Skocz do zawartości

grudniówki2 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

WŁAŚNIE CHCIAŁAM NAPISAĆ ŻE W WIADOMOŚCIACH MÓWILI ŻE W SZKOCJI I IRLANDII SPADŁ ŚNIEG 🤪

PANNONIKT WSPÓŁCZUJĘ MY W TYM ROKU MAMY DOŚĆ ŚNIEGU I WIEMY JAK TO JEST 😠

TEŻ MAMY DZIŚ SZCZEPIENIE 🙂 JA JUŻ DUPA TRZĘSĘ BO CIERPIEĆ BĘDZIE MOJE DZIECKO 😜 😜

• Odpowiedzi 45,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• fredeczkaa

4147

• mittka

4665

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

cześc laseczki 🙂

my noc suoer a teraz mała znów śpi 🙂
Pannonikt pokaż nam się w nowym kolorku 🙂
ja szczepiłam Lenkę tydzień temu i wiem , że to dla jej dobra, więc dacie radę 🙂
Akompf zaglądaj częściej, a to podpieranie na rączkach , kładź małą jak najczęściej na brzuszku, to efekty powinny być szybko widoczne 🙂
a Lenka już się tak mosno podniesie jak jej podam palce, że prawie do siadu tylko ja jej za bardzo nie pozwalam, bo jeszcze za malutka jest, ale jest bardzo silna 😜

mittka i akompf świetne zdjęcia dziewczynek 🙂

MOJE DZIECKO ZASNĘŁO A MAMUSIA IDZIE JAKIEŚ ŚNIADANIE WCHŁONĄĆ 😁 😁 😁

KURCZE MOJE DZIECKO COŚ WYSYPAŁO NA BUŹCE 😞 MOŻLIWE ŻE TO MOŻE BYĆ PO JABŁUSZKU Z MARCHEWKĄ 🤢

WITAJCIE MAMUSIE 🙂 TO JA NIEGDYS SKÓRKA A DZIS SKORECZKA. OD KILKU DNI PROBOWALAM WEJSC NA MOJ PROFIL JEDNAK NIE MOGLAM. KTOS MUSIAL ZMIENIC MI HASŁO, TYLKO NIE WIEM KTO I DLACZEGO? W EFEKCIE MUSIALAM ZALOZYC NOWY PROFIL. MAM NADZIEJE ZE MNIE JESZCZE TROSZKE PAMIETACIE.

MIKOŁAJ ROSNIE JAK NA DROZDZACH. JE PRZECIERKI, PIJE SOCZKI I OCZYWISCIE MLECZKO. GNIECIE W RACZKACH PIELUSZKE, SWETEREK, KOLDERKE. UWIELBIA SPACERY. NIE LUBI CIEPLA, MUSI BYC CHLODNO. 🙃
WIDZIALAM WASZE DZIDZIUSIE NA NK - SLICZNE SZKRABKI 🙂

Witam Kobietki 🙂

U nas nocka średnia Kamil spał ale ja nie mogłam usnąć z nerwów a jak już usnęłam to koszmary mi się śniły 🥴

mittka do mnie też doszła paczka z jakimiś zupkami ale co to jest dokładnie to nie wiem bo jej nie widziałam tylko tata mówił bo w Piotrkowie to jest. Też mi się wydaje że to z tych ankiet ze szpitala. 🙂

Wydawało mi się że moja teściowa ma ciążę urojoną jak ja byłam w ciąży bo tyła w zastraszającym tempie nawet potrafiła wstać o 2 w nocy coś przekąsić teraz jestem pewna że tak było bo teraz chudnie. Chce rządzić moim dzieckiem jakby jej było po prostu jej odjebało na maksa 🤢 🤢 🤢

