Skocz do zawartości

Clotrimazolum? | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
szuwartyna napisał(a):
hej, czy mozna stosowac Clotrimazolum? Wg info na www nie mozna... 😞 czy ktos z was stosowal?

ja stosowałam to mając założony pessar. Co tydzień gin kazała mi aplikowac jedną tabletkę dopochwowo. Nic absolutnie po nich się nie działo. Ma to zapobiec ewentualnemu zakazeniu.
Jesli lekarz Ci to przepisał to wie co robi 🙂

aha, na www często głupoty piszą, ja przestałam się już sugerować niektórymi informacjami 😉

• Mamusia
czy mozesz podac link gdzie pisze ze nie mozna chetnie poczytam bo mam nawracajaca grzybice(ktorej nigdy przed ciaza nie mialam) i jedyne co mi pomaga to wlasnie klotrimazol-dla mnie jest ok (mimo ze i tak sie martwie przy kazdym uzyciu bo na ulotce groznie pisze)

ciezarnabebe napisał(a):
czy mozesz podac link gdzie pisze ze nie mozna chetnie poczytam bo mam nawracajaca grzybice(ktorej nigdy przed ciaza nie mialam) i jedyne co mi pomaga to wlasnie klotrimazol-dla mnie jest ok (mimo ze i tak sie martwie przy kazdym uzyciu bo na ulotce groznie pisze)

uzywasz tabletki czy masc?

• Mamusia
tabletki-tzn pisze ze tabletki ale to jest dopochwowo! i takie jest dziwne uczucie jak aplikuje jakby musowalo-biore na noc i pozniej czesto wstaje do toalety bo to jakby mi wyplukuje to swinstwo na sciankach tam w srodku( stosuje to bo mnie moj grzyb szczypie piecze jakby mi pitke wyzeral) na ulocie pisze ze nie wolno stosowac w I trymestrze cena u mnie 3,58

• Mamusia
ciezarnabebe napisał(a):
tabletki-tzn pisze ze tabletki ale to jest dopochwowo! i takie jest dziwne uczucie jak aplikuje jakby musowalo-biore na noc i pozniej czesto wstaje do toalety bo to jakby mi wyplukuje to swinstwo na sciankach tam w srodku( stosuje to bo mnie moj grzyb szczypie piecze jakby mi pitke wyzeral) na ulocie pisze ze nie wolno stosowac w I trymestrze cena u mnie 3,58

dokładnie, u mnie tez było takie uczucie i rano niestety zabrudzone od tego majtki 🤢

• Mamusia
ja to na poczatku kuracji mialam normalnie powodz! tak sie lalo! tylko ja nie bralam jak pisze w ulotce bo sie balam ☺️ bralam 1 tabletke jak szczypanie nawracalo nie jak pisze w ulotce ☺️ a teraz juz mam mniejszego grzyba to i mniej sie wylewa ☺️

przed tym bralam lek(nazwy nie pamietam) wstrzykiwalo sie to taka jakby strzykawa i tamto bylo bardzo geste jak mi sie nazwa przypomni to napisze ze stresu to w nocy nie spalam tylko czywalam nad ruchami maluszka no i w ulotce pislo ze w ciazy nie stosowac bo nie robili zadnych badan na ciezarnych mimo to lekarz mi przepisal traktuje mnie jak krolika tylko ze moja ciaza jest bez kompilkacji A ZE KAZDA JEST INNA TO LEPIEJ BYC OSTROZNYM

czy namawialyście swoich partnerow np. do stosowania masci? slyszalam, ze leczyc sie musza obaj partnerzy, aby rezultat był skuteczny.

Nie wiem co robic, nigdy nie mialam grzybicy. Generalnie mam wrecz obsesje na punkcie czystosci...jak sie dowiedzialam, to myslalam, ze zejde z tego swiata... 😞
nie chce zaszkodzic dzidzi, zrobie wszystko by wyzdrowiec. bardzo sie boje.

• Mamusia
a co ci powiedzial lekarz? bo z tego co pamietam mi mowil ze to mozna od 24 albo 26 tygodnia ciazy ale nie jestem pewna...

moj maz juz kiedys stosowal klotrimazol ale mowil ze mu nie pomoglo-to ta menda mnie zarazila 😞 tez nigdy nie mialam zadnych problemow a teraz pozbyc sie tego g... to makabra 😞 ostatnio moj gin przepisal mi pimafucin ale wogole na mnie nie dzialaja na mojego pimafucor tez nie sa do d...
p.s. mi gin powiedzial ze ten grzyb jest dla dzidziusia nieszkodliwy raczej mi bardziej zagraza-ty sie dowiedz jaki masz rodzaj grzyba moze tez masz jak ja

