Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam Kobietki 🙂

U nas nocki do dupy w ogóle nie chce spać w kojcu 🤢 i wrócił straszny płacz i jakby tego było mało przez godzinę od 3 w nocy mój syn zabawiać się chciał i gadać no rzesz.... 🤢 🤢 🤢

Ewa84 kojec super, nie boje się małego w nim zostawiać jak muszę wyjść z pokoju nawet na dłuższą chwilę, bawi się w nim i nie ma jak się uderzyć przy wywróceniu bo wszystko z materiale lub siateczce 🙂 Najlepsza zabawa jak drapie w tą siateczkę jak myszka 😁 Tylko w nocy spać nie chce mój gagatek 😞

Fredeczko tak jednoskładnikowe biorę 15 godzin minęło więc tabletka + gumki 🤢 😁 Ale i tak nici z hocków-klocków bo drugi raz w tym miesiącu krwawię 🤨 Teraz to na bank miesiączka jest 🤢

Gratuluję kolejnego ząbka u Wiki 😘

Aga1601 współczuję cieknącego dachu 😞 😞 😞 Twój synuś nie lubi śliniaków a mój jak się go przykrywa 😮 Tylko materiał poczuje i oczy jak 5 zł a w najgłębszym śnie był przed chwilą 🤢 😁

Na szczęście Kamil nie ma nic przeciwko butli, na noc i o 6 rano pije mleko z butli a w ciągu dnia i nocy cyc, tak już z miesiąc jest i nie odzwyczaił się od cyca bo niektóre dzieci już nie chcą u nas na szczęście tak nie ma 😉

Kamil je deserki i zupki ze słoiczków, piure Misiowy Ogródek, ziemniaki z obiadu, bułeczkę z masłem, biszkopty, pije mleko, soczki, kaszki, herbatkę (raz mniej raz więcej pije zależy od dnia) 🙂 NIC MU JESZCZE NIE UGOTOWAŁAM SAMA 🤪 🤪 🤪 ☺️

Umówiłam się właśni na szczepienie na środę o 15 ale nie wiem czy dojdzie do skutku bo Kamil mi coś niewyraźnie wygląda 😞 wczoraj miał troszkę podwyższoną temperaturę no i słychać ze mu w nosie gra choć nic nie da się wyciągnąć 🤨 To przez jebaną smoczyce bo klimakterium przechodzi i wiecznie jej gorąco 😠 takie przeciągi robi że łeb chce upierdolić 😠 😠 😠

Wszystkiego dobrego dla Lenki emmax 😘 😘 😘

Moje marzenie przespać noc!!! 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁

Ja zupy gotuję tylko na Vegecie i kostkach bo mój mąż nienawidzi kuraków 🤪 😁

Oj ma przeprawy Wiola z Mają 😞 Powinni zrobić małej te badania i na toksoplazmozę też ...

U mnie pada co trochę i chłodno jest ale od czasu do czasu jak jest taka pogoda to jest ok 🙂 Na spacerek jak najbardziej się wybierzemy 🙂

Ewo ja kupiłam taki kojec z myślą o drugim dziecku ponieważ jest przystosowany dla niemowlaka, ma dwa poziomy i przewijak 🙂 Jak zostawiasz sobie łóżeczko (ja odsprzedaje koleżance)to kup ten kwadratowy 😉

Ogólnie to materace w kojcach to chujnia jakich mało 🤢 ja przełożyłam materac z łóżeczka do kojca bo sama na takich dechach zwykłych bym się nie położyła a co dopiero dziecko 🤢

fredeczko wydaje mi się że po ciąży to ten okres może być dziwny trochę ale najlepiej to jakbyś poszła do gina z tym, nie ma jak fachowa diagnoza 😉

• Mamusia
hej mamuśki

no i po weekendzie... i znowu szara rzeczywistość bez męża... 😞
u nas nocki do baaaani, ja już kurna nie wiem co jest. Szymon ciągle popłakuje, kręci się, budzi, no kurna wstaję do niego nawet co 10 minut i tak do usrania, całą noc kolęduję między łóżkiem a łóżeczkiem... w sob dostał czopek i gówno dał... najlepsze jest to że on od kilku dni nie je w nocy tyle ile do niedawna, ostatni raz koło północy a potem już ok 5-6 dopiero ale co z tego jak muszę non stop wstawać. Na rękach zasypia od razu, odkładam jest go to za 5 minut znowu się kręci wierci przewraca i się budzi... dziś mi się obudził po 2 i nie chciał spać ale po pół godz leżenia obok mnie zaczął marudzić i od razu zasnął przy suszarce... ja pierdziu ja już nie mogę, jestem wykończona...
w sob byliśmy u mojej przyjaciółki zobaczyć maluśkiego Jasia i kurcze jaki on naprawdę maluśki... przy wyjściu ze szpitala ważył 2800, Szymon 3800 więc ten 1kg różnicy to tak jakby Szymon był 3 miesiące starszy... szok. Jasiu jest taki kochany, taki śliczniutki... no nie udało mi się go ponosić bo spał sobie słodko w łóżeczku ale jutro Karola będzie tu u rodziców więc nic straconego 🙂 potem byliśmy u kuzynki na imieninach. W niedzielę w domu, tylko na zakupach byliśmy. nakupowałam małemu pieluch bo w aptece superpharm jest promocja pampersów 2 paczki economy pack za 78zł więc narobiłam zapasów 🙂
no i tak minął dzień...
Najlepsze jest to że jak Szymon stoi to nogi mu się rwą do chodzenia i za rączki już drepta sobie moja glista mała 🙂
Fredka gratuluję 3 ząbka! u nas będą późno... okazało się że Artur miał dopiero w 9 miesiącu zęby więc skoro to dziedziczne to jeszcze trochę poczekamy za zębami u Szymka, bo ja miałam już w 3 miesiącu...
Emmax spóźnione ale najlepsze życzenia dla Lenki!!!
Mittko trzymajcie się!!!ściskam was mocno!!!
Ewa fajne to łóżeczko!
Wiolka, już jutro wtorek! 🙂 mam nadzieję że lekarze już zdiagnozowali Maję...
więcej nie pamiętam...
wczoraj dowiedziałam się że mamy 3 wesele w tym roku... 30 października moja kuzynka, mama mojego chrześniaka się chajta... normalnie szok!!! po miesiącu znajomości!!! nadmienię że to nie jest ojciec Jasia bo tamten się go wyparł... no i kolejny raz kasiora pójdzie się za przeproszeniem "jebać"...

