by nie powiedziala :P

Persy kombinezoniki na allegro sa przeslodkie 🙂 no i nie zapomnij o lapkach niedrapkach i cieplych czapeczkach zimowych ( ktorych ja szczerze mowiac w zadnym sklepie nie dostalam) .

Akompf to Ty tez biedna bedziesz meczona strzykawami :P