Jestem wyczerpana psychicznie 😞 jak stracę pokarm to zabiję to kurwisko!!!!! 😠 😠 😠

gosia2301 ja brałam antybiotyk w ciąży ale to był 3 trymestr a później się okazało że były cuchnące wody płodowe i ja i Kamil braliśmy antybiotyk 🥴 tylko nie wiem czy przez chorobę się tak porobiło czy po antybiotyku 🥴 🤨

jak doczytam resztę to jeszcze napiszę na razie idę sprzątać 🤢

skórka witamy ponownie w naszym gronie , zaglądaj częściej 🙂
Asiula ale ty bidulko masz jazdy z tą teściową, uciekaj od niej jak najdalej bo nam się nerwowo wykończysz 😉
A ja w szpitalu nie dostałam nic do wypełnienia i nici z paczek dla Lenki, jak przechodziłam na patologię noworodka to mi nic nie dali a póxniej też nie, szkoda, i nawet paczki ze szpitala nie dostałam, cóż pech to pech 😠 😠 😠

Dziewczynki nam wczoraj kurierem przywieziono paczke z mlekiem, przecierkami, soczkami. Tez mysle ze to z tych szpitalnych ankiet.

To ja juz rozumiem czemu nie moglam sie zalogowac, bo weszly zmiany na brzuszku i mialam polski znak w nazwie, ktorych teraz nie mozna uzywac. Szkoda bo lubilam swoj profil.

• Mamusia
hej
No mój mały cała noc przesypia, tzn budzi sie ok 6 na cyca i spi dalej, dzis np do 11.
w ciagu dnia spi, ok 2 godzin mniej wiecej, na spacerze ok 3-4. Maks 1,5-2 godz jest aktywny, potem idzie spac, ale dwie godz aktywnosci to za duzo dla niego bo potem ryczy ze zmeczenia i zasypia nie przy cycu tylko lulany... jak zasnie na spacerze i wracamy do domu to potem jak zaśnie ok 18 to drzemie ok 40 minut i koniec no i kapiel, cyc i zasypia. Jest tak zmęczony że zasypia nie najadając się i po poł godz się budzi na cyca, no i albo mu zbyt mocno leci i się krztusi, potem ryyyyyyczy!!! albo mu cyc wypadnie wkurzy sie i tez ryyyyczy... potem już zaczyna gadac smiać się kwiczec piszczeć i sobie rozmowy nocne urządza no i zasypia ok północy.
Teraz mały smok chce sięgnąć do klawiatury bo siedzi u mnie na kolankach i nie może dosięgnąć 🙂

Dziękuje za nazwę leku, zaraz zadzwnię do znajomem aptekarki i podpytam.

PannoNikt świetna pogoda... zachlastac sie mozna

Lece zupę gotować!

HEJ MY PO SZCZEPIENIU 🙂 MAŁY NAWET NIE ZAPŁAKAŁ ZA TO ROZDARŁ SIĘ PRZY UBIERANIU 😁 😁 😁

WIECIE ILE MÓJ KLOCEK WAŻY??? 7600 GRAM 🤪 🤪 🤪 KAWAL KLOCKA PRAWDA 😁 😁 😁 😁 A CO DO TEJ WYSYPKI TO NIE JEST OD DESERKU WIĘC NIE WIEM OD CZEGO ☺️ TERAZ TO NAWET ZBLADŁA WYSYPKA 😮 DOKTORKA POWIEDZIAŁA ŻE TO MOŻE BYĆ RODZAJU POTÓWEK ALE TYLE NA TEJ BUŹCE MA A SZCZEGÓLNIE NA NOSKU 🤔 NO NIE WIEM JESTEM ZIELONA W TYM 🥴 🥴 🥴

SKÓRKA WITAJ 🙂 NO POZMIENIAŁO SIĘ I SZKODA ŻE NIE MOGŁAŚ ZALOGOWAĆ SIĘ NA STARYM PROFILU 😞 BRZUSZEK SIĘ ZMIENIŁ ALE MY NADAL TAKIE SAME 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
cześc Sexi laseczki 🙂

jestem na chwilke, pogoda okropna 😠 wczoraj 21 st a dziś 8... i bądz tu człowieku zdrowy...

