Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczynki 🙂

Ja już wstałam o 7 ale to małego do zerówki trzeba było wyszykować a potem nalot na lumpka zrobiłam razem z mężem 🤪 🤪

Mąż kupił sobie parę koszulek na krótki rękawek a ja oczywiście ze słodkimi oczami pokazałam co znalazłam dla Bartusia i pozwolił mi kupić :P
Fotkę wstawię jak naładuję baterie do aparatu 😉

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
niee to nie byly skurcze. Caly czas brzuch byl twardy ... teraz juz nie ale moze to z tych nerwow... zreszta wnocy strasznie brzuch mnie bolal ale to chyba dlatego,ze dupy do lazienki nie chcialo mi sie ruszyc i trzymalam siusiu do rana. Wkoncu Wiki mi takiego kopa w pecherz sprzedala ,ze az popuscilam i wtedy biegieeeeem do lazienki hehe...

• Mamusia
Cześć dziewczynki, witam znowu po długiej przerwie
Widze , ze piszecie o twardych brzuszkach, ja taki mam często i to od dawna, to są te próbne skurcze , chyba ze sa co 10 minut to wtedy są juz prawdziwe skurcze porodowe. Ja też juz myślę o porodzie i dowiedziłam sie kilu rzeczy , które juz może wiecie , a może nie. Przeczytałam między innymi ze herbatka z liści malin pita kilka tygodni przed porodem może pomoc w szybszym urodzeniu maleństwa, tzn pierwsza faza porodu przebiega szybciej i sprawniej bo skurcze są silniejsze. Oczywiście lepiej skonsultowac sie najpierw z lekarzem, ale wiele kobioet to juz wyprobowało. A druga rzecz to masaże olejkiem z kiełków pszenicy miejsc narażonych na pęknięcie tzn wiecie gdzie. Po to aby uelastycznić, tez kilka tygodni przed terminem, czyli już. I coś na temat oleju z wiesiołka tez czytałam. No ja w każdym razie idę dziś do zielarskiego po te zakupy i zaczynam kurację. aa, oczywiście te porady dotyczą tylko ciązy niezagrożonych i zawsze najpierw poga
dac z lekarzem co o tym myśli. A co wy o tym myślicie??
Pozdrawiam i buziaki dla Was wszystkich

• Mamusia
Fredeczko ty się tak nie denerwuj 🙂 buciki śliczne
Brzuszek to ja non stop mam twardy już się do tego przyzwyczaiłam ostatnio szwagier jak mnie obmacywał to oczy ze zdiwienia zrobił czemu ten brzuch taki twardy ja mówie taki chyba już jego urok 🙂

AgnieszkoK czekamy oczywiście na fotki 🙂 kurcze mnie też by się przydało zagonić do sprzątania 😠 a ja siedze i w allegro grzebie jak tak dalej pójdzie to wszystkie pieniądze z konta znikną :P naszukałam się kosmetyków dla małej i już miałam zamawiać a tu mój mąż mówi że będą w niemczech to on tam kupi :P

• Mamusia
Zgryz witaj kochana 🙂

U mnie ta herbatka z liści malin leży od soboty 🤪 tylko tak dziwnie mi się za nią wziąść bo jak mam pić takie coś z zielska :P ja jestem strasznie wybredna :P ale chyba dziś już ją wypróbuje.O tym masażu nie słyszałam,ale wydaje się dobra rzecz.Oleju z wiesiołka to bym nie tknęła ale wiem że można brać tabletki do kupienia chyba w aptece właśnie z wiesiołka.

