Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agnieszka odliczam odliczam bo nic innego mi nie zostaje ale jeszcze tylko troszeczkę i będę miała swojego MENA przy sobie, oj wtedy to mnie na brzuszku nie będzie :laugh: Ten śpiworek i śliniaczki śą super!

Słuchajcie jak wy pierzecie te rzeczy dla maluszków, ręcznie czy w pralce, w zwykłym proszku czy w tych płatkach mydlanych??

• Mamusia
O jaki superowy ten śpiworek 🙂 a śliniaczki na każdy dzień fajne 🙂

Ja jeszcze nie prałam tych ubranek wstępnie wszystkie były poprane,ale oczywiście i tak będę prała tylko troszke później i normalnie w pralce tylko że proszek dla dzieci kupie 🙂 Wiola no to będziesz miała super ja na razie czekam na ten weekend z mężem 🙂

• Mamusia
Mittka tam jest napisane, że szuflada jest z przykryciem więc na rzeczy w szufladzie nie będzie się kurzyło. W każdym bądź razie wysłałam już linka mężowi i jemu też się bardzo podoba 🙂

Wiolu ja jeszcze nie prałam rzeczy, ale myślę że nie będe się a tym ręcznie męczyć. Wrzucę do pralki z proszkiem dla dzieci.

Czesc dziołchy (prabacia moja tak na mnie mówiła - dziołcha 🙂)

Wstałam sobie 🙂 nadrobiłam forum 🙂

Gosiu modlimy się za Ciebie, żeby wszystko było dobrze, żeby operacja się udała i maleństwo było zdrowe a Ty w końcu spokojna 🙂

Wiolka ja jak na razie mam wszystko poprane w zwykłym bonuxie w pralce 😞 moja znajoma tak robiła od pierwszych dni zycia dzidzi ubierała maluszka w tak wyprane ciuszki, szwagierka moja tez tak robiła, nie kupowały żadnych specyfików dla niemowląt. Wtedy tylko trzeba dziecko obserwować , jesli pojawi się zaczerwienienie lub krostki tzn. że to jednak nie jest dobry pomysł prac ubranka w zwykłych proszkach no i trzeba uprać w specjalnym dla dzieci.

AgnieszkaK super śpiworek i kaftaniki 🙂

Mittka możesz wkleić link z tym łóżeczkiem, którym się tak zachwycacie z Ewą?? Ja też chcę kupić z szufladą 🙂

A teraz idę zjeść śniadanko.

• Mamusia
Hmmm a jest jakiś płyn do płukania dla dzieci??Mam wrażenie, że zadaje głupie pytania hehe :P

Oooo Mittka jak ja Ci zazdroszcze tego weekendu 🙂 po tym weekendzie znowu do Francji i kiedy wraca i na ile zostaje? Mój niestety tylko na 2 miesice ale cóż, takie życie 😞

Majka mi znowu pod żebrami siedzi, miejsce sobie świetne upatrzyła hehehe :laugh:

• Mamusia
Wiola tylko to nie ten weekend źle się wyraziłam tylko dopiero 19 😞 ale już tak na niego czekam że szok.Nie wiem na ile jeszcze pojedzie u nich to jest wszystko takie ruchliwe że trudno przewidzieć kiedy wracają 🤨

Ewo wiem że jest z przykryciem to dodatkowy plus niestety nie doczytałam i w tym łóżeczku nie ma chyba wyciąganych szczebelków w każdym razie stanęło na tym łóżeczku,ale zobaczymy

Tu masz Agnieszko linka,ale to trzeba lubić taki styl nie wiem czy Ci się spodoba 🙂
http://www.allegro.pl/item730515955_klups_lozeczko_z_szuflada_paula_natura_tanio.html

Mnie ta cena kusi 🙂

Wiolu są jakieś płyny ale ja nie używałam

Faktycznie nie drogie to łóżeczko i bardzo ładne, jednak ja uparta jak osioł i wciąz pozostaję przy swoim , mimo iz drogie 😞 ale... znalazlam u nas w mieście pana, który robi łóżeczka na zamówienie, więc może uda mi się mieć łóżeczko moich marzeń za mniejszą kwotę 🙂

Wiola jak na razie ciuszki wypłukałam w zwykłym Lenorze 🙂 ale są na pewno jakies specjalne płyny dla dzieci.