AgaK no to masz synusia wielkiego 🤪 gratulacje! A jest na cycu czy na butli?

Asiula dziewczyny mają rację-uciekaj od teściowej i to tak szybko jak sie da!

A u nas kicha! Znajmi z którymi mięliśmy jechac na Chorwacje się rozmyślili a sami nie pojedziemy bo koszta musielibyśmy pomnożyc x2. Tak więc jedziemy do mnie do Tarnowa na Święta, może to i dobrze... dziadkowie jeszcze nie widzieli wnuka.
Poza tym moje dziecko ma chyba jakiś skok ponieważ od wczoraj nie chce jeśc, dotychczas zjadał 120 ml w ciągu dnia co 3h i w nocy 150 ml a teraz po 50-60 ml 🤔
Jutro wyjazd a on mi tu takie jaja odstawia 🤢

ANJA BARTOSZ JEST TYLKO NA CYCU NO OSTATNIO TYLKO KILKA RAZY JABŁUSZKO ZJADŁ I WCZORAJ DESEREK ALE NIE SĄDZĘ ABY MIAŁO TO WPŁYW NA WAGĘ 🙂

NO TO SZKODA ŻE WYJAZD DO CHORWACJI SIĘ NIE UDAŁ 😞 ZA TO MAMUSIA WNUKA ZOBACZY 😉

A W KWESTII BARTUSIA TO NIE WIEM CO CI DORADZIĆ PO PROSTU MOŻE WYDŁUŻYŁABYŚ MU OKRESY MIĘDZY KARMIENIAMI 😉 NO NIE WIEM 🤨

My już też po szczepieniu...
Aż trzy dzisiaj były i powiem Wam, że dzisiejsze szczepienie było chyba najgorsze, bo malutką na prawdę bolało ☺️ 🤨
Pielęgniarka nie chciała mi zważyć małej, ale na szczęście dziś jest tzw. baby clinic i można sobie zważyć dziecko 😉 Marika waży 6100g 🤪 Klocuś kochany 😁
A i kobietka, która ją ważyła przejęła się tym, że Marika nie chce za bardzo jeść w dzień... Powiedziała mi, żeby ograniczać karmienia nocne,najlepiej żeby mąż ją brał gdy się rozbudzi... Zobaczymy czy nam się uda... Jak się nie uda, to mam się zgłosić a skieruje nas do babeczki, która zajmuje się dziećmi, które nie przesypiają dobrze nocy.

No i w sumie to się zastanawiam jak to będzie, bo tak na prawdę Marika nie budzi się w nocy i nie płacze, tylko się wierci i szuka cyca...

AgaK pięknie Bartuś rośnie!!
Anju szkoda, że znajomi tak postąpili, ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło 😉
Kajtucha może trzeba mu troszkę ograniczyć te spanie w dzień... Tutaj jest podane ile godzin powinno przesypiać niemowlę http://www.hipp.pl/index.php?id=117
Asiula trzymam kciuki żebyś jak najszybciej znalazła jakieś mieszkanko, bo ta baba jest dziwna 😲

• Mamusia
nie moge mu wydłużyc bo krzyczy jakby go patroszono 😁 butla musi byc co 3h

zaczęłam nas pakowac i mam dylemat... synusiowych rzeczy będzie tyle comoich i M razem wziętych 🤪
oto lista:

-butelki (ile?)
-smoczek
-mleko
-pieluchy
-chusteczki do pupci
-kołderka
-kocyk
-ręcznik, mydełko, gąbka, krem do twarzy
-pieluszki tetrowe
-ulubione zabawki
-dokumenty
-paszport (jeszcze ciepły-wczoraj odebrałam z konsulatu :woohoo 🙂
-4 zestawy ubranek

coś pominęłam? pomóżcie 😉

ANJA I W RAZIE CZEGO JESZCZE COŚ PRZECIWGORĄCZKOWEGO 🙂 OWSZEM W POLSCE TEZ MOŻNA KUPIĆ ALE JEŻELI W TRAKCIE JAZDY DOSTANIE (OBY NIE) TO JUŻ BĘDZIESZ MIŁA POD RĘKĄ 🙂

• Mamusia
hej dziewoje!

