Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aloha
no szkoda ania ale pomysl sobie ze ty tez malo przez ostatnie dwa lata sie udzielalas i kazdy ma do tego prawo
nie mniej smutni, rok temu byl zjazd a dzis tylko fb pozostal 😜

my caly weekend sami w domu bo mezul robi do 18tej, jutro jade do mojej mamy i bedziemy celebrowac dzien matki i dzien dziecka zarazem
u nas szał na Angry Birds i wszystko co kupujemy to musi byc z tym wiec mlody na dzien dziecka dostanie ksiazke, naklejki, teczke,

no nic pora na sniadanie 😜
milego dnia!

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cześć.
Kajka nie mówi "r". Ogólnie ona nie wyraźnie mówi i mówiła. Jak poszła do przedszkola to nastąpiła znaczna poprawa. Na bilansie dr powiedziała, że jak od września nie będzie miała logopedy w przedszkolu to da mi skierowanie. Zuzka o wiele lepjej mówła i nie miała z tym problemu. Ma niektóre wyrazy które przkręca ale zawsze ją poprawiamy. np zamiast pobudka mówi obudka..
Ja się ostatnio nie odzywałam bo ciągle 2 zmiana i brak czasu a poza tym przezywałam śmierć kolegi. Zginą w wypadku , jeszcze dzwonił z karetki ze nic jemu nie jest tylko jedzie do szpitala na kontrolę ale w szpitalu już umarł. Miał córeczkę 2 latka i syna 6 lat. Na pogrzebie chyba wszyscy płakali. Nawet ksiądz mówił z trudnością , do zony wzywano do kościoła karetkę bo zasłabła. Potem spadło jego zdjęcie z trumny i potłukła się rama, a na cmentarzu złamał się krzyż z innego grobu i prawie upadł na trumnę. Jak wkładali go do grobu to jego zona wyrywała się i krzyczała " nie zakoujcie go, nie zabierajcie mi jego" Nawet jak ktoś z rodziny umarł to ja nigdy tak tego nie przeżywałam. cały czas widzę go jak wychodzi z przedszkola (nasze dzieci chodzą do jednej grupy ale znaliśmy się prawie 20 lat) i się uśmiecha.
Dzisiaj byłam na szkoleniu BHP i tak było nudno że nie mogła opanować chęci spania. Cały czas mi głowa leciała że aż mi było wstyd. Mysłałam że spadnę z krzesła. No ale na przerwie dowiedziałam sie że wszyscy tak mieli. Przynajmniej nie musiałam iść do pracy 😉

• Mamusia
aloha
to straszne nebbia co piszesz o tym koledze, biedna rodzina! nie wyobrazam sobie braku meza mego ;(

a co do r mlody mowi ale on jest igor r. i pochodzi z rybnika wiec tego r w zyciu duzo ma 😉
za to czasem przekreca jeszcze inne wyrazy i go poprawiam, w sumie to on mial pozna gadkę ale teraz nadrabia bardzo szybko.
dzis oddalam sprawozdanie ze stazu pozostaje mi sie tylko ucztc przepisow i zdac egzamin, na ktory jeszcze nie mam terminu ale pewnie bedzie gdzies pod koniec lipca i bede sie cieszyc z wakacji 😜

• Mamusia
Nebbia - masakra z tym kolegą. Straszne są takie chwile 😞

U nas "r" czasem wyskoczy, ale słabo z tym. Za to powtarza większość trudnych i długich słów, nawet ostatnio powtórzyła "stół z powyłamywanymi nogami", dykcja piękna, o ile mówi powoli, co nie zdarza się często 😉

• Mamusia
A co to się dziewczynki porobiło? 😞 przeglądałam kilka zaległych stron ale nie znalazłam wpisu o odejściu Klapi i Agaty.....)
Każda ma teraz mniej czasu pisklaki już większe to i forum nie męczymy po 50 stron dziennie a bywało 🙂
Trzymajcie proszę kciuki za mnie 04.07 bo przede mną kolejna operacja tym razem kręgosłupa, ale obiecuję że jak się naprawię to góry będę przenosić 😁

• Mamusia
cześc kobiety ja trochę jestem, mało mnie bo zdjęcia mnie ogromnie pochłaniają
dzieci, maz, dom do tego i masakra się robi lekka,

nebbia az mi łzy wyszły, straszna nie do opisania strata

a Maja bardzo łądnie mówi, nie sepleni, super R, jedynie co to czasami miesza wyrazy co jest smieszne n maxa, za to Poldek chyba zbiera wsyztskie dziecinności, niby mówi ale jest to maakra, tylko my ja rozumiemy:P

• Mamusia
hej,
miesiąc mnie nie było..

New dużo siły i zdrówka po operacji,
ja mam wizytę 02.07 w Kajetanach odnośnie braku węchu i zatkanych zatok..
01.07 mamy dopiero bilans czterolatka...

wie ktoś kiedy Ania73 ma termin porodu...
zaraz po małego jadę...

mało nas i rzadko piszemy, ale jak widać pamiętamy o sobie
nawet jak chcemy napisać tylko "cześć"

odliczam dni do urlopu,
11,07 - koncert metallicy w wawie
14.07 - 29.07 - urlop gdzies w ciepelku
30-03.08 - woodstock
czyli 3 tygodnie urlopu 🙂

buziaki...

• Mamusia
aloha
new kciuki!!!
ja jutro skladam wniosek do urzedu i czekam na termin egzaminu na nauczyciela mianowanego i sie pilnie ucze (od jutro 😜) aktow prawnych karty nauczyciela, ustaw i rozporządzeń
licze ze egzamin bedzie w lipcu co bym miala sierpień fajny 😉
tesknie za wami i pisaniem naszym ech