Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂

Widze że tylko persy zmobilizowana szpitalnymi pobudkami i Agnieszka spać nie mogą reszta grudniówek leniuchuje jeszcze w łóżeczkach 😁

Persy wiem coś o tych szpitalnych nawykach miałam już "przyjemność" leżeć w czerwcu w szpitalu 🤨 ale najważniejsze że w pokoju jest miło to czas szybciej zleci 🙂 Trzymaj się kochana i zdrowiej 🙂

A ja dziś do mamusi na obiadek znowu 🤪 a potem znajomi chcą jechać na jakieś dożynki więc może się załapie na jakąś imprezke :P

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczynki!

Persy wiem cos o tym bezsensownym leżeniu w weekend w szpitalu, 2 dni z wycięte z życiorysu 🤢 Dobrze, że masz tam z kim pogadać 🙂

Dzisiaj do teściów na obiadek a póxniej na plażę (chyba) wi€c wpadne do was dopiero wieczorkiem.

Brzuchol mnie juz nie boli więc to na bank było przemęczenie. Nie mogę juz nosic mojej obrączki 😞 😞 😞

Życzę wam miłego dzionka i do wieczorka!

Witam Was grubaski 🙂 🙂 🙂 🙂
Jejku jak ja dziś smacznie spałam :laugh: :laugh: :laugh:
Położyłam się o 23 tak do 9 rano aż mnie mąż telefonem obudził 🙂 🙂 🙂 🙂
Persy to super że masz miłe towarzystwo w tym szpitalu 😆 😆 😆 Wracaj do domciu jak najszybciej, tylko niech to cholerstwo wyleczą 😠 😠 😠
Mittka ale Tobie dobrze 😉 😉 😉

• Mamusia
AgnieszkaK no nie wiem co tej mojej mamuśce się stało że co tydzień dzwoni do mnie żebym na obiadek przyjechała,pewnie myśli że ja tu głodem przymieram czy co 🤪

O ja też od dwóch dni nawet dobrze sypiam.A dziś widze słoneczko za oknem więc pogoda w sam raz na wyjście z domku 🙂

Zmykam do wanny jeszcze potem zajrze do Was 🙂

Hej dziewczynki.
Dzisiejsza noc była okropna :/
Kręgosłup mi odpada 😞

Właśnie wcinam na śniadanie drugiego pączka, aż wstyd się przyznać :P

Persy oby weekend szybko minął i żeby zaczęli już robić badania!

PannaNikt dlaczego wstyd, ja też czasami na śniadanie wcinam pączki 😆 😆 😆
A na kręgosłup no nic nie możemy poradzić 😞 😞 😞 Niech mężunio masaż zrobi :P :P :P :P

No nie dziewczyny to już jest naprawdę przegięcie pały 😠 😠 😠 😠 Znów się zaczyna powtórka z rozrywki 😠 😠 😠 😠 Dziś to już wyląduję na izbie przyjęć ale w wariatkowie 😞 😞 😞 😞 😞

cześć

Agnieszka współczuje, więc wyjeżdżaj na cały dzień, bo faktycznie oszalejesz 🙂
Persy, byle wszystko było dobrze i później żebyś nie musiała leżeć,a niedziela w miłym towarzystwie zleci szybko, zapewne ktoś wpadnie Cie odwiedzić, więc będzie jeszcze przyjemniej 🙂
Pannonikt SMACZNEGO, nie ma się czego wstydzić:laugh:

Czesc Dziewczynki

Ja się szykuję do kościółka, potem jade do teściów bo mój mąż mnie chce siłą tam zaciągnąc jak nie będę chciała z własnej woli.

Persy bądź dzielna w tym szpitalu, jakos wytrzymasz , przeciez to wszystko dla maluszka 🙂

Miłego dnia grubaski 🙂

Ps. Wiolka ja tez juz nie wkładam obrączki, palce coraz bardziej spuchniete 😞

• Mamusia
Oj bidulki ja na szczęście nie puchne,ale wiem jak to jest więc trzymajcie się dzielnie dziewczynki 🙂

AgnieszkaK no to rzeczywiście uciekaj szybciutko z domu bo drugi dzień z rzędu to nawet twardziel nie wytrzyma,niestety taki weekend koniec wakacji i wszędzie praktycznie imprezy 🤨

A ja się wypucowałam kurcze już mi tak ciężko się myć jak mały słoniczek w tej wannie się czuje a co to będzie za dwa miesiące 🤪