AgaK to niezły klocuszek z Bartusia 🤪 🤪 🤪 No i jaki z niego dzielny mężczyzna, że nie płakał 🙂

PannoNikt Marika też super rośnie 🙂

Aniu no kicha z Chorwacją, ale przynajmniej babcia i dziadek będą zachwyceni wizytą 🙂

Mój Miś nadal marudny, poczekamy jeszcze z 2 dni i chyba pójdziemy do lekarza bo nie wiem co się dzieje 🤨 Może to zęby, a może po prostu skok rozwojowy 😮
Dostałam tą paczuszkę z Hippa i Piter podjadł trochę marchewki z jabłkiem 🙂

Akompf śliczne zdjęcia Basieńki 🙂

Mittko Emila słodko się chowa przed mamusią 🙂

U nas też leje i do razu humor gorszy 😠

• Mamusia
PannoNikt dziękuję. Wychodzi na to że mój mały śpi jak 4 miesięczne dziecko a nie skończył jeszcze 3 🙂 nocne spanie trwa ok 12 godzin potem drzemka na maks 3, 4 godziny ale rzadko i popołudniu śpi 40 minut więc nie ma trzeciej drzemki jako takiej, więc brakują mu jeszcze 2 godz snu... Za tydz idę do szczepienia z małym więc zapytam lekarki.

Aniu szkoda że kicha z tą Chorwacja no ale przynajmniej dziadkowie się wnukiem nacieszą.

• Mamusia
A ja przeżyłam horror.Zmieniłam Emili smoczki na 3 i wychodzi że za dużo się leje musze spowrotem na 1 przejść nie wiem czy przez tą krtań nie nadążała połykać.
Dziewczynki które karmią butelkami jakich rozmiarów smoczki używacie??

Anju szkoda że wyjazd do chorwacji nie wypalił,ale myśle że z wyjazdu do polski będzie bardzo zadowoleni 🙂

Hej Babeczki! 🙂

Dzisiaj i wczoraj byliśmy na spacerku przy okazji kupiłam parę rzeczy do domu. Dzisiaj byliśmy na pobraniu krwi, młody był dzielny mocno nie płakał! 🙂 Na spacerki zabrałam siostrę (14 lat, Dorota) od piątku nie była w szkole jak wagarować to wagarować, mama jej napisze, że była chora, bo była 😁 a w sklepie natknełyśmy się na jej wychowawczynie ☺️ zwiała nie zauważona, przymykając miedzy półkami do wyjścia 😁

Asiula zadżgaj ją tyle razy ile (od każdej z Grudniówek) + coś od siebie, nie lubię takich babsztyli

Na temat podnoszenia główki opierając się na odcinku rąk (kość promieniowa i łokciowa) na pewno wiecie o co chodzi mogę coś dodać Wiktorek jak to moja siostra mówi bardzo dobrze się trzyma i jak długo, głowę trzyma bardzo wysoko 🤪
Parę tygodni temu przyszła do mnie prababcia Wiktora i jak on leżał podparty poduszkami podała mu palce on je chwycił i już chciał siadać tak się rwie do siadania 😁 Ona była normalnie w szoku 😁 Chyba by jej proteza zębów wypadła, dobrze, że jej nie miała 😁

Skoreczka bardzo dobrze, że wpadłaś odzywaj się częściej, miło Cię znów poczytać 🙂

Posta pisała Dorota w imieniu Pikasso (gotuje obiadek - dla mnie 😜)