Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no puściutko puściutko 🙂

mój Maciejka przespał dzisiaj prawie cały dzień z przerwami na jedzenie i obawiam się, że możemy mieć ciężką noc 😎 zafunduje nam sylwestra takiego, że zapamiętamy go do końca życia 🙃

teraz znowu śpi, ale zaraz go będę budzić, bo jak go nie obudzę to jak wstanie to będzie głodny, a ja chcę go wykąpać 🙂 a u niego ciężko jest znaleźć odpowiedni moment, bo albo jest bardzo głodny i wrzeszczy albo jest najedzony i wtedy nie wolno kąpać albo śpi 😁

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
novaM napisał(a):
Gosiu welcome back 😘 😘 😘
Co do pępuszka to to tak jak Asia pisała - przy każdej zmianie pieluszki albo jak przebierasz małego jak mu się uleje...ogólnie przy każdym rozpakowaniu z ciuszków przemywałam 😉

Beata tekst o papie - bezcenny 🤪 Uchachałam się jak dziecko 🤪 🤪 🤪

Asia pyszczka masz już dorodnego 🙂 ...no i te kłaczoryyyyy super 🤪

Katja każdy kryzys w końcu mija i tego się trzeba trzymać 😘 No i na sylwestra idziecie - no piknie po prostu dobre i 2 godziny 🤪 Bawcie się dobrze 😘

Marika chyba Ci troszkę zazdroszczę tego uparciuszka...fajnie, że na początku roku się urodzi...będzie najstarszy z roku hihih 🤪 🤪 🤪

Dziewczyny mega dobre kropelki mam na kolkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DELICOL się nazywają
, drogie jak cholera (zapłaciłam 45zł) ale już po pierwszym użyciu zadziałały i Kajtek spokojnie zasnął w końcu bez wyginania i krzyków 😎 😎 😎

ja wam o delicolu pisalam juz 3 tygodnie temu ;D moj maly tez bierze co jedzonko :P

• Mamusia
holi32 napisał(a):
Mam pytane do tych dziewczyn co 2 dzieciątko mają jak to z tymi cyckami jest czy one w ogóle w okresie karmienia przestają boleć bo ja mam je miękkie ale bolą po prostu i sutek jak w jednej boli choć nie jest zgryziony ani pęknięty????

holi ja nie wiem czy ci sie stan zapalny nie zrobil ;/ jak piersi tak bola ;/ no ale nie mialam nigdy tylko w szpitalu mi polozna mowila ze takie wlasnie objawy sa...

• Mamusia
Dobry Wieczor.

Mama wampirzej rodziny sie melduje.
Wstalismy dzies po 16 🙃 🙃 🙃 🙃
Nie wiem jak moja corka to zrobila, ale wczoraj od 17:30 do 23:00 to raczej tylko przysypiala.
O 23:00 w koncu usnela i to w lozeczku - do01:05.

A potem dzielnie trzymala towarzystwa rodzicom do 8 rano! 🙃

Dziekuje, W tego sylwestra marzy mi sie spac. 🙂
Dobranoc.

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Dobry Wieczor.

Mama wampirzej rodziny sie melduje.
Wstalismy dzies po 16 🙃 🙃 🙃 🙃
Nie wiem jak moja corka to zrobila, ale wczoraj od 17:30 do 23:00 to raczej tylko przysypiala.
O 23:00 w koncu usnela i to w lozeczku - do01:05.

A potem dzielnie trzymala towarzystwa rodzicom do 8 rano! 🙃

Dziekuje, W tego sylwestra marzy mi sie spac. 🙂
Dobranoc.

MOJA JUZ 3 DZIEN Z KOLEI PREZESYPIA OD OK 1-2GODZ. A WCZESNIEJ BYLO OK 2-3 GODZ I TRZEBA BYLO JA WYBUDZAC CZASAMI NA JEDZENIE, A TERAZ SAMA SIE BUDZI PO TAK KROTKIM CZASIE SPANIA. MALO TEGO, JEST PRZEBRANA,NAKARMIONA, A ONA DALEJ NIE SPI...LEZY SOBIE GRZECZNIE LUB NAJGORSZE CO JEST TO PLACZE...W NOCY SPI OK 4-5 GODZ. TO O TYLE DOBRZE 🙂 CZY TEZ TAK MACIE???????????BO SIE MARTWIE, ZE TAK KROTKO SPI W CIAGU DNIA.

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Aniqa1111 napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Aniqa po nieprzespanych nocach to ja spie do 14 a nawet i do 15 sie zdarzylo. A jestem po takiej nocy tak nie wydarzona, ze uwierz mi ledwo co mezowi kolacje zrobie ciepla jakas i jakies pranie, zakupy dwa razy w tygodniu - na wiecej nie mam sil. A wygladam koszmarnie!!!!!
Wiec dobrze jest jak dziecko w miare noc przesypia i w dzien tez troche.

ona dalej nie spi......... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
myslalm ze jak usnie to na ladnych pare godzin, a po 20 min sie obudzila i dalej beczy
juz nie mam sil 🤢 🤢 🤢 🤢
normalnie pierwszy raz mam jej serdecznie dość...

