Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hello 🙂

wróciłam kobitki!ale szczerze przyznam że nie mam siły i czasu aby nadrobic te 80 stron...plisss tak po krótce co u WAS słychać?? 🙂

buziolki dla Was wszystkich steskniłam sie baardzo.
My wróćilismy wczoraj dośc pozno a dzisiaj do południa nie miałam netu. 😞
droga w jedna i w druga strone fatalna, prawie cały czas w deszczu jechaliśmy,niby 4 h drogi a i Janke był strasznie marudny, a w drodze powrotnej to walnął takiego pawia że ekspresem go z fotelika wyjełam bo bałam sie że sie tym ukrztusi...pożniej troche pospal, ale jakieś 30 km od domu to juz była syren i musiałam go na rece wziąśc i jakos uspokoic.
sam wyjazd sie udał i było dośc przyjemnie i wesoło 🙂)

goś ja dawalam tą kaszke bananową na smaczny sen, Jasiowi nic nie było.

• Mamusia
sliczne te kapciuszki ,chyba tez odwiedze Reala w PL

Beti
ja rozumiem jedną pobudke lub dwie ,ale nie 3 lub 4 😠
moze po tej kaszy przespi mi chociaż do 3.30 tsk jak kiedyś 😉

Jakie smoczki do kaszki????Przeciez dawałas juz Tymusiowi kaszke do picia to przez jaki smoczaek????
jak ja jej dałma wtedy to kupiłam w końcu te 6+ ,bo tych 3+ nie było i smiga butlę w 10 min ,a przez ten "widelcowany"nic jej nie zmieniło i ciężko leciało jadła 40 minut,ja myslałam że wystarczy tylko wieksz dziurka a ty ta kaszke przzez jaki smok dawałaś???

• Mamusia
Goś bardzo dobrze Cie rozumiem, u mnie 3 pobudki to standard, a czasmi zdarza sie wiecej 😞

ja podawałam mleko zageszczone dwiema miarkami kaszki w butli przez smoczek 3+ i szło dośc sprawnie. Jak dałam 3 miarki, toJanek sie złośćił i nawet tego nie wypił bo trzeba było sie naprodukowac aby poleciało 😞 w efekcie wylałam.

mam pytanie kobitki, czy jak Wam zostanie troche mleka to wylewacie to czy można podać pozniej??wiem że na opakowaniach pisze aby nie podgrzewac przyrządzonego mleka i tak robie, ale chciałam sie Was zapytac czy w praktyce zawsze wylewacie?? czy jakby sie takie mleko podgrzane dało, może to nie zaszkodzi?? czasami to szkoda jak widze ile tego sie marnuje 😞 ☺️

• Mamusia
ja trzymam w podgrzewaczu ok.1 godziny, bo pozniej juz podobno nie jest ok, to czego nie dopije to M pije a jak go nie ma leci do zlewu, teraz juz raczej nie zostawia,bo je w miare regularnie ale z miesiac temu to podgrzewacz moj przyjaciel.albo jak zrobie wczesniej(np. przed kapiela ) to sie grzeje w podgrzewaczu.

• Mamusia
Aniutka
mleko modyfikowane mozna podać do 2 godzin po przyrządzniu,a z piersi do 6 godzin,a takie mleko sztuczne jest po 2 godzinach poprostu niedobre tez w smaku bo kiedys spróbowałam resztke która mi została w kartoniku ,bo zostawiłam w lodówce ,nie wiem czy moze zaszkodzic ale raczej sie nie podaje pozniej niz po upływie tego czasu>Moja siostra wylewa hektolitry ,bo jej mała jest straszny niejadek czsem zrobi butle i ona nie zje więcej niz 20ml,a za 2 godz.jest głodna i wciagnie 150ml ,tak to juz jest z tymi dzieciakami 😞

• Mamusia
acha, dwie godziny to luz 🙂 bo ja zawsze wylewałam odrazu jak ostygło a Janek nie zjadł...no i faktycznie zdarzało mi sie że zjadł np 30 ml, a za 1,5 h dopada do cyca jakby cały dzien nie jadł, ale teraz wiem że moge uzyc takiego mleka i nie bede wylewac tylko zrobie kolejne podejscie ze sztucznym 🙂
dzieki dziewczynki 😘 😘 😘

• Mamusia
stwierdzam ze od dzis jestem samotna matka: 😠 😠

nie chce miec nic doczynienia z tym szkockim pajacem wrrrrrrrrrrrrrr

aniutka jak maly nie zje np zacznie i cala butla stoi to w ciagu dwoch godzin ja obroci ale nigdy nie stoi tyle...w drodze do pl i spowrotem bylo troche inaczej niezbyt cieple i czasem polowa butli zjedzona a druga po chwili i maly zdrow ...ale jak cos jak wiem ze bestia moze nie zje wszytskiego robie mnie a pozniej dorabiam

mojemu chyba ida zeby marudzi strasznie i dziasla spuchniete dalam mu nurofen bo chcial zjesc reke jak nigdy

• Mamusia
HEHE JESTEM:laugh: I MAM RENIFERKA:P 🤪 BOSKI JEST ZARAZ WKLEJĘ FOTKI:laugh: ALE SIĘ CIESZĘ,A SKARPETECZKI CUDO I BUCIKI I WOGÓLĘ JESTEM HAPPY Z ZAKUPÓW.

I WY GŁUPIE BABY MLEKO MOŻNA PODAĆ DO 40MINUT PO PRZYRZĄDZENIU,A NIE DO 2 GODZIN!!!!!!!!!!DZIECI POTRÓJECIE!!!

NIEBO ŚLICZNE TE PAPCIUSZKI,ALE POWIEM ŻE TROSZKĘ DROGIE 🤢 BO JA KUPIŁAM W SKLEPIE TAKIE CAŁE Z WELURKU PODKREŚLAM W SKLEPIE ZA 14,90 🙂 [img size=336]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/PA191053.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
to jest fajne
http://www.mothercare.com/Mothercare-Puffa-Snowsuit/dp/B002HIVOG2/sr=1-62/qid=1255975719/ref=sr_1_62/278-7106727-6403232?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=308244031&mcb=core

znow dla prinessek
http://www.mothercare.com/Mothercare-Girls-Puffball-Dress/dp/B002N2ELP8/sr=1-12/qid=1255976005/ref=sr_1_12/278-7106727-6403232?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=55496031&mcb=core

http://www.mothercare.com/Taffeta-Dress-Fur-Cardigan-Set/dp/B002N28VV8/sr=1-25/qid=1255976023/ref=sr_1_25/278-7106727-6403232?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=55496031&mcb=core