Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Poród w wodzie, to moje marzenie, które się nie spełni, bo nie spełniam warunków do tego, bym mogła odbyć taki poród 😞

Ocena szpitala w mojej miejscowości(w Polsce) jest bardzo wysoka. Ja w sumie byłam zadowolona też 😉

Teraz czeka mnie w niedalekiej przyszłości zwiedzanie porodówki 😉

Co do ubranek dla dziecka. U nas trzeba było mieć swoje ubranka, jedynie rożek był szpitalny.
Kosmetyki - własne chusteczki. A mydełko dawali swoje 😉

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczynki!!!

Jestem taaaaaaaaaaaaaaaka podjarana!!!! MOże się jednak mojej mamie uda przyjechać do mnie po narodzinach Majki i to za rozsądną cenę, z gdańska do Dortmundu wizzair i do Splitu Germanwings!!! W Splicie albo ktoś ją odbierze albo moja kumpela wsadzi ja do autokaru (to jest miejscowo 200km ode mnie). Kurcye felek :laugh: :laugh: :laugh: Teściowa to by chyba ze złości spłonęła hahahahahhaha a ja bym miała mamuśkę w domciu 🤪

• Mamusia
o Wiola to super, dobrze jest mieć mamę blisko po porodzie, ja nie wyobrażam sobie teściowej zamiast mamy 🙂 też licze na pomoc mojej zaraz po, wiem ze mąz bedzie w domu przez pierwszy tydzień, ale potem.. jednak co mamusia to mamusia, hi

Wiolka trzymam kciuki żeby mama dotarła do Ciebie i nic nie pokrzyżowało Wam planów.
Co jak co ale mama to zawsze mama , naujkochańsza osoba na swiecie a teściowa to obca baba ;/
Mąż niech kocha swoją mamę 🙂

Moja mama ma do mnie 20 km a teściowa mieszka w tej samej miejscowości co ja, ale nie wyobrażam sobie że to ona a nie moja mama pomaga mi w pierwszych dniach po wyjściu ze szpitala.

• Mamusia
Właśnie mama to zawsze mama a nie teściowa, niestety mój mąż ma objekcje bo boi się, że teściówka poczuje się pokrzywdzona ale powiedziałam mu, że przecież na pewno to zrozumie i że on też powinien zrozumieć mnie. Wtedy foch bo przecież czego jego mamusi brakuje itp. i że przecież starają się jak mogą, żeby mi pomóc a ja wybrzydzam. No i co będę wybrzydzać mam to w przysłowiowej dupie :laugh:

• Mamusia
Cześć brzucholki 🙂

ja też nie mam za bardzo w czym wybierać bo mam jeden szpital w którym poprzednio rodziłam. I w związku z czym nie będę chyba nic innego szukać bo mam go w miarę blisko od mojego domu. A zważywszy na porę w której dane mi będzie rodzić to stwierdziłam że nie będę gonić mojego gdzieś do innego miasta:laugh:

Ja nie wiem jak to się dzieje, że większość facetów tak bardzo liczy się ze zdaniem swojej matki i tego, żeby jej niczym nie urazić, mój M ma to samo jego mamusi zdanie niby nie najważniejsze a jednak zawsze ważniejsze od mojego 😠
A co do pomocy po porodzie ja tak bardzo nie cierpię swojej teściowej, że wolałabym sobie poradzić sama niż z jaj pomocą, już mężowi zapowiedziałam że nie życzę sobie jej wizyt ani w szpitalu ani w domu zaraz po porodzie i jego sprawa jak jej to przekaże, ma chłopina wielki problem, żeby się mamusia nie obraziła, a wreszcie by mogła:laugh:

Wiolka skąd ja to znam..... mój mąż tez zawsze zły na mnie że nigdy nie zadzwonię do jego mamy z głupim nawet pytaniem o gotowanie - kiedy mam jakieś wątpliwości. Oni nigdy tego nie zrozumieją, że to nasze mamy nas wychowały, z nimi żyłyśmy tyle lat. Nasze teściowe niedawno co pozanłyśmy i tak naprawde są dla nas obcymi kobietami.... no oczywiście mówię tu w swoim imieniu bo nie wszystkie synowe nie trawią tak swoich teściowych jak ja.
A moją mamę kocham najbardziej na świecie 🙂 no oprócz oczywiście męża i dzidzi 🙂

Moja teściowa jest wspaniała... gdy mam ją z daleka :P
A tak poważnie wiele z nią przeszłam. Jest po prostu typem kobiety nadopiekuńczej, która po drodze gubi świadomość, że już wychowała swoje dzieci, że one są dorosłe 🙂

• Mamusia
MOja jest 5 min drogi ode mnie i ten samego typu co PannyNikt 🤨 Nie mówię, że jest aż tak źle ale ona nie daje czasem żyć własnym życiem i strasznie chce zawsze pomagać co mnie osobiście wkur...
Wyobraźcie sobie, że wczoraj zostawiłam ją samą u mnie w mieszkaniu na pół godziny bo musiałam z psem wyjść a ona w tym czasie ściągnęła mi pranie i umyła podłogi...... pewnie niektórzy by się cieszyli ale ja odniosłam wrażenie, że chce mi pokazać, że sobie bez niej nie dam rady i gadaj dupa z panem...... 😠 😠

Jestem z powrotem :laugh: :laugh:
Oj widzę że znowu poruszyliście temat o teściowych :laugh: :laugh: :laugh:
No ja należę do tej grupy gdzie uważam że mam super teściową :P :P :P Mieszka 4 km ode mnie więc widzę ją codziennie. Ja do niej jeżdżę albo Ona do mnie przyjeżdża 🙂 🙂 🙂 Nie znaczy że nie mamy odmiennych zdań ale potrafi uszanować to co ja powiem więc i ja jej czasami słucham :P :P :P :P