Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Paulin trzymam kciuki abyś urodziła 22 marc ja też jestem z tego dnia hihi 🙂.
Kasenn nie koniecznie trzeba zmieniać lekarza tylko dlatego że nie ma dobrego sprzętu do usg, ważne czy jest dobra. USG możesz zrobić sobie wszędzie 🙂.
załączę Ci dla porównania moje usg z 13 tygodnia ciąży, to co prawda 4D ale widok niezapomniany 🙂

Nie dołączyło mi zdjęcia próbuję jeszcze raz 😆 😆 😆 😆 [img size=300]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/skanuj_na_brzuszek.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Kasenn to dobrze bo chyba zmiana lekarza w trakcie to nie jest dobry pomysł, choć ja muszę przyznać że mam 3 prowadzących, każdy od czegoś innego, ale oczywiście wszyscy ze sobą współpracują i wszelkie decyzje są wspólnie ustalane 🙂

june fajnie że już czujesz się lepiej 🙂 😆

No to przede wszystkim 😆 podstawa to mieć lekarza w szpitalu gdzie chcesz rodzić, ja między innymi dlatego mam ich 3, bo u jednej z nich chcę rodzić i to przez cięcie cesarskie 🙂[color=#FF0000][/color]

• Mamusia
kamikaa , witaj w naszym, całkiem juz sporym, gronie 🙂

Kasenn, a jaki szpital wybrałas, ten w Rumii? słyszałam ze ma dobre opinie (przynajmiej kilka lat temu), ja rodziłam na gdańskiej zaspie i byłam bardzo zadowolona chociaz pocieli mnie dosyc mocno i szycia było całkiem sporo, ale pozniej nie jest tak zle, wszystko goiło sie szybko 🙂 , własnie "zaspa" niestety słynie z tego ze nacinaja tam rutynowo... chociaz u mnie to raczej wyjscia innego nie było bo dzidzia duza.

• Mamusia
w Rumi szpital???? hmmm nie spotkałam się z czymś takim. ja w wejherowie a chyba bym wolała na zaspie bo tam dobra znajoma jest polozna i wiem że by mi duzo pomogla. pozatym ma bardzo dobra opinie jeden i drugi. oby tylko zimno nie było i jesc dali i o dzidzie dbali walic mnie 😁

kurcze strasznie mnie oczy bola pozatym chyba jest u nas sztorm bo taki jest silny wiatr jak nigdy

• Mamusia
oj Kasenn, co ja pisze , oczywiscie ze chodziło mi o połozniczy w Wejherowie 🙂) A zaspe polecam, naprawde super oceniam to co działo sie na trakcie porodowym pomimo porodu z komplikacjami, byłam spokojna bo wiedziałam ze ten personel jest fachowy i robi wszystko zeby mi pomoc. Poza tym duzym plusem jest to ze maja tam neonatologie, gdyby z dzidzią cos sie działo to wszystko jest na miejscu (nie wiem czy w Wejherowie jest taki oddział).
Co do oddziału połozniczego to juz gorzej (przynajmniej jak ja rodziłam 3 lata temu) - tym ktore urodziły naturalnie to połozne mowiły ze nie moga pomoc bo nie maja czasu, gdyz maja duzo kobiet po cesarce ktorym musza w pierwszej kolejnosci pomoc, tylko ze 2 tyg wczesniej moja kumpela urodziła przez cesarke i co usłuszała...: niech kolezanka (laska z sali oczywiscie tez po cesarce) pani poda dziecko bo ja musze zajac sie reszta połoznic... no coz mam nadzieje, ze teraz juz to sie zmieniło bo z tego co wiem było bardzo duzo skarg na taką obsługe.
Co do jedzenia to nie jest złe, ale czasem mozna sie zdziwic bo w jadłospisie moze pojawic sie bigos czy fasolka, czyli cos co matka karmiaca raczej jesc nie powinna... 🙂

• Mamusia
kamikaa napisał:
Chodzilo mi o to zeby byl na stale a nie ze za kazdym razem musze go wklejac 🤔

Jejku kiedy ja zaskocze o co tutaj i co z czym 😲

musisz wpisac ten kod suwaczkowy w ustawieniach FORUM w podpisach, wtedy bedzie pojawiał sie zawsze pod Twoimi postami.
(edycja -> aktualizuj swoj profil -> ustawienia forum (podpis) )

pozdrawiam 🙂

• Mamusia
june28 napisał:
kamikaa napisał:
Chodzilo mi o to zeby byl na stale a nie ze za kazdym razem musze go wklejac 🤔

Jejku kiedy ja zaskocze o co tutaj i co z czym 😲

musisz wpisac ten kod suwaczkowy w ustawieniach FORUM w podpisach, wtedy bedzie pojawiał sie zawsze pod Twoimi postami.
(edycja -> aktualizuj swoj profil -> ustawienia forum (podpis) )

pozdrawiam 🙂

Sliczne dzieki 🙂
Nie dam rady przeczytac was od samego poczatku bo zbyt wiele tego dlatego sorry ze tak sie wcinam w srodku 😉 jak sie czujecie i jak tam brzuszki rosna ?
Moze na poczatek sie przedstawie
Urodzilam sie w Jeleniej Gorze ale od ponad 15 lat mieszkam w Niemczech ,to moje pierwsze dziecko 🙂 mialam byc wrzesniowa mama 2009 ale niestety sie nie udalo 😞 teraz wieze ze bedzie dobrze .
Juz od tygodnia czuje "motylka w brzuszku " i babelki i wiem ze to nie moje "kiszki ":laugh: to niunia .

11.09 mialam usg genetyczne i wszystko bylo ok 🙂 jutro mnie czeka wizyta u gina takie tam badania i oddanie krwi no i moze poprosze zeby choc przez chwile popatrzec na niunie ,a 15 mam usg polowkowe 🙂

• Mamusia
june28 napisał:
kamikaa , to obie wyczekujemy z niecierpliwosia 15-tego 🙂 ja tez tego dnia bede miała USG połowkowe 🙂 kurcze, zeby maluch pokazał co tam miedzy nozkami chowa 😉

pozdrawiam

ps.dołaczam sie do fasolkowej zachcianki, mniammmm 🙂

To super 🙂 jeszcze pare dni i bedzie 15 🙂
Ja moze jutro bede miec okazje popatrzec na dzidzie .
Beda mnie wazyc i az strach stanac na wage bo jem i jem i wszystko jem i czuje sie juz jak slon :laugh: tak mysle ze z jakies 6-7 kg juz mam na plusie ☺️ nigdy nie bylam szczupla przy 172 mialam przed ciaza 65 kg a teraz wydaje mi sie ze wszedzie przytylam nogi ,ramiona,buzia ja pyza zaczynam wygladac ☺️ tez tak macie ze sa dni kiedy czujecie ze ciagle jestescie glodne ?