Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja tez jej zazdroszczę 🙂 szkoda tylko, ze ten termin się pokrywa ale pewnie tez by z kasą było kiepsko bo święta jeszcze po drodze... Nie ma tego zlego - przynajmniej w kościele bedzie cieplej 🙂 Bo to stary kościoł jest 🙂

no i masz rację... PIERDOLONE PIENIĄDZE!!!!! Ale kiedys sie musi poprawic. Zamierzam robic aniołki z masy solnej i posprzedawać 🙂 Moze troche dorobię... bo obrazów to już niekt nie chce ;/ A jak juz to za psie pieniądze że nie opłaca sie sprzedawać...

może któraś z Was ma jakis sposób na dorobienie?

• Mamusia
ojjj Akompf wiem co czujesz... u mnie też krucho z kasą, ale też wierzę, że w końcu musi być lepiej! Pomysłów na dorobienie brak, też się nad czymś zastanawiałam.
Jak będziesz miała już jakiegoś aniołka z masy to wklej fotkę koniecznie.

• Mamusia
A też miałam napisać o tych drutach 🙂 może coś w tym stylu.
A i chętnie kupie takiego aniołka bo Dominika zbiera 🙂

AgnieszkoK a no byłam w Paryżu,ale to był luty chodź nie powiem ciepło było i wogóle zajebiście.No ale z drugiej strony to było cholernie męczące ponieważ w jeden dzień chcieliśmy pozwiedzać najwięcej ile się dało.
Pamietam jak na drugiej wysokoście wierzy eiffla wcinaliśmy zgłodniali kanapki które sobie przygotowaliśmy a to było już pod koniec dnia i ludzie patrzyli na nas dziwnie.A wiecie że na samej górze jest wc 🤪 osobiście nie korzystałam,ale znajoma się skusiła podobno nieźle trzęsło 🤪
Ah rozmarzyłam się przepraszam 🙂

no niby umiem trochę, ale takich rzeczy jest na morgi i to o wiele lepszych... a z aniołkami jest pomysl, bo możnaby dopracować jakiegoś na hop siup i na komunijne stoly jak znalazł 🙂

• Mamusia
Akompf to ja już składam zamówienie na 6 takich aniołków,chciałam kupić coś takiego w podziękowaniu za przybycie i wręczyć każdej rodzinie.Więc jeśli się zdecydujesz to ja naprawde bąrdzo chętnie kupie 🙂

Przecież kobietko ja mam w tym roku komunie,to znaczy Dominika :P

AKOMPF KAŻDY POMYSŁ TRZEBA WYPRÓBOWAĆ A ANIOŁKI TO PEWNIE BĘDĄ SUPER WYGLĄDAĆ 🙂
CZEKAMY NA PIERWSZE OKAZY 😉

OJ I A SIĘ ROZMARZYŁAM O PARYŻU :laugh: :laugh: :laugh: HMMMM 😉 😉 😉

OKI MAMUSIE TRZA DO WYRKA WSAKIWAĆ :laugh: :laugh: DOBRANOC SŁODKIE GRUDNIÓWECZKI [img size=130]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/__PI__CY_BOBAS_NA_KSI____YCU.gif" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Akompf te AnioŁki to swietny pomysł no i przeciez nie musisz kończyc na aniołkach możesz dzieciaczki porobic czy ramki do zdjęc 🙂 a ty zdolniacha jestes więc na pewno będzie pięknie. Nie wiem jak u Cibie z jezykami obcymi ale ja np tlumaczylam artykuły dla jednego wydawnictwa i placili pieknie.

• Mamusia
Martus cieszę się z Nati wszystko w porządku.

Akompf śliczne wdzianko szkoda że mój Szymek nie może go przywdziać 🙂

my byliśmy dziś na naukach przed chrztem. Okazuje się że skoro chcemy inny termin chrztu niż ten który wyznacza co miesiąc ksiądz czyli ostatnia sobota miesiąca to wtedy jesteśmy sami i mamy chrzest przed mszą. Sam sakrament, po tym normalna msza. Oczywiście siedzimy z przodu przed ołtarzem ale chrzest odbywa się przed msza. Z jednej strony dobrze bo nie będę się tak stresowała przed tyloma ludźmi, będzie sam sakrament, a o to nam chodzi a nie żeby się przed ludźmi pokazywać, w towarzystwie samej rodziny. No a jak mały się rozpłacze to wtedy mogę z nim wyjść na dwór a nie latać do zachrystii jak szalona.
Teraz lecę już spać. Moi mężczyźni już śpią, mały o dziwo w sumie przysypial od 22 przy cycu ale co myślałam że śpi i do łózeczka to koniec spania i znowu cyc i tak mnie doił przez godzinę... No ale śpi, cud!

A co do facetów w domu to mój... No co tu dużo mówić... Akwarium zasyfione na maksa, filtr ledwo wyrabia... Amortyzatory od wózka piszcza po zimie niesamowicie... Miesiąc czekam... Sama se to wszystko zaraz zrobię... Mąż mówi "no zaraz zrobię" i to zaraz trwa po dziś dzień i nie zapowiada się jakaś zmiana...

