Skocz do zawartości

czy jestem w ciąży? | Forum o ciąży

raissa

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam wszystkich, jestem tu nowa i dlatego pisze w dyskusji ogólnej, bo jakoś nie mogłam doszukać się odpowiedniego wątku.
Staramy się o dziecko, odstawałam tabletki 8 miesięcy temu, od tego czasu moje cykle były nie bardzo regularne, ale średnio 33 dni. Z moich obserwacji wynikało że "staraliśmy się" 🙂 również w dni płodne. Dziś mam 40 dc, a @ nie widać, zrobiłam rano test (pre-test) i wynik negatywny. Nie będę pisać o wszystkich objawach które mi się wydaje że mam, bo mogą być urojone. Czy którejś szczęśliwej mamusi się tak zdarzyło, że test nic nie pokazał, a jednak była w ciąży. Czy możliwe że poziom hcg jest jeszcze zbyt niski żeby go wykrył test ( z moich obliczeń wynika że może to być 2-3 tydz od owulacji)

• Mamusia
Najlepiej zrób test z krwi on da Ci 100% odpowiedź i nie będziesz się musiała głowić JESTEM, NIE JESTEM ? 🙂
Ja zrobiłam test dwa dni przed planowanym okresem i wyszedł już pozytywny a mówi się, że powinno się w dni kiedy okres powinien być robić testy. Uważam, że obojętnie kiedy zrobi się test a jest się w ciąży to powinien wyjść pozytywny no chyba że z testem jest coś nie tak.