Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałam robione KTG jak leżałam w szpitalu 😉

Ja mam spakowaną jedna torbę z ciuszkami dla małego i dla siebie a druga to kosmetyki i itp , bo ja wszystko muszę ze sobą wziąć 🤨

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agnieszka z tego co się dowiedziałam to teraz w wiekszosci szpitali tna krocze tylko jak trzeba, a kiedyś to porawie we wszystkich przypadkach pofilaktycznie. Ja tez miałam nacięte i niby ok, nic nie czułam, ale prawda jest taka ze jest wyczuwalna blizna, wiec stwierdziłam ze nie chce miec drugiej skoro nie musze, wolę sie troche pomeczyc z tymi masażami olejkiem z kiełków pszenicy

• Mamusia
Zgryz póki nie miałam torby sportowej to spoakowałam się właśnie w walizkę podręczną :laugh: pieluchy i podkłady to połowa torby 🤨 🤢

Co do nacinania krocza to tutaj to standard więc nawet nie mam nadzieji na to, że mnie oszczędzą 🤢

Herbatki z liści amlin też tu nie ma..... kuźwa czasem się czuję jak na innej planecie....

• Mamusia
Kiedyś uważano ze nacinanie zapobiega wypadaniu macicy i nietrzymaniu moczu :0 i takie tam, a teraz się okazuje ze to nie ma wpływu i w wiekszosci szpotli ( ponoć) odchodzi się od takiego rutynowego nacięcia, a tylko wtedy jak jest konieczne

• Mamusia
Ja się nastawiam na wszystko co najgorsze bo z tego co słyszałam czy czytałam to ten szpital (jedyny w okolicy) jest daleko w polu czy też po prostu mają tu troszkę inne podejście niż w Polsce. No nic, wszystko się okaże jak przyjdzie co do czego, może mnie pozytywnie zaskoczą, OBY!

• Mamusia
No tak agnieszka trochę wiecej niz trzy kilo tzn norma 🙂, moja Oliwia maiała 3, 300 i tez nacięli, ale to było właśnie dawno temu. Wiloa na pewno bedzie dobrze w końcu nie ty pierwsza tam będziesz rodzić, i nie marudź 🙂, ze na innej planecie jesteś, bo w lecie to wszystkie Ci zazdrosciłysmy kąpieli w morzu i świeżych rybek codziennie 🙂

• Mamusia
A ja myślę ze trzeba się dobrze przygotować do porodu, moja koleżanka rodziła teraz pierwszy raz i obeszło sie bez naciecia. Ona robiła z kolei zalecone przez położną okłady raz czy dwa razy dziennie z parzonej kawy tzn z fusów, na podpaskę i do majtek:0 na poł godzinki. 🙂 Troche to dziwne ale poskutkowało. Ale ja wole jednak ten olejek. A co do masażu już w trakcie porodu to chyba troche już za późno, w końcu taką decyzje o nacieciu podejmuje sie już w trakcie kiedy głowka jest bardzo blisko, więc to raczej minuty..

• Mamusia
Czołem laski!

Gosiu śliczne ciuszki, ogrodniczki rewelka!

Aga84 chyba lepiej naciąć krocze niż jeżeli ma pęknąć, przynajmniej ja tam wolę żeby mnie nacięli. Masaż szyjki macicy jest ponoć tak cholernie bolesny, że nie można wytrzymać. Oczywiście nie mam doświadczenia tylko tak mówiły dziewczyny po porodzie.

Fredeczko, ale masz dzisiaj kiepski humorek 😞 Głowa do góry!

AgaK super zdobycze!

Też słyszałam o tych herbatkach i masażach, ale póki co jeszcze nie spróbowałam. Jak leżałam w szpitalu to lekarz powiedział, że jedyna rzecz która naprawdę pomaga to ostry seks. Nawet proponował jednej dziewczynie, która nie mogła się doczekać skurczy żeby skorzystała wieczorem z mężem z łazienki :laugh:

Oj tam dziewczyny, przestańcie się stresowac, co ma byc to będzie i co nieuniknione to nas dosięgnie więc nie mamy co gdybac. Najwazniejsze, żeby dzieciaczki urodziły się zdrowe 🙂 🙂 nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy :*

U mnie snieg nie pada, ale zimno strasznie... brrrrrr

A ja wpadam w coraz większą panikę, że nie zdążę ze wszystkim. Porodu też się trochę obawiam, bo w sumie nie wiem co mnie czeka. Nie boję się bólu, boję się o zdrówko maleństwa.
W poniedziałek mam ostatnie usg, nie mogę się doczekać 🙂

• Mamusia
O rany ale mam zgagę.... 🤢 🤢 🤢

Zgryz ja się tym właśnie pocieszam, że nie ja pierwsza i nie ja ostatnia będę tam rodzić :P

Jak to jest z dziećmi powyżej 4kg? Kiedyś mi się obiło o uszy, że wtedy wysyłają na cc, słyszałyście cos o tym?

O ale mam wk...wa, właśnie dzwonił mój mąż, że nie przyjeżdża na obiad tylko podskoczy to teściowej bo ma bliżej a ja nie dość, że od 2 godzin robię pieczeń pierdzieloną to jeszcze mi przyłażą dzieciaki po szkole bo nie ma kto icgh odwieźć i będą mi się tu pałętać..... ale mam nerwa!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
AAAAA skasował mi się post jak ja to robie 😠

Ja miałam nacinane krocze i jestem ciekawa jak to teraz jest u mnie w szpitalu,chciała bym tego teraz uniknąć,ale czy się da?? okaże się.Wiem jedno wole być nacięta niż popękać.

Wiola nie stresuj się dodatkowo szpitalem bo to nie ma sensu i tak musisz tam urodzić skoro nie ma w pobliżu innego.A po co sobie dokładać zmarwień 🙂 Będzie dobrze i tyle 🙂

A u mnie słonko pięknie świeci i nie ma grama żadnego śniegu :P Ja przeszłam przez stos garów w zlewie i lece dalej się czymś zająć bo powoli z mojego małego mieszkanka to robi się graciarnia 😠

Dziewczyny głowy do góry, mamy prawo się bać i to jest normalne w naszym stanie 🙂
Tak jak AgaW pisała najważniejsze aby maleństwa urodziły się zdrowe i bez komplikacji :P

Gosiu lepiej niech ten biust już większy nie rośnie :P