Skocz do zawarto艣ci

dieta podczas karmienia.. | Forum dla mam

milcia26

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej mamu艣ki.w prawdzie to moje 3 dzieciatko i za kazdym razem karmi艂am ale zastanawiam sie nadal co do jedzonka jakie bym mog艂a sobie przyz膮dzac a zeby male艅stu nie zaszkodzi艂o.wiem ze nie wolno owoc贸w pestkowych,cytrus贸w,kapusty,kalafiora,fasoli,grochu.truskawek,sma偶onego,..no wiadomo potraw ciezkostrawnych i wzdymajacych.no i u mnie odpada takze nabia艂!!! 馃槥wiec tak sie zastanawiam co je艣c zeby by艂o uroznaicone.choc juz nie wiele zosta艂o.moze znacie jakies ciekawe przepisy.....???
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
milcia ja praktycznie zjadam wszystko, tego co nie mozna w mniejszych ilosciach potem sobie wypijam herbatke ziolowa i malej nic nie jest 馃檪 najwiecej zjadam pomidorow, bananow, gotowanego kalafiora, makaronu, ryzu, z nabialu to tylko serek 偶贸艂ty, zjadam duzo wedlin, mieska gotowanego, tesciowa dba o mnie i zawsze mi przywozi miesko pieczone w rekawie (bardzo dobre) :P :laugh:
Odno艣nik do komentarza

Ja te偶 jem prawie wszystko,je艣liby wy艂膮czy膰 nabia艂,bo ma艂y ma skaz臋 馃槥
Ale jem mi臋so gotowane,pieczone i nawet sma偶one kotlety i ryb臋,do tego gril.
Z owoc贸w:arbuz,porzeczki czerwone,jab艂ka,banany,nawt cytryn臋(w sosie do potrawki)
Warzywa:pomidory,ziemniaki,sa艂ata,og贸rki,kalafior,broku艂y,fasolka szparagowa,marchew,buraki
Ry偶,makarony,kasze,chleb razowy,bia艂y i inne ciemne,mas艂o ro艣linne,biszkopty,jajka
sok jab艂kowy,woda mineralna,herbatka na karmienie
szynki r贸偶ne,par贸wki
Nie wiem co jeszcze...

Ale w sumie to ka偶de dziecko reaguje inaczej
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
TO bardzo ci臋偶kie pytanie, bo tak naprawd臋 to nie powinno si臋 przesadza膰 z ilo艣ci膮, ale nie z jako艣ci膮, potrawy powinny by膰 urozmaicone, ale - je偶eli nie jad艂a艣 czego艣 do tej pory to jak wprowadzisz nowo艣膰 odczekaj powiedzmy 3 dni i zobaczysz jak dziecko zareaguj na t膮 rzecz, je艣li nic nie b臋dzie mo偶esz w艂膮czy膰 to do jad艂ospisu.

Ja generalnie te偶 m贸wi艂am 偶e nie wolno je艣膰 pestkowych, ale od pocz膮tku praktycznie jad艂am pomidory, og贸rki, a przecie偶 pestki zawieraj膮 :-)

Je艣li nie b臋dziesz jad艂a pewnych rzeczy "zabronionych" przys艂owiowymi kilogramami to nic dziecku nie powinno by膰 :-) bo potem gorzej wprowadza膰 nowo艣ci do dziecka kt贸re przyzwyczai si臋 do pewnych sta艂ych potraw 馃槈
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...