PannoNikt SMACZNEGO :laugh: i nie przejmuj się pączkami teraz to nam wszystko wolno :P

Ale dziewczyny sukces 🤪 🤪 Graja ale o wiele ciszej :laugh: :laugh: :laugh: Co za ulga dla moich uszu :P :P :P :P :P
Chyba dostali jakieś upomnienie za głośną muzykę w niedzielę :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

persy trzymaj się tam dzielnie, najważniejsze że Cię wyleczą i będziesz miała spokój 🙂

Ja zabieram się za śniadanko, a później za te Wasze słynne rogaliki 😉 Mam na nie smaka od rana!

mittka moja mama też ciągle wydzwania żebym na obiad przyszła, chyba myślą te nasze mamuśki, że się głodzimy hehe

PannoNikt smacznego -pączek z rana dobra rzecz 😁

Tylko boję się, że ciężko mi będzie zrezygnować z tych złych nawyków po ciąży 🤪

Agnieszko dobrze, że dzisiaj grają ciszej, ale może i tak lepiej zmykaj z domu żeby się nie denerwować 😉

Wiola pisałam to już kilka razy, ale powtórzę jeszcze raz -jak ja Ci zazdroszczę morza!!!!!!! W tym roku pierwszy raz nigdzie nie wyjechałam i może dlatego tak to przeżywam 😞 Zawsze wakacje nad morzem, a tu w tym roku lipa!

Przyszłam z kościoła i zajadam sie ciastem które wczoraj upiekłam z jagodami 🙂 i tak sobie myslę, że jak by tak je polac bitą śmietanką ( AgaK - nie taką, o której myslisz :P ) to by było smaczniejsze..mmmmm

A jutro u nas w mieście jest cyrk 🙂 Zaciągne męza , a jak się nie da to szwagierkę, a jak ona sie nie da to ide sama tzn z córcia w brzuszku 🙂

Dziewczyny doradźcie co mam zrobic, wiem że mam jeszcze troszke czasu , bo chodzi o chrzest malutkiej ,ale to juz spędza mi sen z powiek otóż mój mąż ma jednego brata, ja natomiast mam dwóch, żadne z nas nie ma siostry no i kłócimy się o to kto ma byc chrzestnym 😞 zła jestem bo mąż chce koniecznie, żeby to jego brat był chrzestnym, ale przeciez ja tez mam dwóch braci 😞 wkurza mnie to, bo jego brat był świadkiem na naszym ślubie, a ja musiałam brac obcą osobę (koleżankę) na świadkową , mimo iz mam dwóch braci , no i mówię mu teraz że jego brat był świadkiem więc teraz niech któryś z moich braci będzie chrzestnym, a on uparty jak osioł. Dziewczyny pomóżcie jak rozwiązac ten problem 😞 jak go przekonac, żeby to mój brat był chrzestnym 😞
(Poza tym ja strsznie nie lubię jego brata - najwyżej nie ochrzczę dziecka 😞 )

No to Agnieszko masz naprawdę twardy orzech do zgryzienia 😞 😞 😞 Zaproponuj mężowi że teraz Twój brat zostanie ojcem chrzestnym a przy następnej dzidzi (choć nie musi do tego dojść bo to może być dobra wymówka) jego brat zostanie.
Jeżeli to nie pomoże to już naprawdę nie wiem jak pomóc w tej sprawie 😞 😞

Wiesz co Aga on własnie cały czas mnie to proponuje, że teraz jego brat a przy następnym któryś z moich - kurna , nie wyrobię. Wkurza mnie to, bo jego brat naprawde nie nadaje się na chrzestnego, poza tym lubi sobie wychlać i w ogól, żyje w konkubinacie ... mnie to wkurza wszystko 😞 jak on może byc chrzestnym naszego dziecka, jak nie będzie mógl na mszy przyjąć komuni św bo przeciez zyje w grzechu ????