Co do zarobków w domu to wiecie co, ja zaczęłam biżuterię robić. Po prostu... Oczywiście musiałam na początku wyłożyć ok 200zł na koraliki na sprzęt i na te srebrne duperele, np uchwyty do kolczykow, zapiecia do korali... Robiłam komplety- korale kolczyki i bransoletki. Wiecie że da się na tym zarobić?! Zrobienie kompletu często kosztowało mnie ok 5zł a zarobiłam 15zł bo całe komplety sprzedawałam po 20zł. Koleżanki i mama brały mi to do pracy i tak np w tydzień zarobiłam z 200zł, potem następna partia biżuterii i znowu kasa! Wszystko kupowałam na allegro za grosze. Mam masę tej biżuterii w domu i tych srebrnych gowienek. Przestałam robić bo w ciąży brzuch przeszkadzał i kręgosłup mnie napieprzal a robiłam to nad ławą więc pozycja była fatalna i odpuściłam. No i tak mi to zalega. Teraz przy małym nie zrobię nic, ale mam nadzieję że kiedyś do tego wrócę 🙂 a to fajna prawa.
Akompf ja na szydełku robiłam kiedyś, tzn w zeszłym roku na te święta jajka 🙂 robiłam, krochmaliłam, potem wkładałam do środka balona, dmuchałam i czekałam aż wyschnie, przebijałam balona i jajo gotowe 🙂 sprzedawałam wśród znajomych. A na boże narodzenie robiłam aniołki i śnieżynki też na szydełku 🙂

lecę spać! Dobranoc

• Mamusia
dzien dobry...

male wstal przed 3 i po 5 i lezy i gad.. chyba mu sie spac nie chce...

bylam wczoraj w firmie i szef powiedzial ze nie zwolni mnie na razie ale bedzie problem jak moj druga koelzanka z pracy zajrze w ciaze bo probuja in vitro i tym bardziej ze od razu pojdzie na l4 bo ma juz 36 lat wiec bedzie musiala uwazac chociaz szef zaproponowal bym od pn przyszla z dzieckiem do pracy !!! 🤪 on to mowil na serio 😠

ogolnie mam cos dola ostatnio, maz mnie wkurza.. wiem ze pracuje i ma prawo byc zmeczony ale normalnie masakra nic przy dziecku nie zrobi nie wpomne o domu... tylkio jesc, i spac i troche z malym sie pobawi ale zeby w nocy wstac to moge pomazyc...

czasem po prostu padac na twarz i jeszcze jakies pretensje ma do mnie czy juz mu prace licencjacka napisalam... normlanie przyleje mu niedlugo....

wyzalilam sie.. juz mi lepiej...

dzieki ze jestescie !!!

milego dzionka...

• Mamusia
Hej Mamusie,
u mnie Madzia wstała przed 5.00 i też nie chce jej się już spać.

Agnieszka, niestety tak to z facetami jest...my możemy robić 10 prac i musimy się jeszcze uśmiechać i być słodkie. Zmęczenie - a po czym? Przecież my tylko zajmujemy się dziećmi i domem. A oni ciężko pracują i oni mają prawo być zmęczeni...a my NIE:P

Co do kasy to u nas też krucho. Niestety koncertów teraz nie mam. Dopiero na jesieni trasę. Tak więc jesteśmy na jednej pensji. Ledwo nam starcza na życie. A chcieliśmy w czerwcu ruszyć z kredytem. Wyremontować mieszkanie i kupić samochód. No cóż chyba będę musiała poszukać jakiejś pracy bo inaczej zabraknie na pampersy. 😞 😞 😞

• Mamusia
Myślałam, że jeszcze słodko śpicie, a tu już ruch się zrobił 🙂
My też już nie śpimy, nocka też średnia. Tak się cieszyłam, że Piotrek budził się tylko raz w nocy, trwało to miesiąc więc myślałam, że tak już zostanie, a tu dupa. Teraz pobudka co 2 godziny.

Mąż poszedł do pracy, a ja biorę się za sprzątanie bo syf mam okrutny.

Miłego weekendu!

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂

U nas nocka z pobudką o 4:30 i potem spanko do 7 więc mamusia jest wyspana 🙂

Eh co Wy macie z tymi chłopami,ja do mojego czasem też kilka razy mówie,ale przeważnie jest tak że poprosze raz i jest zrobione,a za niektóre rzeczy sam się bierze jak jest w domu to np nie martwie się o zlew bo zawsze on pozmywa 🙂
No i brakuje mi tej porannej kawki zawsze wstaje wcześniej i robi sobie i czasem jak mnie się zachce o i mnie.Mmmm jeszcze dwa tygodnie i znów przyjedzie na kilka dni 🙂

Miłej sobot Wam życze mamusie 🙂