Trzymaj sie dzilnie Aniqa!!!!
Az boje sie pomyslec jak mnie sie tak przydarzy. 😮

wczoraj padł rekord...nie spała do 4 rano...ja wykończona...ona jescze bardziej...miesieczne dziecko bez snu przez 20 godz...czy to jest normalne????!!!!!
a spi do teraz...z przerwa na jedzenie oczywiscie, odsypia biedactwo, ale jak sie wyspi, az sie boje co bedzie wtedy....

• Mamusia
asiadudzika napisał(a):
dzień dobry 🙂 dziękuje za życzenia 🙂 nawet moja babcia zapomniała jak nigdy o naszej rocznicy...i teściowa też!!no nie...ale moi rodzice oczywiście pamiętali i posiedzieliśmy pół godzinki wieczorem. Milenka chyba prezent mi zrobiła i jak poszła spać po jedzeniu przed 24 tak wstała po 4i poszła ładnie spać,nawet bez smoka!później wstała po 6,po 8 i nie śpię.dobrze jest bo mnie nie umęczyła dodatkowo jak wczoraj w nocy...jadła i szła spać.w miedzyczasie tylko jeden pampers do wymiany wiec dzisiaj jestem zadowolona 🙂 czy Wasi mężowie też pytaja kiedy będziecie mogły coś z nimi ten tego??mój już pyta a przecież dzisiaj dopiero 3 tyg od porodu mija...faceci...a i jeszcze jedno - czy nadal krwawicie??bo ja tak i jakoś długo mi się wydaje...

haaa, tez wczoraj moj mąż niesmialo zapytal...wiec mu powiedzialam ze za kilka tygodni...jakos sie boje, ze znowu zajde w ciaze i ze bedzie bolalo, w koncu jeszcze szwy sie nie rozpuslily..
a co do krwawienia to ja tez jeszcze plami, choc minelo juz 4,5 tyg. ale juz niewiele, wkladka wystarcza

• Mamusia
Krwawienie. Raczej juz tylko plamie, bo wkladka starcza, albo bardzo bardzo cieniutka podpaska. W szpitalu dostawalam ich wklady, wiec po powrocie wlasciwie na sile nosilam tydzien grupe podpaski co sobie w Polsce kupilam, bo generalnie nie bylo takiej potrzeby.

Faceci. Moj nie pyta. Chyba oboje jestesmy zbyt zmeczeni 😁 Choc tak jak na poczatku nie bylo miedzy nami bliskosci, tak teraz widze, ze oboje juz wyglodniali jestesmy zwyklego przytulenia i polezenia sie razem. No i nic nie mowie jak bedzie chcial to zapyta. Dzis tylko pytal kiedy do ginekologa ide, wiec moze cos chcial wywnioskowac 😁 Ale chyba mu kiedys mowilam, ze jakies 6 tygodni trzeba czekac potem.

Boze, moje dziecko to aniol w tej chwili. Po 16 nakarmiona odlozona do lozeczka - zero placzu. Teraz przebudzenie na karmienie, odlozona do lozeczka - zero placzu.

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
Słoneczko, Coq witajcie kochane w klubie niespiacych dzieciaczków...ehhh, na szczeście nasza matczyna miłość jest taka wielka, że damy rade co nie? 🙂

Aniqa no wlasnie nad tym dzis myslalam. Gdyby tak np. siostra nie dala mi spac do 8 rano, albo dziecko sasiadow placzace za sciana to pewnie wsciekla bym byla i wszystkim bym rzucala. A takie malenstwo funduje biala noc i sie czlowiek dalej opiekuje i kocha i sie rozczula jak spi w dzien 🙂

• Mamusia
Maciek wykąpany był już o 19, zjadł z butelki bo niestety u mnie pusto było... no i położyłam do łóżeczka i usnął... ale nie na długo, bo obudził się z płaczem, chwilkę go uspokoiłam i teraz znowu śpi, ale tak bardzo niespokojnie...

ogólnie moi rodzice chorzy są, tata wtorku, mama od wczoraj... i my z Maćkiem nie schodzimy na dół do nich, oni też nie przychodzą... ale tak się zastanawiam czy on czasem od nich nie zaraził. gorączki nie ma, ale dość często kicha... i ogólnie taki niespokojny jakiś jest

• Mamusia
Laski życzę Wam, żeby ten 2012 ROK był wyjątkowy... i na pewno będzie za sprawą naszych pociech... a naszym nierozpakowanym jeszcze Brzuszkom... żeby szybko rozpakowały te swoje spóźnione grudniowe prezenciki 🙂

🤪 😘 🤪 😘 🤪 😘 🤪 😘 🤪 😘 🤪

• Mamusia
Agami napisał(a):
holi32 napisał(a):
Mam pytane do tych dziewczyn co 2 dzieciątko mają jak to z tymi cyckami jest czy one w ogóle w okresie karmienia przestają boleć bo ja mam je miękkie ale bolą po prostu i sutek jak w jednej boli choć nie jest zgryziony ani pęknięty????

holi ja nie wiem czy ci sie stan zapalny nie zrobil ;/ jak piersi tak bola ;/ no ale nie mialam nigdy tylko w szpitalu mi polozna mowila ze takie wlasnie objawy sa...

Holi ja tak miałam a własciwie jeszcze troche mnie trzyma lewa pierś i nie miałam żadnego zapalenia jedynie ten kryzyzs ale już pomału wszystko wraca do normy.A co do bólu piersi podczas karmienia jednych bolą przez cały okres karmienia (osobiście znam takie osoby) a innych wogóle także nie jest to jakas określona zasada 🙂