Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Czesc dziewuszki

Nadrobiłam forum, ale nie mam siły odnosić się do każdego posta, bo jestem strasznie zmęczona i idę sie połozyć spac.
Byliśmy dziś na większych zakupach do naszego nowego domku 180 m2 (jak juz tak rozmawiacie o powierzchni mieszkań) , kupowaliśmy płytki na schody i taras, luksfery do garażu i takie tam inne pierdołki i po prostu padam..

Więc zmykam kochane, jutro będę bardziej rozmowna 🙂

Całuję mocno każdy brzuszek i zycze spokojnej nocki :*

• Mamusia
OOOO Dorunia!!!! Cześć kochana, co nowego słychać u Ciebie?

I Gosia się pojawiła 🤪 ja miło 🤪

Oglądam z mężem jakiś beznadziejny film więc postanowiłam sobie do was zahjrzeć a tu pustki.

Kupiłam sobie wielka torbę sportową dzisiaj to się jutro do niej przepakuję i będę miała z głowy ten szpital :laugh:

Idę dalej oglądać to dno.

Dobranoc dziewoje!

Do jutra!

Witajcie Dorunia i Gosia! Co się mało u nas pokazujecie! Szczególnie Ty Dorunia!

Ja mam ostatnio cieżki okres wiec tez sie rozwlekac nie będę z postem.

Zapraszam dziewuszki do mnie na bigos 😁

Zmęczona jestem, ide się wykompać i spać.

A Basieńka ma chyba jeszcze sporo miejsca skoro dziś wyprawia takie cyrki!

Dobranoc wszystkim mamusiom! 😘 😘 😘

No tak... jeszcze dziś chwaliłam się, że fizycznie ze mną ok... Duupa... w pachwinach rwie, coś kłuje w okolicach spojenia... Leżę sobie...

Dzisiaj dokupiliśmy całą resztę: wanienkę, kosmetyki, matę do przewijania. Łóżeczko zamówione, czekamy kiedy nam przywiozą.
Jednym słowem jesteśmy gotowi na grudzień 😉

Idę leżeć, bo humor mam jakiś kiepski 🤨

• Mamusia
Hej dziewczyny!

dzisiaj zaczynam 36tc 😉
odliczam:P
4..... 🙂

Wczoraj juz nie mialam sil was czytac nadrabaiac itd. Kregoslup dawal mocno o sobie znac a zmeczenie tez wzielo wczoraj gore nademna.

Co do snow... mi sie dzisiaj snilo,ze urodzilam a remont byl nie zrobiony i mala spala w wanience... :/ (zaznacze przy tym,ze tesciu dzisiaj nie przyjedzie pomoc Marcinowi przy remoncie i on chce znowu na nastepny weekend odlozyc! co to to nie!! na to sie nie zgodze! )

i jeszcze snilo mi sie,ze Marcin trzxymal mala na rekach ale nie podpieral glowki i ona tak opadala w dol i mala miala cala twarz we krwi ehh :/ ostatnio same glupie sny mam :/

Kurcze bylam wczoraj w aptece i zapomnialam sie spytac o ta herbae z lisci malin :/

Akompf mam ten sam problem co Ty... musze isc do mojego bylo gin i prosic o to zaswiadczenie... :/

Tylko,ze przeciez ja pol ciazy chodzilam tam a pol juz do mojej aktualnej gin wiec on mi wystawi pol zaswidczenia i ona pol? :/

Ewa84 szkoda kotkow... 😞 ale skoro maja wskakiwac do lozeczka to chyba lepiej bedzie,gdy je oddasz? chociaz musze Ci napisac,ze koty domowe,ktore nie lataja po dachach nie roznosza az tak zarazkow. Jeszcze jak je kapiesz od czasu do czasu to juz wogole jest bezpiecznie...

PannaNikt jesli chodzi o szczepienie to ja bym sobie darowala takie niesprawdzone do konca... noooo chyba,ze chcesz byc krolikiem doswiadczalnym 😉

Emmax dzieki za to o zasadach becikowego... ale i tak mam nerwy 😠 z jednej strony to dobrze,ze wprowadzili cos takiego bo kobiety beda bardziej dbac o to,zeby pojsc do lekarza a z drugiej strony... do 10tc to niektore nawet nie wiedza,ze sa w ciazy!!

Ami super,ze jeszce Cie wypuscili i ,ze jeszcze malenstwo pod serduchem troche ponosisz 🙂

Zgryz ale takie kobiety,ktore o ciaze nie dbaja nie beda pewnie wogole wiedziec o takich przepisach 😉

A moze zadzwonie do NFZ i sie zapytam co zrobic, jesli bylam u dwoch roznych lekarzy? hmm...

