Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Miałam robić generalne porządki, ale jakoś mi to wolno idzie 🤨 Zmęczona jakaś jestem i nie mam siły...

Gosiu, przykre, że procedury tyle trwają, ale w jednym miejscu Twój synek już jest, w Twoim serduszku i stamtąd nigdy nie odejdzie 😘

• Mamusia
Fredeczko znam to z autopsji ja Kamilka urodziłam w wieku 19 lat i tez chodziłam jeszcze do szkoły i na semestr musiałam zdawać 4 przedmioty bo byłam nieklasyfikowana bo urodziłam dziecko w listopadzie i nie chodziłam do szkoły a nauczycieli to nie interesowało no ale radę dałam więc nie martw się wszystko będzie ok 🙂

• Mamusia
u mnie nauczyciele nie beda brac pod uwage nieobecnosci tylko oceny wiec mam miec conajmniej 3 oceny z kazedego przedmiotu 🙂 to raczej nie bedzie problem :P tymbardziej,ze pojde raz czy drugi do szkoly i zalicze. W ta srode mam zamiar jechac napisac spr 🙂

PannaNikt a ja sie zbieram za spakowanie torby do szpitala i cos mi to nie idzie 😁

Gosiu to super, że nie trzeba się martwić o takie rzeczy.

Ja w Polsce miałam co prawda koszulę szpitalną przed cc i po cc. Na drugi dzień miałam już swoją, ale podobno można było nadal brać te szpitalne.
Tutaj to do końca nie wiem jak jest, więc wolę mieć wszystko ze sobą 😉

Fredeczka, masz piżamkę czy koszulę? Bo wiem, że w wielu polskich szpitalach nie pozwalają nawet majtek zakładać po porodzie ☺️

Dziewczynki się rozpisały 🙂 8 stron miałam do nadrobienia, dość dużo jak na sobote 🙂

Był u mnie brat 🙂 pojedliśmy ciasta, obiad zrobiłam.

Fredeczko ja ogólnie tez wolę spać w piżamie niz w koszuli, ale teraz odkąd brzuch mi urósł to jednak koszula bardziej się sprawdza, nic nigdzie nie ciśnie 🙂
A Ty kobietko masz super, że możesz jeszcze sobie bikini wydepilować 🙂
A w ogóle to jaką szkołe kończysz??

PannoNikt heh je też wiem coś o nauce w ciąży plus do tego ogromny stres... ale już nie wspominam 🙂

Co do samrowania pępuszka to moja szwagierka używała takiego fioletowego płynu , kurcze nie pamietam nazwy, ale bardzo dobry, bo pępuszek odpadł małemu po tygodniu 🙂

Przypomniałam sobie - piochtanina bodajże, taka nazwa tego płynu. Moczy się w nim patyczek do uszu i smaruje pępuszek 🙂

A co do biologi to ja uwielbiałam 🙂(któraś z Was pisała, że nie lubiła) muszę się pochwalic, że z biologi zawsze miałam 5, za to z matmy jestem noga... zawsze 3 na śwaiadectwie 😞 masakra... hahah mój umysł jest ściśle humanistyczny 🙂

• Mamusia
Witam was mamusie 🙂
Powinnysmy urzadzic studniowke na tej stronie hahaha bo kazdej z nas zostalo mniej niz 100 dni do porodu... Powiedzialabym nawet ze mniej niz 90 zeby byc blizej 😆 😆 😆
Napewno juz nie mozecie sie doczekac tak jak ja 🙂 🙂 🙂
Jeszcze tylko troszke i bedziemy opisywac jak bylo 🙂
Wczoraj jedna z was pisala przepis na papryke nadziewana czy moge wiedziec ktora to dziewuszka ?? POzniej wytlumacze dlaczego...

Rety jestem przeziebiona i dzis pezpisali mi krople na nos bo juz calkiem nie daje rady z oddychaniem mam jakies krople ktore nazywaja sie: NORMAL SALINE NASAL DROPS czyli zwykle krople do nosa ktore podobo maja mi pomoc 🤨

Make a pregnancy ticker

🤨 🤨

• Mamusia
Wróciłam z zakupów i padam na pyszczek!
Kupiłam już wszystkie kosmetyki tylko szamponu nie było. Właśnie zobaczyłam, że kupiłam Pampersy new baby 2 zamiast 1 hehe :laugh: Ale nie ma tragedii bo dwójki są od 3 do 5 kg.
Jakby któraś była zainteresowana to w tesco są mega paki -108 pieluszek po 52 zł.