Wytłumacz mężowi że na rodziców chrzestnych trzeba brać ludzi odpowiedzialnych. W razie jakiegoś nieszczęścia nie daj Boże oni muszą zaopiekować się dzieckiem. Więc zadaj pytanie mężowi czy jego brat jest w stanie pomóc w razie nieszczęścia rodziców dziecka ( oczywiście Agnieszko żyjcie jak najdłużej)???? Rola chrzestnych nie kończy się na dawaniu prezentów z okazji chrzcin, komunii czy wesela. Teraz piszę ogólnie idziemy do kościoła z naszymi pociechami aby wychować je w wierze katolickiej i na takiej samej zasadzie wybieramy rodziców chrzestnych z wiarą do Boga, a jeżeli jego brat żyje w grzechu to na 100% nie może zostać chrzestnym, bo właśnie przyjęcie komunii świętej jest przypieczętowaniem bycia rodzicem chrzestnym.
Takie jest moje zdanie.

Heloł grudnióweczki!

DagiM - śliczne ciuszki, sweterek sie przyda a dzidzia bedzie w nim wyglądała bardzo słodko! No i ten śpiworek - w lumpku jeszcze nie widziałam żadnego...

ja mam termin na 23.12 wg USG wiec moze przenosze i swieta spedze na pałaszowaniu karpika 🙂 Mam nadzieję, ze nie bedę leżeć w wigilię w szpitalu.

PannaNikt - podziwiam, że chcesz z płcią czekać do rozwiązania bo ja bym z ciekawości umarła 🙂 ale skoro bierze Cie na pączki to pewnie będzie córcia :P:P:P:P:P

Emmax - mój mąz ma pewnie w nosie ten mój okrojony jadłospis bo on sam bedzie jadł wszystko 🙂

Widzę Anja, ze Cię przeraziło trochę to uszczuplone menu 😉

Wiolka - cieszę się razem z Tobą z powodu przyjazdu Twojej mamy - no i nie przepracowuj sie ... :*

Fredeczka - tez uwielbiam dr House'a - widziałam wszystkie odcinki wszystkich sezonów 🙂

Mittka - szkoda, że ten Twój szpital tak daleko skoro pielęgniarki maja takie podejście 🙂 ;] ;] ;] ;] ;] ;] ;]

Co do skapetek to też kupiłam w Biedronie 🙂 ale zanim przeczytalam Wasze posty 🙂 hehehe - robiłam codzienne zakupy :P - nawet jeden zestawik wybierał męzunio.... Fredeczka - co do mojego męzunia to nie jest tak źle bo ja swój charakterek mam i jak warknę to.... 🙂 hehehe oczywiście wole wszystko jednak polubownie 🙂

Persy7 - mam nadzieję, ze to nic poważnego i że zaraz wrócisz do domku, swoją drogą ja sama dziś zaczęłam kurację żurawinką bo czuję, że pęcherz przeziębiłam ;/

Gosiag - gratuluję synusia!!!! Zobaczysz, że niedługo nie pomyślisz, że mogłabyś nie mieć synusia! Ja tak miałam, pragnęłam synusia od zawsze a tu córunia! i się nie mogę nacieszyć z tej wieści!!!!! ale fakt - trzeba było sie przestawić 🙂 Mężowi to z tydzień zabrało ale też sobie teraz nie wyobraża, że mogłoby być inaczej! 🙂

Megulka - gratuluje córci!!!!

Gosia2301 - czekamy na wieści!!! Mam nadzieję, ze wszystko wróci do normy!

Agnieszko84 - wielki dzień przed Tobą! zazdroszczę, bo poki co to był najpiękniejszy dzień mojego życia! Pewnie narodziny córci go przebiją 🙂

Agnieszko1601 - koniecznie sobie gdzieś pojedź i odpocznij bo nam oszalejesz! :*

Agnieszkow26 - nie zazdroszczę sytuacji, jak ktoś jest uparty jak osioł to trudno jest dojśc do porozumienia

A moja Baśka sobie dzis wywija nieźle 🙂

Co do weselicha to było świetnie, nawet sobie potańczyłam, choć myslałam, ze nie dam rady. Zmobilizowałam się do tańca bo leciała "Baska" Wilków 🙂 🙂 🙂 🙂 Jakbym mogła nie reagować 🙂 A później jakoś samo wyszło 🙂 Jedzenie przepyszne więc się obżarłam na maxa! Ogólnie imprezka udana!

Dziś wybieramy się z braciakami (brat, bratowa, bratanek) na wieżę widokową w okolicy - można sobie popatrzec w siną dal z wysokości prawie 140m n. p. m. !

Musze się wykąpać bo wstaliśmy koło 11:30 więc juz nie zdąrzylismy do kościółka 😞

ale się rozpisałam :P

Do wieczorka!