AgaK jesli chodzi ote bzdury o rodzeniu to ja spotkalam kolezanke w ciazy u gin i ona (pamietam jak dzisiaj) powiedziala do mnie "jeszcze tylko Ty i bedziemy z wozkami na spacerki chodzic" i ja usiadlam na jej miejsce. Na tej wizycie okazalo sie,ze nie jestem w ciazy ale za to 2 tygodnie pozniej juz w ciazy bylam hahhahaaha 🙂

Julia to mnie pocieszylas troche,ze nie jestem z tym sama... dzisiaj sie to oczywiscie powtorzylo :/

Ja mam umowe do 1.09 2010 ... chcialabym moc pracowac w naszej firmie ale chce zotac z mala chociaz rok albo 2 latka... albo az pojdzie do przedszkola 😁

DagiM mnie na sama mysl o wigilii przygnebienie z jednej strony lapie,bo przeciez sobie nie pojem za bardzo :P

Mittka mnie Marcin sie czepia,ze ciagle narzekam... 😉

Wiolka, na kolana i ze szmata caly dom posprzataj :P pomecz meza troche 😉 glaszcz czesto brzuch no i nie wiem co jeszcze,zebys urodzila wczesniej hehe :P

Wiolka ja wazylam blisko tego,co Twoja mala wazy teraz a w terminie sie urodzilam :P

Gadacie o tych mieszkaniach a my mieszkamy u rodzicow i mamy 3 pokoje do swojej dyspozycji. Ogolnie dom do malych nie nalezy noi jest podworko,warsztat a za warsztatem ogrod wiec miejsca jest duzo. Kuchnia tez duza, lazienka tez duza... altanka,wielki korytarz... ale te 3 pokoje u gory sa wielkosci malego mieszkania...

Dorunia fajnie,ze nas odwiedzials 🙂

Gosia2301 milo,ze i Ty nas odwiedzilas 😁 🙂 :*

Narzekacie na te wanny a dla mnie nie ma nic lepszego niz napuscic do wanny wode i sie w niej wyzlezec 🙂

nooo to skonczylam nadrabiac... dzisiaj jade do Złotowa bo musze moje L4 zawiesc... ciekawie ,kiedy dostane pieniadze z ZUSu ... normalnietydzien temu mialabym wyplate.

Za chwile lece do wanny i ogoolnie ogarnac sie troche... tylko jeszcze na allegro wejde :P

papa kobietki i milego dnia zycze 🙂

• Mamusia
Swoja droga to jakies nerwy mam na Marcina... wlasnie mu takiego smsa napisalam ze ahhh...... no ale odpisal,ze bedzie robic ten remont i sam zrobi ... Na allegro nic specjalnego nie znalazlam a teraz lece do wanny...

aaaa i jeszcze dostalam takie tabletki dopochwowo :Pimafucin . jakie one sa ogrooooomne!! :/ a ja myslalam,ze ta nystatyna jest duza...

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂

Nocka oczywiście nie przespana aż dwa razy wstawałam siku nie wiem co to się dziś stało i do tego wszedł mi jakiś ból z tyłu i chyba wyleźć nie zamierza a ja ledwo chodze 😠

Fredeczkaa jak zwykle postarałaś się z rana o posta 😁
A ten olejek to jest chyba to o czym wspominała zgryz,tylko cena też niczego sobie...

• Mamusia
hej mittka! nooo wkoncu ktos wstal 😁

Ten olejek stosuje sie od 34tygodnia regularnie i wtedy najprawdopodobniej pomaga...

Ja wyprowadzilam juz pieska i wszamalam kanapeczki z paprykarzem ( nigdy nie lubilam a teraz bym jadla tonami! ) ,psztetem, serem wedzonym noo i oczywiscie nutella :P

Hej dziewczynki 🙂

Jejku dziewczyny to chyba była najgorsza noc w tej ciąży 😞

Nie dość że kręgosłup ale to zresztą wszystkie tak mamy to jeszcze te cholerne biodra, twardy brzuch i ogólnie coś spać nie mogłam 😞

Fredeczka Ty to powinnaś pracować gdzieś w biurze i na maszynie pisać :laugh:
Gratuluję 9 miecha 🤪
A ten olejek fajna rzecz ale chyba już trochę za późno aby zacząć go stosować 😉

• Mamusia
noo mittka wyobraz sobie,ze jestem w ciazy!! huraaaa!! :P hehe 🙂

AgaK a wiesz,ze na technice pracy biurowej bylam najlepsza w klasie? :P najszybciej szlo mi pisanie z oslonka na klawiaturze :P ( ta lekcja polega na pisaniu naklawiaturze komputera bez patrzenia na nia i kazdy przycisk ma swoj palec :P , ogolnie to dla mnie troche glupota ale co tam 😉 )