Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć kochane 🙂

Aniu wóżek bardzo podobny do mojego dlatego jest zajefajny 🙃

Mittka widzę że też zaszalałas na zakupkach.

Julio ale z Ciebie leniuszek 😉

Próbowałam wszystkie wpisy zapamiętać ale jakoś kiepsko mi to wyszło i połowę zapomniałam. Więc reszty na razie nie pochwalę 😞

A ja robię szybki wypad na miasto , może coś ciekawego mi wpadnie 🤪

Julia - tez dziś wciągnełam cała czekoladę, nawet nie wiem kiedy 😁

Agusia! Znalazłam! Piekny! I jaki kolor morski!!! cudo 🤪

Utarłam ziemniaczki na plendze 😁 A kapuchę tez bym sobie wciągnęła 😁

• Mamusia
Witam ponownie 🙂

wróciłam z pracy... ledwo żywa 😞 chyba już sobie podaruje-dociągne do końca tyg i basta! też bede spac tak jak Julia do popołudnia :laugh:

Ewo ja wczoraj dopiero wstawiłam pierwsze maluszkowe pranie, a co do programu w pralce to wybrałam pranie normalne 40 stopni + dodatkowe płukanie aby usunąc ewentualne resztki proszku.

Ja też mam problem z nosidełkiem bo nie ma wkładki dla noworodków, ale do szpitala mam 10 min autem więc chyba Bartek bedzie musiał wytrzymac 🤔
Julia u nas też nie wydadzą dziecka jak sie nie ma fotelika do samochodu.

Mittka Bóg Ci zapłac!!! Przypomniałam sobie, że jeszcze mi brakuje takiej dmuchanej nakładki na przewijak, a przewijak na mojej liście już skreślony 😲

ide wstawic zupke-dziś grochówka na wędzonym boczku, zrobie herbatke i wracam 🙂

Julio sen to zdrowie, więc śpij ile wlezie, bo jak się maluszek urodzi, to już nie pośpisz 🙂

Anja jak ja nie lubię grochówki bleeee

Mittko ja mam z 30 kg kapusty kiszonej od rodziców dostałam i też co dzień podjadam 🙂

Jejku, ostatni raz w ciązy lepiłam pierogi.... strasznie męczące zajęcie, ale jakie pyszne ... mmmmm

Akompf na czym i na co te ziemniaczki utarłas?? Co to ta plenga??

• Mamusia
Anja spij poki mozesz bo pozniej nie ma na to czasu a ja tak poleniuchowalam dzisiaj bo nie poszlam do pracy.:laugh: :laugh: Jutro ide wiec juz sie wyspalam na zapas:laugh: :laugh: A tak poza tym musze cos wykombinowac na kolacyjke tylko co??? Mialam ochote na krokiety i barszcz wczesniej ale za duzo roboty poza tym nie chce mi sie jechac po kapuste kiszona bo tu ciezko o nia wiec musialabym jechac a nie chce mi sie 😉 😉
Dzidzia mi sie wierci niesamowicie ale uwielbiam to uczucie.. Babeczki co pichcicie na kolacje???

Anja - nie wiem czym możesz zastąpić majeranek... lepiej chyba niczym 😁

Plendze to są placki ziemniaczane 😁 Polecam na kolację 😁

Uciera sie na tarce surowe ziemniaki, jedną cebulę, jajko sie dodaje, 2-3 łyżki mąki, sól i pieprz do smaku.. smazy się placuszki na patelni 😁 Mój mąż je uwielbia. Je się z cukrem 🙂 Nie wierzę, że nie znacie 😁 hehehhe

• Mamusia
Akompf placki ziemniaczane to moja specjalność ale jeszcze nie słyszałam takiej dla nich nazwy :laugh:

Ja mam na kolację to co zostało z obiadu i to dam mężowi a sama sobie zrobie naleśniki z kwaśnym dżemem bo mnie taka chcica naszła straszna 🤪 🤪 🤪

Anja jak nie masz majeranku to nic lepiej nie wrzucaj bo przekombinujesz :P

Jestem dziewczyny z powrotem :P

Akompf niezłe są te nazwy potraw :laugh: :laugh:

Ja też zamierzam małego w nosidełku samochodowym zabrać ze szpitala 🙂

Ale dziewczyny jaja były. Pojechaliśmy z mężem na cmentarz. Po pół godzinie już wracaliśmy do samochodu a że samochód ma autoalarm to otwiera się go pilotem, więc Agusia otworzyła drzwi ale w tym samochodzie jest coś popsute i jak nie zapali się światełko w środku to po minucie centralny zamek automatycznie zamyka się sam i tak się stało. A ja kluczyki położyłam na fotelu od kierowcy i one się tam zatrzasnęły. musieliśmy szwagra wzywać aby jechać po zapasowy pilot. A tak się wymarzłam czekając na szwagra że szok. Zaraz po powrocie do domku gorąca herbatka a że Tomek chciał jechać jeszcze do swojej mamy to nawet nie wchodziłam na forum :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Oj a ja myślałam, że plenga to jakis przyrząd, na którym można utrzeć ziemniaczki podobnie jak na tarce hahah
A powiedzcie mi kobietki jak utrzeć te ziemniaki na tarce i nie pocharatać sobie palców...
Ja uwielbiam placuszki ziemniaczane, ale robię je bardzo rzadko, ze względu własnie na to, ze potem mam strasznie poździerane palce....

Ja tez nie znam gwary poznańskiej...

A ja na kolacje chyba jakieś kanapki, bo na obiad były pierożki, teraz troszke kapustki kiszonej zjadłam bo Mittka mi narobiła smaka, a jeszcze myślę o tych lodach truskawkowo-śmietankowych które leżą w zamrażalce....