• Mamusia
czytałam ze hermatkę pije się 2 razy dziennie i ze nie jest smaczna, ale moja przyjaciółka to sprawdziła i miała szybciutki poród , przy czym trzeba dodać ze jej pierwszy poród był bardzo cięzki i długi. herbatka moze być w aptece ale nie koniecznie, raczej w zielarskim i wczoraj znalazłam też w zielarskich internetowych sklepach. A co do wiesiołka to on jest chyba w takich kapsułkach jak tran. No ja w każdym razie zaczynam dziś bo mam coraz większego pietra i jakieś przeczucie ze urodze za dwa trzy tygodnie

Hej Zgryz 🙂
Wiedz że i nie tylko Ty masz pietra :laugh: :laugh:

Dziś idę do lekarza i zobaczymy co on mi dziś powie 😉
Dziś troszkę pobolewa mnie brzuszek dołem tak jak na miesiączkę ale w porównaniu do tego co było jak trafiłam do lekarza to pikuś 😉 Po prostu tak już musi być 🤢

A o to fotka tego co mi mężunio pozwolił kupić w lumpku :laugh: [img size=499]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cia_0053.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Agnieszka słodkie te spioszki i czapeczka, mam podobny zestawik. Dostałam niedawno dużą wyprawkę od mojej przyjaciolki, miedzy innymi własnie takie spiochy, poduszkę do karmienia piersią 🙂 matę edukacyjną i nosidełko chyustę, rzeczy których pewnie sama bym sobie nie kupiła 🙂
A co do lekarza to ja dopiero 20 listopada.... zdziwiłam się ostatnio jak byłam u niego , ze kazał dopiero za miesiąc przyjść..
A wiecie coś o .. nie wiem czy nie napisze zle teraz KTG? chodzi o badanie czynnosci serca dziecka przed porodem pare tygodni to sie robi? zlecił Wam już lekarz?

• Mamusia
Cześć dziewczynki!!

AgnieszkaK bardzo podoba mi się ten pajacyk i czpeczka i niedrapki i wogóle wszystko jest takie słodkie 🙂 🙃

Zgryz ja tez ostatnią wizytę miałam w 32tc i teraz w piątek idę, nie dostałam skierowania na KTG ale zapytam sie jej w piątek bo to chyba już czas najwyższy u mnie. Ty czujesz, że urodzisz wcześniej a ja, że później niestety 🤢 🤨

Jeszcze siedzę w szlafroku ale obiad juz się piecze więc wyrzutów sumienia nie mam :laugh: w końcu kupiliśmy torbę więc moge się pakować do szpitala :laugh:

• Mamusia
Wiola, 🙂 a ja chyba jako jedyna ciężarna spakowana jestem do plecaka hi, tych rzeczy nazbierało się tak dużo , ze okazało się za nie mam takiej torby, rozwazałam juz nawet małą walizkę 🙂 ale bez przesady. Przecież te wsystkie pieluchy dla małego pieluchy dla mnie ( podkłady) i szlafrok, woda mineralna to robi się z tego całkiem duży bagaż

Cześć laski

A widziałyście dziś w dzień dobry tvn rozmowę o wózkach... wszystko wszystkim, ale jak usłyszałam , że w każdym wózku są jakieś substancje rakotwórcze to sie przeraziłam. Oczywiście najlepiej wózek wyprac przed uzytkowaniem... warjuję normalnie, nie oglądam więcej zaklinacza dzieci wrrrr

Co do KTG to też nie miałam zleconego tego badania jeszcze.
A wizytę mam 9 listopada czyli 3 tygodnie od ostatniej.

Co do cięcia krocza to u mnie w szpitalu cieli standardowo każdej rodzącej , dopóki nie zmienił się ordynator i ten nowy tnie tylko w skrajnych przypadkach, kiey widzi własnie że pacjentka może popękać, więc mam nadzieję , że i tak będzie ze mną, że natna mnie jeśli będzie taka potrzeba a nie dlatego, że to rutyna...

Mittko ja też jestem spokojna jak Ty. Nie mam nic naszykowane do szpitala, musze jeszcze dokupić koszule sobie, wklady poporodowe.... o torbie nie wspomnę...chyba spakuję się w reklamówke, tylko ze mam strasznie gruby szlafrok i on sam zajmie jedną reklamówkę hahah

Chyba kupię sobie ta herbatkę z liści malin, skoro wszędzie słyszę, że pomaga w porodzie..

AgaK śliczne ciuszki 🙂

Gosia Twoje spodenki też cudne 🙂

Ja juz po śniadanku, nic dziś nie robię bo mam pierogi z wczoraj wiec mogę cały dzień siedzieć i się lenić hahah