Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aga to grzech mieszkać tak blisko morza i tak długo nie być :laugh: Ja po prostu kocham nasze morze. Nawet jak byłam na wypasionych wakacjach nad cieplutkim oceanem to po powrocie mówiłam, że nie ma to jak klimat nad polskim morzem!

Marta to daj znać jak wrócisz od pediatry.

Mój Misiek drzemie, a ja wcinam szybko śniadanko. Na spacerek dopiero ok. 14 😉

Witam.
Dziś pobudka o 6.00. Obolała jestem jak cholera, bo spałam z dwoma dziewczynami 😉 Starsza już w przedszkolu, młodsza zrobiła ze mną zakupy i śpi już 2,5 godziny 😉

Tu macie okresy,kiedy mogą nastąpić takie skoki rozwojowe 😉

Okresy skokow:

5 tygodni (wrazenia),
7-9 tygodni (wzory),
11-12 tygodni (niuanse),
14-19 tygodni (wydarzenia),
22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny),
33-37 tygodni (kategorie),
41-46 tygodni (sekwencje)

Szczerze, Maja nie miała ich, albo przechodziła je łagodnie... Za to Marika miała już jeden. Właśnie się skończył.

A i zapomniałam o wczorajszym oklasku dla Ami 😉

EWO MOZE DLATEGO MNIE NIE CIAGNIE NAD MORZE ZE MIESZKAM NA POJEZIERZU DRAWSKIM W OKOLICY PIEKNYCH JEZIOR 🙂
JAK MIESZKAŁAM Z RODZICAMI TO DO NAJBLIZSZEJ PLAZY MIAŁAM 400 METRÓW 🙂
OD SIEBIE MAM JAKIES 8 KM.

MRTO JA MAM ZA SOBA MIESIAC MECZARNI Z KOLKAMI. NON STOP LENA PŁAKAŁA...NIC MNIE PO TYM CHYBA JUZ NIE ZWALI Z NÓG...

NO I NAMÓWIŁAM MEZA I JEDZIEMY DO MAMY MOJEJ NIEDŁUGO 😉

A MY PO SPACERKU Z MAŁYMI ZAKUPAMI TZN MAMUSIA KUPIŁA SOBIE WIOSENNE BUCIKI 🤪 🤪 WYDATEK NIEPLANOWANY ALE TAK CIEPŁO ŻE AŻ SZKODA KISIĆ STÓPKI W KOZAKACH :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Cześć mamuśki!

Marta oklask, daj znać co powiedział pediatra. Rany juz się boje... ale na szczęście wtedy nie będę sama! Hahaha no i mój mężuś zobaczy jak to jest "łatwo" z maleństwem.

My dzisiaj spałyśmy jak susły, pobudka o 3 i o 7.30 🤪 i znowu lulu bo córcia jak mamusia lubi sobie z rańca pospać i wstałyśmy dopiero o 10.30! :laugh: :laugh: :laugh: Oby tak dalej :laugh:

Ewa ja mieszkałam w Gdańsku i nad morze miałam 10 min. samochodem. Wiesz jak to jest, że jak już mieszkasz nad morzem to Ci się żadko kiedy zdarzy nad nim wylądować. No chyba że na ognicho i piwko wieczorem na plaży.... ech liceum mi się przypomina heheh.

Dobra idę się okiełznać i z mała na spacerek jak się obudzi, bo znowu śpi :laugh: :laugh:

• Mamusia
Wiola Ty to w ogóle masz wypas, mieszkałaś w Gdańsku, a teraz w Chorwacji, cud miód 🤪
No, ale masz rację, że jak ma się morze pod nosem to tak nie cieszy.

fredeczko dla mnie pakowanie się to jest masakra bo zawsze czegoś zapominam więc nie pomogę :P

• Mamusia
Fredeczka ja sobie zawsze zapisuje co musze wziąć pare dni wcześniej i jak mi się przypomni to wtedy dopiduje. Zapisałąś takie rzeczy jak szczoteczka i pasta do zębów, szczotka do włosów, pidżama, kapcie, skarpetki itp.?

Czy waszym dzieciom się już kolor oczu unormował, niby do 3 miecha powinien już być taki jaki będzie for ever a moja ma taki zajebisty kosmiczny ciemnozielono/brązowy kolor, że w końcu nie wiem jaki jeszcze będzie miały. Tak to mniej więcej wygląda: http://www.magicznagaleria.pl/pliki_upload/produkty/scaled3/awenturyn%204%20sztuki.jpg

• Mamusia
aha Wiolu oczka moga sie zmienic do 3 roku zycia z tego co wiem. chcialabym zeby Wiki miala takie jak ma teraz. Ma obramowke taka ciemnoniebieska a w srodku taki sliczny blekit. ja mam zielone i sa takie nijakie. nie lubie ich ale Majeczka ma zajebiste delikatnie mowiac!!

• Mamusia
Wiola Piotrek ma niebieskie oczy, ale nie mam pojęcia czy to będzie jego kolor 🤢 Czytałam, że to się może zmienić do pół roku. Trochę mnie dziwią te jego niebieskie oczy bo mąż ma brązowe i wydawało mi się, że ciemny kolor zawsze wygrywa (oczy, włosy, karnacja itd) 🤨

• Mamusia
Fedeczka ty masz ładny kolor oczu, co ty opowiadasz.

Ewa w tym sęk, moja ma karnację i włosy po tatusiu i mam nadzieję, że będzie miała zielone, chociaż coś po mamusi żeby było :laugh: :laugh: :laugh:

Ja czytałam że do 3 miecha powinny się juz unormować. 🤨