Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
AgaW widzę, że się rozmarzyłaś 🙂 Spokojnie, jeszcze trochę 😉

Też bym zjadła pierogi, ale nie mam. W ogóle nie wiem czy się ruszę w końcu do tego sklepu czy nie. Póki co wstawiłam trzecie pranie. No i okazało się, że jednak nie pomieszczę rzeczy Piotrka w jednej komodzie, musimy mu oddać jedną półkę w szafie :laugh:

Już jestem laski 🙂

Otóż z moja dzidzią jest wszystko w porządku 🙂
Waży już około 2400 🤪
Badanie ginekologiczne: kanał rodny zamknięty, szyjka jeszcze się nie skraca 😉

Ale muszę zrobić jeszcze raz badanie moczu i dziś pobrał mi wymaz który musiałam zawieźć do laboratorium i wyniki badań maja wykazać czy w moim ciele nie rozwija się paciorkowiec i gronkowiec 🤨

A ja schudłam od ostatniej wizyty 2 kilo ale jem normalnie 🥴

A teraz idę zrobić spaghetti :P

No a ja sobie odsmażyłam pierożki, zajadam, popijam barszczykiem czerwonym mniam , mniam 🙂

Aguś ale masz kluseczę w brzuszku, 2400 to juz spory jest Bartuś 🙂
Cieszę się , że wszystko oki 🙂

Masz rację Ewo, ja tam tez dziś nawet nosa na dwór nie wystawiłam.

• Mamusia
Witam 🙂

nadrobiłam forum i tak:

-ubranka śliczne upolowałyście!

-fredeczko te buciki też cudo ale one są na pół roku-chcesz je Wiki w lecie ubrac? :laugh: 😉

-Akompf szneka to po niemiecku ślimak (Schneke) i u nas są takie Schneki z makiem lub orzechami i naturalnie z lukrem 😆

-AgaK super, że z maleństwem wszystko ok! i jaki on już duży...

-co do golenia to wiem, że jest zalecane ale w miejscu nacięcia krocza i nad wzgórkiem łonowym-gdyby zaistniała koniecznośc wykonanie cc to pacjentka musi byc już przygotowana.

-pamiętajcie też, że do porodu nie wolno miec pomalowanych paznokci oraz tipsów a także trzeba zdjąc całą biżuterie-tak jest bynajmniej u mnie w szpitalu

A ja wracając z pracy zrobiłam zakupki dla siebie-nabyłam wszelkie przybory toaletowe coby już miec to z głowy. Jeszcze butelki i smoczki, sudokrem, podkłady poporodowe-mam 3 paczki ale to może byc chyba mało (w szpitalu bede miec zapewnione), nakładka dmuchana na przewijak i chyba tyle 🙂

Dostaliśmy zaproszenie na urodziny kuzyna mojego M w niedziele-obiad w restauracji a potem takie "Coktail Party" w domu... tylko co ja sobie ubiore 🤢 🤢 🤢

Wstawiłam maluszkowe pranie 😆 jeszcze w sumie 2-3 pralki tego bedzie a potem sie zacznie-maluszkowe prasowanie :P całe szczęście, że uwielbiam prasowac!

Zjadłam 2 talerze grochówki z wczoraj , pół czekolady kokosowej-ale takiej 300 gramm i chyba jeszcze dopcham jabłuszkiem

Aha- no i jestem równo 10 kg na plusie, zero rozstępów, niewielki celulit na udach-chyba dobry wynik prawie na finiszu 😁 😁

Troszkę mi się przysnęło 😉

Kurcze ale jak mi kręgosłup nawala 😠
Myślałam że z wyrka nie wstanę 😞
A na dodatek mały takie harce w brzuchu mi wywija że mam wrażenie że zaraz brzuch mi przebije :laugh: :laugh:

Dziewuchy obejrzałyscie filmik??
Chciałam się Was zapytać czy zastosujecie się do rad i będziecie prały wózki... ja juz głupieję ....

Własnie zajadam się jabłkami 🙂

Anja ale malutko przytyłas 🙂 ja jestem już 15 kg na plusie, a pewnie do końca ciązy osiągnę z 17 lub 18 kg łącznie 😞 echhh
Ale rozstępów tez nie mam w ogóle, za to cellulit na udach i pośladkach osiągnął apogeum haha

Aguś ponieważ ja mam wózek od szwagierki także oprócz tego że ja go wyprałam to szwagierka w trakcie eksploatacji też prała 🙂
Ale jeżeli chodzi o nowe wózeczki to ja też bym zgłupiała czy prać czy nie 🤨

A ja jak byłam 3 tygodnie temu u doktorka to ważyłam 76 a teraz 74 czyli 2 kilo mniej i z całej tej wyliczanki przytyłam 9 kilo bo przed ciążą ważyłam 68 i na samym początku schudłam 3 kg także ja liczę od 65 kg :P

• Mamusia
Hej wróciłam 😁

Zgadnijcie gdzie byłam :P na kapuśniaczku oczywiście hehehe 🤪

AgnieszkoW obejrzałam filmik i nie wiem co robić z gondolą chyba nie ma problemu bo dziecko i tak nic nie weźmie do buzi,gorzej ze spacerówką.No nie wiem.

AgnieszkoK super że u Bartusia wszystko ok.Spory chłopina,niech rośnie 🙂

Wy to macie przerąbane laski, ja do szpitala dla dzidzi nie musze brac kompletnie nic. Jedynie na wyjście ubranka, ale to juz mąz przywiezie jak po nas przyjedzie.
Dla siebie tylko musze wiadomo koszule, szlafrok, kapcie, kosmetyki, wkłady i w sumie to by było na tyle 🙂
Laktatora nie biorę, nawet nie kupiłam i nie zamierzam na razie.

Dziewczyny które juz rodziły i mają za sobą lewatywę napiszcie mi prosze czy to boli czy co... jakie to uczucie i jak to przebiega.

A ja tak sobie myślę że 2 tygodnie temu mały zrobił mi alarm przedwczesny a jak przyjdzie co do czego to nie będzie chciał wyjść i przenoszę ciążę 🤨
Kuźwa jak ta niepewność jest do dupy 😠