Skocz do zawartości

Gimnastyka | Forum o ciąży

14A11

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tak sobie pomyślałam, ze pewnie każda z nas chce się jak najlepiej przygotować do porodu.Żeby to osiągając powinnyśmy systematycznie wykonywać ćwiczenia 🙂 Ja przed ciążą ruszałam się dość dużo, ale w pierwszym trymestrze postanowiłam siebie odpuścić. Teraz zamierzam wrócić do ćwiczeń. Jeśli, któraś z was ćwiczy w domu, uczęszcza na jakieś zajęcia lub posiada ciekawe zestawy ćwiczeń lub linki do stronek to myślę, że to może być miejsce, w którym mogłybyśmy dzielić się posiadanymi informacjami spostrzeżeniami i doświadczeniem 🙂

• Mamusia
Brawo! Ja pierwszy trymestr też odpuściłam, ale od przyszłego tygodnia biorę się do roboty. W poprzedniej ciąży porządnie ćwiczyłam rozciąganie, mięśnie krocza (np. ściskałam nogami w siadzie na podłodze krzesło albo pufkę) i mięśnie brzucha-nożyce lub rowerek. Starałam się też ćwiczyć coś na biust, ale po ciąży i karmieniu i tak wyszło kiepsko-biust w zaniku i raczej taki hmmm... środkowoafrykański, jeśli wiecie o co chodzi 🙂 No i spacery.... tych było dużo. A że mieszkam nad morzem, więc jest cel: na plażę - ok. 2,5 km, potem po plaży jakieś 30-60 minut, trochę odpoczynku i z powrotem do domku 🙂