EWO I KOJEC EXTRA 🙂 I JASNE ŻE SIĘ PRZYDA U MAMY BO NIEDŁUGO BĘDZIE SPĘDZAĆ Z PIOTRUSIEM MNÓSTWO CZASU 🙂

FREDECZKO UNORMOWANIE OKRESU PO PORODZIE MOŻE POTRWAĆ OKOŁO ROKU 🙂 JEŻELI POTEM NIE BĘDZIESZ DALEJ MIAŁA REGULARNYCH MIESIĄCZEK TO WTEDY ZGŁOŚ SIĘ DO LEKARZA 🙂

hej Laski 🙂

my nocka do bani z 3 pobudkami, a teraz moja dama znów spi i ja nie i to jest niesprawiedliwe 😠

fredka ja to z tym okresem to nie wiem, ja mam w cały swiat jak mu się chce to leci a jak nie to ma mie gdzieś i 2 msc nie przychodzi 😉 😁

Ewka kojec fajny 🙂

Agaw koniecznie pochwal się kafelkami i takimi tam 😉 🙂

no zamieramy, tak sobie pomyślałam, że może znikniemy z brzuszka a bedziemy ze sobą pisały na jakimś prywatnym forum czy coś takiego (nie znam się, ale może warto przemysleć), bo jest nas coraz mniej i niedługo wątek grudniówek pewnie spadnie całkiem nisko i dziewczyny które zaglądają rzadziej nie będa miały czasu nas odnaleźć a tak to będzie jedno i wiadomo co i jak, temat do obgadania

to miłego dnia laseczki 🙂 🙂 🙂

Kajtucha opisałaś dokładnie nockę jaką miałam dzisiaj z Kamilem 🤪 🤢
Może będziemy w nocy pisać SMS do siebie będzie nam raźniej 🤪 😁

Ja we wrześniu mam ślub z przyjęciem w domu no i mam być świadkową więc kasa też się pójdzie za przeproszeniem "jebać" 🥴 😁 (dobrze że kiecek nie muszę kupować i fryzur nie muszę robić to kasy AŻ tyle nie pójdzie 😉 )

to kobietki myslcie o założeniu takiego forum, myślę, że tam będziem nam łatwiej pisać nawet wtedy kiedy będziemy zagladały rzadziej, a dziewczyny które rzadko zaglądają, mozna by poinformować np. na nk 🙂

• Mamusia
Kajtucha wczoraj kolezanka oznajmila mi ze 4 grudnia bierze slub 🙂 ma synka Mikolaja ma 2 latka niedlugo i slub tez nie bedzie z ojcem Mikiego a znaja sie 3 miesiace i biora slub ale cywilny narazie 🙂

a nie wiem co Ci doradzic co do Szymka bo nie mam takich problemow.

AgaK ale najdziwniejsze jest to ze on jest regularny tylko ze trwa 3 dni i jest slaby :|

• Mamusia
ejj laski a ja nie chce znikac z brzuszka :P dziewczyny ktore nie odiwedzaja napewno zadadza sobie tyle trudu zeby znalesc grudniowki chociazby na 2 stronie chociaz jakos nas jeszcze na 2 stronie nie widzialam :P nie jest zle..... zobaczcie na pazdziernik 2009 :P tam to dopiero pustki! 😉

Właśnie adresowałam kartkę do Anglii (matko jaki długi adres) 😁 Bo moja chrześnica 1 sierpnia kończy dwa latka 🙂 😘

Niestety nie mam w Kielcach Super-Pharm 😞 a niezła ta promocja pampersów 😉
A używałyście może pampersów sleep& play? Bo u mnie w markecie jest promocja 1paczka + chusteczki pampers 36 zł albo 2 paczki tych pampersów + chusteczki nie pamiętam ☺️ 😁

• Mamusia
Asia dobry pomysł 🙂 tylko jest jeden problem bo mój telefon zalała ślina Szymka a na karcie sim nie zapisywałam głupia nrów tylko w pamięci tel i nie mam Twojego nr 😞

co do ślubów... to ja oprócz tego co był w lipcu i tego co będzie w październiku mam jeszcze wesele we wrześniu... też kuzynki... więc jest coooooool.......... w i w sierpniu 13 rodzice mają rocznicę a 15 my,,,