Skocz do zawartości

Farbowanie włosów w ciazy :)) | Forum o ciąży

Asnet

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ostatnio też farbowałam włosy, przyznam że miałam obawy bo słyszałam, że pozwolenie jest na to dopiero ok. 17 tc... ale zarówno fryzjer jak i lekarz powiedzieli, że nie powinno być z tego tytułu żadnych komplikacji 🙂
A taka zmiana fryzury znacznie poprawia samopoczucie, zwłaszcza, że na buzi pojawiają się wypryski to chociaż włosy będę mieć ładne:P
Kiedyś też moja mama opowiadała mi, że robiła pasemka w ciąży z moją siostrą i ta po urodzeniu miała śliczne pasemka ( z resztą do dzisiaj ma piękne naturalne pasemka 🙂)

• Odpowiedzi 57
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• 1 rok później...
  • Mamusia
Myślę że nie można dać się zwariować, gdyby farbowanie włosów szkodziło dziecku, z pewnością zakrojono by akcję na szerszą skalę, jak z alkoholem (FAS) i paleniem w ciąży. A producenci farb mieliby nakaz naklejania ostrzeżeń, jak na papierosach. Znam wiele mam, które będąc w ciąży farbowały włosy i nic złego się nie stało. Oczywiście wiadomo, że wszystko z umiarem (jak piszą tu: ciąża a farbowanie włosów) 🙂

• Mamusia
Ja będą w ciąży farbowałam włosy i mojej Córeczce nic a nic nie jest. Jest okazem zdrowia 🙂 I ten głupi przesąd, że jak mama farbuje w ciąży włosy to dziecko się rude urodzi to też totalna bzdura !! Moja Alusia to na razie ciemna blondyneczka, ale widać, że będzie szatynką za Tatusiem 😁 Wydaje mi się, że jedyne co może być nie tak to fakt, że niektórym przyszłym Mamusią może przeszkadzać zapach farby 🙂 Pozdrawiam 😘

aisak_89 napisał(a):
Ja będą w ciąży farbowałam włosy i mojej Córeczce nic a nic nie jest. Jest okazem zdrowia 🙂 I ten głupi przesąd, że jak mama farbuje w ciąży włosy to dziecko się rude urodzi to też totalna bzdura !! Moja Alusia to na razie ciemna blondyneczka, ale widać, że będzie szatynką za Tatusiem 😁 Wydaje mi się, że jedyne co może być nie tak to fakt, że niektórym przyszłym Mamusią może przeszkadzać zapach farby 🙂 Pozdrawiam 😘

i nie tylko, ja teraz farbowałam włosy w salonie fryzjerskim i odrosty przyjeły mi na inny kolor a zawsze przyjmowały prawidłowo, a poza tym dostałam okropne uczulenie, jak widac kazda kobieta inaczej odbiera ciąże, ja juz wiem ze 2 raz nie pofarbuje włosów w ciązy..

• Mamusia
Leer napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

i nie tylko, ja teraz farbowałam włosy w salonie fryzjerskim i odrosty przyjeły mi na inny kolor a zawsze przyjmowały prawidłowo, a poza tym dostałam okropne uczulenie, jak widac kazda kobieta inaczej odbiera ciąże, ja juz wiem ze 2 raz nie pofarbuje włosów w ciązy..

a moze fryzjer uzyl innej farby? oczywiscie moze sie zdazyc, ze organizm inaczej zareaguje na farbe, wydaje mi sie, ze tak sie zdazylo, poniewaz jestes jeszcze w 1szym trymestrze, wtedy hormony strasznie buzuja. w pierwszym trymestrze nie powinno sie farbowac, chyba, ze powiesz o tym fryzjerowi i moze wybrac lagodniejsza farbe. tez farbowalam wlosy i jest wszystko ok. chyba nie chcesz byc mama taka zaniedbana z wielkimi odrostami? 😉

• Mamusia
JA rowniez 2 razy w ciazy fabowalam wlosy i maly jest zdrowiutki 🙂)
jedyne co to moze kolor Ci dziwny wyjsc 😜 Bo widzialam na wlasne oczy jak kumpela jak zawsze chciala pofarbowac- w sumie poczatek ciazy jeszcze nie wiedziala o niej i wyszeld jej kolor kosmicznyyy 😜