Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewuszki 🙂

Ja to Was w ogóle dziewczyny podziwiam, że pracujecie. Ja pracowałam do końca sierpnia i moje koleżanki z pracy dziwiły się czemu nie idę na L4. To jedyny okres kiedy można bezkarnie odpocząć. No i jak to już kiedyś któraś napisała -orderu za pracę się nie dostanie.

Tematu o wadze nie kontynuuję :P

Też się rozmarzyłam jak pomyślałam o świętach... chociaż przeważnie to nie lubię tej bieganiny, tłumów ludzi... marzą mi się święta w górkiej chatce z kominkiem, na dworze mnóstwo śniegu...ach... 🙂

A tak w ogóle to ciekawa jestem jak będzie wyglądała Wigilia w tym roku, nie wiadomo jak się będziemy czuły, jeść i tak za bardzo nie będzie można przy karmieniu, może wyjść na to że zostaniemy w domu. No nie liczę tych dziewuszek, które będą w szpitalu.

• Mamusia
Ewo ja wiem że za prace medalu nie dostaniemy, ale jak byłam poprzednio w ciąży to byłam od 6 m-ca na L4 i nic innego nie robiłam tylko spałam i jadłam i wcale mi to na dobre nie wyszyło bo bardzo dużo przytyłam i miałam później problem z pozbyciem się tego co nadrobiłam.

• Mamusia
Jak Wam to pasuje to ok 🙂 Przecież wiecie co jest dla Was dobre! Nie da się ukryć, że macie rację, w domu się tylko śpi i je :laugh: W sumie to sama nie wiem czy jeszcze bym nie pracowała, ale moja gin powiedziała, że już mnie nie puści do pracy. W sumie to proponowała mi zwolnienie już przed wakacjami, ale ja nie chciałam iść.
Zawsze w pracy się wkurzam na ludzi z pracy i na tych z zewnątrz, chodziłam zła, ale teraz trochę mi się tęskni. Taki brak kontaktu ze światem też nie jest dobry. Chyba nie mogłabym na stałe siedzieć w domu...

Ja już wróciłam 🙂 🙂

Wierzcie mi dziewczyny siedzenie w domu na bezrobociu naprawdę dobija :P Człowiek wyszedł by do ludzi a tak to człowiek czuje się jak zdziczałe zwierze 😉

Pewnie te co pracują myślą sobie mądrala siedzi w domu i leniuchuje całymi dniami ale ja na prawdę chciałabym pracować ale w mojej okolicy jest strasznie ciężko o pracę a tym bardziej teraz mnie nigdzie nie przyjmą 🙂 🙂 🙂

Tylko teraz aby zarobić jakiś grosz to na prawdę trzeba się natyrać przez te kilka godzić :P :P :P

