Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Klapi klikam, ile fabryka dała 🙂 próbuję też klaskać, ale masz równie dużo fanów co wrogów najwyraźniej, bo zawsze jestem do tyłu 😉

mnie ktoś namiętnie oklaskuje, dzięki 😘

kupiłam kapciuchy, zjadłam pół pizzy a nadal mam sporo miejsca na coś jeszcze ☺️ ☺️ dopycham się owocami, bo później naprawdę nie zgubię tych kilosów...

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie dziewczynki,
Mojej małej udzieliła się dzisiejsza atmosfera i marudzi cały dzień 🤢
Do dziewczyn które mają wątpliwości co do wód płodowych - a była to moja zmora końca ciąży bo przez ten pieprzony krążek podsikiwałam sie codziennie i panikowałam że to wody.
Odeszły mi ale nie chlusnęły -a tak może być ale poczułam bardzo ciepłą ciecz między nogami i pomyślałam że znów sie podsikałam - tyle tylko że nie mogłam tego zatrzymać i leciała taka bardzo ciepła stróżka po nogach a potem przestało i znów zwątpiłam .
Przypomniałam sobie że sposobem na zbadanie czy to wody jest położenie sie na plecach i podkurczenie nóg - wówczas dziecko główką nie zakorkowuje ujścia i wody pięknie wylatują 😉
Jak tak zrobiłam to na podłodze została kałuża .
Nie da się pomylić z sikami .
chciałabym przezyć to jeszcze raz a wam dziewczynki zycze tak cudownego porodu jaki ja miałam no i expresowego - w książeczce mam wpisane faza II porodu 0,5 min hehe 🙂

• Mamusia
o 10.15 zaczęły mi się sączyć wody i to uznali za rozpoczęcie I fazy . Skurcze przyszły dopiero przy 5 cm ok 14.30- tzn były wcześniej ale ja ich nie czułam tylko dołem pobolewał mnie brzuch . A od 5 cm do 10 cm i pełnego rozwarcia była różnica jednej godziny i 25 minut .
Zresztą sama urodziłam bo był nawał rodzących i dawały głośno o sobie znać a ja cichutko prawie zjadłam parapet z wrażenia i wyszłam powiedzieć połoznej że to chyba już bo mnie na lóżko ciągnęło i czułam małą między nogami po czym weszłam na łóżko siadłam i urodziłam myszkę łapiąc ją w ręce.Nie zdążyli mnie naciąć ani niczym nafaszerować a położna stwierdziła że mi tylko dzieci rodzić i spokojnie mogłam to w domu zrobić.

• Mamusia
u mnie jakiś problem z kupką i nie znam przyczyny 😠
Muszę jeść więcej błonnika bo to drugi raz jak mała się męczy dziś drugi dzień jak nie ma srajdy i tak się budulka żali do mnie jak ją brzuszek boli a mnie serce sie kraje tyle tylko że dziś jestem z nią sama i już na pysk padam a gdzie wieczór i noc .............

• Mamusia
jak zrobisz te pierwsze czynności co ci napisałam to przejdziesz do drugiej strony i tam pod małą fotką będzie:
Linki do udostępnienia Twojego obrazu:
a pod tym hasłem 4 pozycja to kod forum : i to skopiuj a potem wejdź na brzuszek na napisanie widomości i na pasku narzędzi u góry gdzie masz np. pogrubienie tekstu jest taki obrazek i wklej