Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aga bardzo fajne ciuszki zakupiłaś:-) Napisz później co tam lekarz Ci powiedział, żebyśmy się nie martwiły :p

Gosiu bardzo się cieszę,że już lepiej się czujesz:-)

A ja właśnie sobie wcinam ciasteczka z dżemem i czekoladą( kupione) i popijam mleczkiem :-)

Super ciuszki Aga 🙂 Koniecznie napisz co tam Ci lekarz powiedział.
Dobrze chociaż ze sie dobrze czujesz i maleństwo się rusza 🙂 mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze 🙂

Oczywiście że Wam napiszę, tylko kurczę boję się że będzie chciał mnie do szpitala położyć 😠 😠 😠 Mam nadzieję że nie bo ja nie lubię szpitali ale cóż czego nie robi się dla maluszków 😉 😉 😉 😉

• Mamusia
Cześć kochane 🙂 (gaduły ) :P

Aleee dzisiaj pospałam a właściwie to poleżałam,dziś w nocy też jakoś tak dziwnie spałam generalnie rzadko się budze już na siku co najwyżej raz w nocy,ale dziś jak poszłam siku to nie mogłam zasnąć po za tym jakieś głupoty potem mi się śniły i ta nocka nie należała do spokojnych 🤨

Gosiu super że czujesz się troszke lepiej,teraz to już musi być tylko dobrze 🙂 trzymaj się kochana.

A mnie też się podoba X-Lander ale tego X3 AgnieszkoW nie widziałam ja się zastanawiałam nad tym XA albo jeszcze rozważam Tako jumpera ale teraz już nie pamiętam który model mnie am interesował 🙂

Agnieszko bodziaki są super,a co do tych plamień to nie będę się powtarzać bo wiesz co masz robić 🙂 a nie poszaleliście czasem z mężem w nocy?? 🙃

i jeszcze taką kołderkę teściowa mi kupiła [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cia_0020.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
AA no bo właśnie myślałam że może przez to :P a tak to zmykaj do lekarza i informuj nas na bieżąco.No ja wylądowałam w szpitalu przez właśnie takie plamienie,ale ja miałam tą kosmówke na dole,a ty nie wiesz gdzie masz łożysko?? w każdym bądź razie trzeba sprawdzić.A kołderka super i teściowa też super 😁

• Mamusia
W tamtym tygodniu byłam na usg 4d i lekarz powiedział mi że z jego obliczeń i wielkości mojej malutkiej termin porodu wylicza na 06.12. Wydaje mi się że tak do kąca nie da się wyliczyć co do dnia i że to maleństwo wybiera pore kiedy chce przyjść na świat.

• Mamusia
Hej
Gosia cieszę się iż czujesz się lepiej. I oczywiście trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo.

Agnieszka, u mnie zaczęło się od plamienia, później było małe krwawienie i kolejne po który pojechałam do szpitala. Okazało się iż mam krwiaka na łożysku. Dostałam lekarstwo na wchłonięcie i jak ostatnio robiłam USG to już jest wszystko OK.

Co do kopania to moja Madzia również najbardziej dokazuje jak leżę na wznak.
No i jak słyszy dużo głosów - tak jak to się dzieje na spotkaniach w Szkole Rodzenia. Pierwsza część spotkania to są akrobacje ...aż się zmęczy i wtedy jest cisza, spokój.

No wczoraj położna dokładnie opisywała poszczególne fazy porodu...mówiła również o znieczuleniu zewnątrzoponowym. Że jednak opóźnia odruch parcia itp. O rozwarciach. o niebezpieczeństwie przedwczesnego parcia. Wrrrrrrrr....

W czwartek będzie mowa o trzecim okresie (fazie) porodu. Czyli w czwartek "urodzę dziecko".:P

Co do wózka to też chce kupić X-landera.