Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć

Bichito ja dokładnie wiem co czujesz, całą ciąże bałam się że nie będe mogła karmić. To od zawsze było moje marzenie karmić piersią jak najdłuzej i co się okazało? Nały mógł być tylko a samym cycu raptem dwa tygodnie. Czułam że nawaliłam na całej lini. Przyszedł stres szkoła obrona i wypadek samochodowy i pokarm systematycznie się mi wysuszał. Widziałam w oczach synka rozpacz jaką krzywde robisz mi mamusiu dając mi sztuczne mleczko. ALe teraz z perspektywy czasu jest już ok. Wiem ze zadnej krzywdy mu nie robie a wręcz przeciwnie. Głodny nie chodzi, odpukać zdrowy jak rydz, a rozwija się super prawidłowo. Więc chwałą komuś za to ze sztuczne pełnowartościowe mleka wymyślił. Ja daje Kubusiowi NAN ACTIVE 1 około 7 razy na dobe po 120 ml. Tylko potym mleczku nie ma zaparć. WIęc spokojnie i głowa do góry!!!

Mój Kubuś uwielbia poziomeczki z cukrem, soczek malinowy a od dwóch tyg. marchewke z jabuszkiem.

Anulka już nie moge sie doczekać zmiany. Ciekawe jak zareaguje mężulo?!?

A my dzisiaj cały dzień na palcach wokół Kubusia. Mielismy bardzo cieżką noc. Mały co zjadł to zwymiotował, w dodatku go nad ranem przeczyszciło. Podałam mu wode z glukozą o 2 rano i na szczęście odpukać do teraz spokój. WIęc mam nadzieje ze dzisiejsza noc będzie w porządku i mały ja wzorowo prześpi. Nie mam pojęcia z czego wymiotował. Dostał we wtorek szczepione zintegrowaną i czyżby z niej?

• Mamusia
hej kochane!

Reni moj raz tez zwymiotował,bo ja zjadlam na obiad buraczki w occie, o ja durna baba. a po szczepionce moze byc, moze byc goracxzka, nudnosci itd...wiec moze po szczepionce!

Paulinko ja karmie humana 1 w proszku lub humana 1 premium w plynie- takie gotowe. w nocy daje cyca, nad ranem cyca a w dzien zeby cos zrobic w domu albo wychodze i zostawiam malego z mezem to dostaje 120ml ( na dobe 2 lub 3 takie butelki) . i rosnie zdrowo i jest super a ja sie lepiej czuje,bo moge cos dla siebie zrobic a nie siedziec z cycami na wierzchu caly dzien.

dzis piekna pogoda, mam nadzieje,ze sie opale troszke,ale nie jak Anie 🙂 , przy okazji wspolczuje!!!to boli jak diabli!!!
Anulka wyslij mi tez mmsa ze zdjeciem prosze!!! chcialabym Ciebie zobaczyc! bo Ania wyglada fantastycznie!!!Aniu buziaki i jeszcze raz przepraszam,ze sie nie udalo przyjechac teraz ale to nadrobimy!

• Mamusia
hello!!!

my spałyśmy super 🙂

zaraz piszę do Gochy sms-ka o której idziemy na zakupki 🙂

Zosia dzwoniła do mnie wczoraj że już są w Szczyrku i powiedziała że lokalizacja super i waruki bardzo dobre. Gospodarz z gospodynią bardzo mili więc powinnyście być zadowolone.

Anula to sparzenie to masz za kare, bo chciesz przyjechać opalona do nas a my jak kury domowe wyglądamy ja wypryszczona u fryzjera nie byłam od 4miesięcy więc się nie wystraszcie.

Lecę coś zjeść i piszę do Gochy.

• Mamusia
hej 🙂

spadówka Radzia,chciałam być ładna a wyglądam jak prosię pieczone 😠 😠 😠 jutro zdechnę po drodze w aucie chyba,bo dzisiaj mnie nadal tak wszystko piecze jak i wczoraj.

Niebuś wysłałam Ci mmska,trochę kiepsko wyszłam nie wystrasz się,ale sama sobie robiłam to zdjęcie,no i wogóle nie jestem fotogeniczna:P :laugh:

Kuźwa już jutro się zobaczymy 🤪 Właśnie Jessica oglądała Olcie na naszej klasie,bo chciała zobaczyć z kim będzie rozrabać 🙂

No ten hotelik wygląda na bardzo fajny 🙂także myślę,że będzie udany wypadzik,a zresztą w takim towarzystkie to i pod gołym niebem można spać 🙂 🙂

lecę nakarmić malutką 🙂i muszę trochę chałupkę posprzątać,bo jutro jak teściowa przyjdzie do psa to się wywróci 🙂

miłego dnia mamuśki!!!u nas skwar,że zdechnąć można 🤢

• Mamusia
kuźwa jeszcze mnie mój wujek pocieszył,bo rprzyjechał po kuzynkę i po małego i jak mnie zobaczył,to pierwsze słowa:kur...jak ona wygląda 😠 😠 😠 jakie ma spalone nogi 😞 😞 😞 przestraszyce to się mnie tak to jest jak kura domowa się wyrwała do solaruim po roku czasu 😠 😠

• Mamusia
Anula leć do sklepu bo maślankę albo do apteki po krem żebyć już nie cierpiała bidulo.

Ja jednak jadę na zakupy sama bo Gocha będzie w Bielsku dopiero ok 16 więc to dla mnie jest za późno, bo muszę się przygotować na jutro nie moge was wystraszyć, przynajmiej sie postaram:P

Ale Gocha o 17 przyjedzie do mnie na kawkę więc i tak się dzisiaj zobaczymy 🙂

• Mamusia
Cześć laseczki,

U nas też super nocka.