• Mamusia
szuwartyna napisał(a):
czy namawialyście swoich partnerow np. do stosowania masci? slyszalam, ze leczyc sie musza obaj partnerzy, aby rezultat był skuteczny.

nie zaszkodzi aby partner też się podleczył, bo to on może waśnie Ciebie zaraził i na darmo byłoby Twoje leczenie.
On powinien pójśc od urologa albo dermatologa i zobaczyć co tam w trawie piszczy 😉

kasia1986 napisał(a):
szuwartyna napisał(a):

nie zaszkodzi aby partner też się podleczył, bo to on może waśnie Ciebie zaraził i na darmo byłoby Twoje leczenie.
On powinien pójśc od urologa albo dermatologa i zobaczyć co tam w trawie piszczy 😉

jak to z chłopami bywa - ciezko ich czasem namowic...meska duma sprawia, ze nie dopuszczaja do siebie mysli o problemach z ich siusiakiem 🙂

• Mamusia
szuwartyna napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
szuwartyna napisał(a):

jak to z chłopami bywa - ciezko ich czasem namowic...meska duma sprawia, ze nie dopuszczaja do siebie mysli o problemach z ich siusiakiem 🙂

no to w tym wypadku Twoje leczenie idzie na marne, bo załóżmy ze się wyleczyłaś.. ale zostaniesz zarażona na nowo. NIech faceci chowają te męskie dumy i leczą siusiaki! 😉

kasia1986 napisał(a):
szuwartyna napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
szuwartyna napisał(a):

no to w tym wypadku Twoje leczenie idzie na marne, bo załóżmy ze się wyleczyłaś.. ale zostaniesz zarażona na nowo. NIech faceci chowają te męskie dumy i leczą siusiaki! 😉

AMEN 🙂

poki co namowilam go na "terapie" 🙂 zobaczymy jak dlugo wytrwa w postanowieniu 🙂

• Mamusia
szuwartyna napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
szuwartyna napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
szuwartyna napisał(a):

AMEN 🙂

poki co namowilam go na "terapie" 🙂 zobaczymy jak dlugo wytrwa w postanowieniu 🙂

i jak? czy partner zgodził się na przegląd siusiaka? 🙂

hhahah nie zgodzil sie, ale ma odgorny nakaz smarowania mascia. byl szantaz: tak zwane 3 razy zero: zero sexu, zero obiadu, zero prasowania ubrań 😁
nie moge go przekonac, ze problem dotyczy nas obojga. wychodzi z zalozenia, ze on nie ma problemu...jackass.

• Mamusia
szuwartyna napisał(a):
hhahah nie zgodzil sie, ale ma odgorny nakaz smarowania mascia. byl szantaz: tak zwane 3 razy zero: zero sexu, zero obiadu, zero prasowania ubrań 😁
nie moge go przekonac, ze problem dotyczy nas obojga. wychodzi z zalozenia, ze on nie ma problemu...jackass.

no co za 'cycek jeden' stosuj nadal szantaz w koncu sie zlamie-moj 'cyc' tez mial opory 😉 a znowu teraz problem bo nic nie pomaga...

• Mamusia
szuwartyna napisał(a):

brak eksu go złamie, zobaczysz. Sam sie Ciebie zapyta gdzie moze pójśc się zbadać. Broń boże nie ulegaj, bo jeśli Ty już zaczęłaś kuracje, to moze ona pójsc na marne.
Boshe, co za męska duma :P

• 3 tygodnie później...
wspolczuje.... i lacze sie w bolu 😞

ja tego nie kumam, czlowiek dba o higiene, myje sie czesto, zmieniam bielizne co najmniej 2 razy dziennie i mam stan zapalny...jakas masakra...

• Mamusia
szuwartyna napisał(a):
wspolczuje.... i lacze sie w bolu 😞

ja tego nie kumam, czlowiek dba o higiene, myje sie czesto, zmieniam bielizne co najmniej 2 razy dziennie i mam stan zapalny...jakas masakra...

ja biorę tylko dlattego ze mam załozony ten pessar i kazano mi brac profilaktycznie aby zapobiec jakimś zakażeniom.

A czasami mimo higieny cos sie tam przyplącze np od złej diety

• 3 tygodnie później...
ja juz nie wiem jak mam sobie pomoc, staram sie nie jesc slodyczy...jem duzo warzyw i owocow o wys. zawartosci vit. c i dalej to samo...skonczylam niby 2 ga kuracje, ale efekty sa minimalne...cos mi sie wydaje, ze z tego to wyjde, ale dopiero po ciazy...