No a Fredeczka bidulka w szkole 🙂

• Mamusia
AgnieszkaW mnie też się podoba to łóżeczko co Tobie,ale widziałam ten kolor w sklepie i troszke mnie przeraził w każdym bądź razie nie o taki kolor mi chodzi myślałam o czymś ciemniejszym

Tu są też fajne i z imieniem ale te szczebelkimi się nie podobają ale są też proste 🙂
http://www.allegro.pl/item719186893_lozeczko_od_producenta_super_cena_i_jakosc.html

A mnie znów teściowa uraczyła swoją obecnością 🙂 🙂 🙂
A ja smażę mężowi naleśniki bo dziś do domciu wraca i już jednego spaliłam bo weszłam na brzuszek.net :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
A łóżeczka są śliczne 😉 😉 😉 😉

Jak mnie by moja teściowa z rana uraczyła swoja obecnością, to bym ja wzrokiem sturlała ze schodów hahah i byłoby ja w tym dowcipie , który chyba Ty AgaK opowiadałaś ,,na długo mama przyjechała?? - na tak długo aż Wam się znudzę , - no to mama nawet nie wejdzie" czy jakoś tak to leciało hahah

Moja Ania buszuje od rana, w ogóle ostatnio jest bardzo aktywna i ruchliwa , ale cóz się dziwić jak ma tam teraz tyleee miejsca 🙂

Nalesników jeszcze nigdy nie robiłam , wyobrażacie to sobie hahah

Hej dziewczynki.
Ja mam za sobą ciężką noc 🤨 Głupia jestem jak but i wczoraj biegłam z małą do autobusu. Efekt taki, że w nocy bolał mnie brzuch 😞 Łyknęłam nospę i jakoś się uspokoiło ☺️

Ja jeszcze nie wybrałam łóżeczka. Akurat tutaj łóżeczka są drogie i chyba kupię używane 🤨

A co do studiowania z dzieckie. Wcale nie jest trudno. Im więcej człowiek ma na głowie tym większa mobilizacja. Ja robiłam dwie specjalizacje jednocześnie 😉

cześć kobiety,
ja też po nieprzespanej nocy, wszystkie kości mnie bolą i od kilku dni brzuszek na dole, tak jak wstaję czy się kładę to odczuwam delikatny ból, czy to normalne?

Aga ale brzuchol 🤪 super 🙂

• Mamusia
Mnie też coś pobolewa tak całkiem na dole a do tego chyba jajnik mi dokucza bo coś mnie kłuje po lewej stronie 🤨

A ja dziś jeszcze z córką na tańce dobrze że znajoma przepisała swoją córke do nas bo będzie miał ją kto zawozić jak ja już nie będę w stanie 🙂

• Mamusia
gdzie Wy się zmyłyście??? Zrobiłam sobie przerwę w pracy na brzuszka, a tu nie mam co nadrabiać.

Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj wieczorem trwała dyskusja i stanęło na tym, że nasz synuś będzie miał na imię Piotruś 🙂 Najbardziej nam pasuje to imię - podoba się i mi i mężowi 😉

Mnie na szczęscie brzusio nie boli, ale pani doktor mi powiedziała, że jak pobolewa czasem to normalne, bo dzidzia rośnie, a wraz z nią rozciaga sie macica itd...

PannaNikt podczas 5 lat mojego studiowania urodziło 7 koleżankek, więc na pewno można pogodzić naukę z opieką nad dzieckiem 🙂

AgaK pamietam że Ty jako nieliczna z naszego grona lubisz swoją teściową 🙂 ja też kiedys moją lubiłam , ale to dawne dzieje...

Posprzątałam mieszkanko i idę na miasto, może zajdę do jakiegos lumpka 🙂

Ewa mój mąż co chwila wymysla jakies imiona dla Malutkiej, ale ja już się tak przyzwyczaiłam do myśli, że będzie Ania, że juz nie da rady zmienić, no chyba że nie wiem co by się wydarzyło 🙂

A Piotruś bardzo ładne imię 🙂 mój były chłopak, z którym byłam 5 lat 🤪 dał tak swojemu synkowi na imię 🙂