To tu takie wielkie przygotowania do naszego spotkania. Wychodzi że ja tam straszyć będe, słońca i solarium to jak a kurke domową przystało to od zeszłego roku nie widziałam, fryzjera od maja a wogóle czuje się jak beczułka.

A wiecie że na jutro opady zapowiadają 😠 😠 😠

Dzisiaj też u nas skwar jak cholera, przydało by się na szybcika łapnąć troszke słoneczka 🙂

• Mamusia
dziendoberek....

wczoraj zaszalam z kuzynami ..jeden wyjezdza do laski miasta a pozneij do hiszpani wraca...wiec opic trzeba bylo:P:P
w miare sie czuje lekko glowka:P:P

moj maly jest na bebilonie...byl na bebiku ale bylo chyba tak ochydne ble a bebilon jest slodki i sie lepiej rozpuszcza i zauwazylam ze wciana go lepiej:P:P

jutro juz sie widziy:P

• Mamusia
Radziulka ja mam żel chłodzący po opalaniu i wcierac go garściami w siebie,bo z maslanką to wiem,że dobry sposób,ale bym musiała się położyć i leżeć plackeim a nie mogę sobie na to pozwolić,bo sprzątanie czeka i jeszcze pakowanie na jutro,bo chcemy z samego rana wyruszyć,a Łukasz dopiero wróci około 21 więc gówno jak zwykle mi pomoże,resztą wiesz,że faceci się na takich rzeczach nie znają 🙃

no i kurdę Radzia normalnie mam wyrzuty,że musisz tak na nas wszystkie charować 😞 i tyle szykować i jeszcze zakupy zrobić 😞dasz sobie radę???

• Mamusia
Też mam roboty w cholere bo my z małym wyjeżdzmy a na weekend do mieszkanka przyjeżdzają rodzice więc musze dom postawić w stan gotowości bojowej 🙂

Radziu a nie wiesz czy w tym osrodku można będzie skorzystać z pieca gazowego albo czegokolwiek gdzie mogła bym ugotować dziecku mąke? Mały tak się nauczył na mleku z mąką ze bez mąki nie chce pić butli, a nagotować więcej w domu boje się żeby mi czasem nie skisło na tym cieple

• Mamusia
Aniu dla mnie to nic strasznego więc nie miej wyrzutów sama się zdeklarowałam 🙂

Reniu tam z tego co piszą jest dostęp do aneksu kuchennego a jak nie będzie tam pieca to poprosimy gospodarza żeby ci udostępnił swoją. A nie możesz mu kleiku ryżowego zrobić zamiast mąki???

• Mamusia
Renia ja myślę,że tam będzie jakiś aneks kuchenny czy coś 🙂ja też muszę gdzieć wodę gotować małej na mleko 🙂

a co do figury to się nie przejmuj,ja wyglądam te niezaciekawie,wkońcu my nie robimy zlotu modelek tylko czarownic,a one raczej nie są piękne:laugh: :laugh: :laugh: a ja to teraz wyglądam jeszcze jak przypalona na stosie hehe:laugh: :laugh:

• Mamusia
wiecie a w nocy to się aż troszkę wystraszyłam bo wstałyśmy z kuzynką do dzieci o 3(Keviś budził małą)cały czas i poszłam jej zrobić mleko i tak stanęłam nad stołem i mi się słodko zrobiło i nagle jak wyrwałam do kibelka to sobie zwymiotowałam,już się wystraszyłam,że to jakieś porażenie "słoneczne",bo wczoraj wieczorem też była katastrofa,tak mnie trzepało po tym solarium,że nie mogłam zasnąć i myślałam,że mi szczenka wyskoczy 😞

• Mamusia
Radziu próbowałam mu dawać kleik ryzowy ale że ma proble z kupką pani dr mi go odradziła bo po ryżowym ścina kupki. A po kleiku kukurydzianym jest znów strasznie ospały. Najbardziej mu siada ta kączka 🙂

Anula doskonale Cie rozumie z tym trzepiotaniem, bo kiedyś na słonku spaliłam się na raka to tragedie przeżywałam potem w nocy. Mimo 20 stopni w nocy ja umierałam z zimna

• Mamusia
hej Babki!!

kurcze ja pól dnia kompa nie mogłam odpalić, ale na szczescie mi sie udało, choć kiepski ze mnie informatyk hehe 🙂 pewnie powoli sie sypie to moje pudełeczko 😞

ale szalejecie kobietki!solarium, pazurki, fryzjer - to ja Was nie poznam 🙂)ale mysle ze jak ja bede miała z tym problemy, to Wy mnie napewno poznacie 🙂 wielkie białe słoniątko hehe
🙂)

my dzisiaj wyjedżamy a skwer straszny, mam nadzieje że Janek dobrze zniesie podróż 😞 wiec zaraz mykam sie pakowac bo jeszcze mam zaległości 🙂

miłego dzionka zycze!!i do zobaczenia jutro hehe ale to fajnie brzmi 🙂)

daj buziaka na pocieszenie ode mnie dla Jessi, wiem że to tylko chomik ale w koncu prawdziwe stworzenie i wiem że jest jej bardzo przykro 😞

• Mamusia
JA POSPRZĄTAŁAM I ZACZĘŁAM PAKOWANIE,ALE NIE WIEM CO MAM BRAĆ 🤢 JUŻ PÓŁ TORBY MAM SAMYCH SZMATEK,A JESZCZE JAKIEŚ KOSMETYKI,RĘCZNIKI ITP I SZLAG MNIE TRAFIA BO NIE LUBIĘ SIĘ PAKOWAĆ,NIGDY NIE WIEM CO MAM ZABRAĆ,ALE NAJWAŻNIEJSZE TEŻ JUŻ SPAKOWAŁAM CZYLI MLEKO I PAMPERSY 🙂