A co do wagi to tak jak Ewa bez komentarza :P :P :P

NADROBIŁAM 😁 😁 😁 😁 😁 😁

PannaNikt - dzięki 😁
Agnieszkaw26 - mąż zrobi i tą sesję, jeśli mu powiesz, że załatwiłas sobie fotografa (koniecznie płci męskiej) i weźmie za to 700 zł :P heheheh
Wiolka i Ewa - gratuluję osmego miesiąca!!! Ale ten czas leci!!!! Za 8 tygodni poród :P a niektóre z Was za 9, za 10 🙂 hahaha 🙂
AgnieszkaK - Ty to uzdolniona bestia jesteś - manicure, fryzury... a mnie brakuje i tego i tego, może mnie tez odwiedzisz 🙂
OOOooo skórka zmieniła avatar :P
Wiolka - ale masz brzusio okraglutki 😁
Fredeczka - kombinezon sliczny wylicytowalaś, masz talent do wyszukiwania takich rzeczy 😁 a taki podobny do tego śpiworka dostałam od siostry, ale welurowy. Tez na spacery sie nadaje podobno 😁
Gosia2301 - cieszę się, że masz chwilke i ochotę, zeby nas odwiedzić. Milo widzieć, ze do nas zaglądasz :*
AgnieszkaW ta piochtanina to poprostu fiolet (gencjana) 😁
Julia_87 - Dzięki za oklaska 😁 To fakt, czasami jak sie ma na coś ochotę ale nie bardzi wie się na co to można jajko znieść :P TEz czasami tak mam i mnie szlag trafia, bo nie bardzo wiem co przekąsić 😁 A co do figielków to oj tak... 😁 Ale ostatnio kiepsko się czuję i mnie męzulek nie chce męczyć 😁
AgnieszkaK - skąd ja to znam 😁 Wczoraj robilismy razem obiad - pizze bo sam mi zaproponowal - ja robilam wszystko a on chodził albo na fajkę, albo przy kompie siedział popijajac piwko - ale dostał ochrzan 😁 😁 😁 😁 Ale wszystkie wiemy, ze męzowie tak mają i ich strasznie kochamy 😁 A robote trzebabyło przełożyć gdzie indziej i zostawić dla niego... a sama się stanem swoim wymigać... o!
Gosiag i Mittka - moja Baska tez tak fika, ze hoho! A wczoraj pierwszy raz ją poczułam pod żebrami 😁 😁 😁 😁 😁 jupiii!!!!!
Też się cały czas przekręcam z boku na bok, jak nie kręgosłup to biodra mnie bolą 😁
Gosiag - co to są pieczonki?
Mittka - z kotletami do kościoła 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Ostatnio chodzi za mną ten Lech Free... Pamietam jaką Wiolka rozpętała wojne na forum o to piwo 😁
Oj Fredeczko - niespokojny ten Twój M. Za nic się nie dostaje. Chociaz mówi się, że za darmo to można w ryja dostć, więc moze coś w tym jest 😁 😁 😁 😁
Się Wam udzielił nastroj świateczny - tez się rozmarzyłam, już sama się zastanawiam jak to będzie... Co noc śni mi się niunia, poród i takie tam - ale nie jest to nic strasznego :P
Straszne to wiaderko!!!!!!!!! Dziecko to nie ściera! O fujjjj!!!!!!!
Co do nietrzymania moczu to czytałam, ze to normalne, ale jeszcze na własnej skórze nie doświadczyłam... uffffffff
Ja pracowałam do połowy sierpnia. Mąż mi kazał dac sbie spokój i odpocząć. I pasuje mi to słodkie lenistwo w domu, bo w pracy tez siedziałam 8 godzin przy kompie i brzuszek tak mnie absorbował, ze nie wykonywałam swojej pracy odpowiednio 🙂
Co do wagi to schudłam kilogram 😞 ale Basieńka fika jak oszalała, więc wszystko w porządku. W sumie to na początku schudłam 3,4 kg a teraz ważę wiecej o 4,6 kg od wagi wyjściowej, wiec przybrałam w sumie 8 kg. Nie jest źle 😁
W sobotę byłam cały dzień u siostry, wypytałam się co i jak ze szpitalem, posiedziałyśmy troche przy fakturach, żeby odliczyc VAT za remonty i dostałam od niej kilka fajnych rzeczy po siostrzenicy (min. nosidełko/fotelik, karuzelę do łóżeczka, pajacyków od groma, rożek usztywniany, myjki i inne duperele). Zostało mi do kupienia łóżeczko, pościel do niego, drobne kosmetyki, laktator, wanienka.
A w niedzielę odpoczywaliśmy, choć pod wieczór czułam się okropnie. Znowu to kołatanie serca dało się we znaki :/ Ciśnienie mam w normie ale puls/tętno skoczyło mi pod 180!!!! a normalnie mam do 100 max. Głowa mnie bolała a serducho waliło jak głupie... ehhhhh ale juz jest okej. Jutro do lekarza się wybierm wiec sie zapytam. Bo do kardiologa dopiero 19tego... .

Ale się rozpisałam 😁 😁 😁 😁 😁 😁 Wybaczcie 😁

• Mamusia
Aguś nikt tak nie myśli! Ja np. bardzo się cieszę, że mam pracę bo jak patrzę po moich niektórych znajomych, którzy mają magistra i znają języki to mam gęsią skórkę. Nic nie mogą znaleźć i nie mają szans wyprowadzić się od rodziców. Ciężkie są czasy i trzeba się cieszyć z tego co się ma 🙂
A nawet jak się nie pracuje z wyboru to przecież nikt tu nikogo nie ocenia, jeśli jest taka możliwość to super!!!

Ale zmieniając temat to u mnie dzisiaj piękna pogoda. Słonko świeci i jest bardzo przyjemnie 🙂 Trzeba ruszyć tyłek na spacerek jak mąż wróci 🙂

No właśnie Mittka teraz jeszcze maluszki przyjdą na świat to troszkę jeszcze posiedzimy w domku 😉
W sumie to ja bym mogła siedzieć do końca życia w domu jak by ktoś mi zapłacił za tą całą domową pracę ale jak wiadomo na to są marne szanse 🙂