Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Aniu- dokladnie to samo bylo u mnie, moj mąż tez sie zastanawial, co sie ze mna dzieje, przeciez wczesniej moglismy pol nocy spedzic przy fajnym programie w TV 🙂 poza tym zaczelam opychac sie chlebkiem z maselkiem i pomidorkiem, ale jak szlona, na sniadanie, na obiad, kolacje 🙂nic innego przez kilka dni 🙂po kilku dniach zrobilam test, dwa dni ,po spodziewanej miesiaczce 🙂

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Basik mi lekarz powiedział że nic nie zaszkodzi w małych ilościach 🙂 Bo ja się przeraziłam bo jadłam wątróbkę a tu taka nowina że ma witaminę A i szkodzi malcowi.Lekarz powiedział że jakbym jadła codziennie to by zaszkodziła a tak to nie ma się czym martwić.

Amii ja mam przepis na sałatkę gyros i to ta chyba co jadłaś na weselu 🙂

Mi pizza jakoś nie wchodzi ale za to hamburger hmmm...delicje 🙂

• Mamusia
Ja 3 tygodnie po spodziewanym terminie miesiączki utrzymywałam, że nie jestem w ciąży 🙂 Tak bardzo chciałam być w ciąży, że wolałam z góry nastawić się na "nie", a później mile się zaskoczyć niż po raz kolejny rozczarować- a zdarzało mi się to często, bo mam baaardzo nieregulane cykle, a po tabletkach na wyregulowanie miesiączki zaczynałam się dusić :/ Więc musiałam się męczyć 🤢 A jeszcze pytanko takie mam- przepisywali Wam lekarze jakieś witamny? Cyz same sobie kupowałyście? Jak tak to jakie? Bo mi mój słowem sie na ten temat nie odezwał, więc poszłam do apteki, powiedziałam to farmaceutce i ona mi doradziła jakie brać . Mam Prenatal Classic, a Wy?? 😁

Amii przepis dla Ciebie 🙂
1 duża pierś z kurczaka
słoik ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
1 duża cebula
ketchup łagodny mały
0.5 l majonezu Winiary
0.5 kapusty pekińskiej (drobno posiekanej)
1 przyprawa gyros

Pierś kroję w kostkę i smażę na oleju z jedną przyprawą gyros. Usmażoną pierś i lekko ostudzoną wkładam do naczynia i kolejno układam warstwami: ogórek pokrojony w kostkę, cebulę, ketchupy, kukurydzę, majonez i posiekaną drobno kapustę pekińską. A jak ktoś lubi to może dodać jajka.
Ja posypuję takimi pokrojonymi w kosteczkę na samym wierzchu.
Jak postoi z godzinkę w lodówce i przejdzie wszystkim to potem jest pycha. Miesza się ją dopiero przy samym podaniu.

Ja biorę Feminatal N a jak je skończę to mam kupić Feminatal D bo ma jakieś tam dodatkowe witaminy na rozwój mózgu dziecka.Zostało mi jeszcze tylko 20 tabletek.
A do tego moja teściowa dostała z 20 opakowań centrum dla kobiet w ciąży od jakiegoś przedstawiciela 🙂 Znosi mi tego pełno jakbym miała byc w ciąży przez 4 lata a nie 9 miesięcy :P

Amii dziękuje za oklaski

A teściowa to wiesz jak dostaje za darmo to bierze 🙂
A ostatnio przyłapałam ją i moja mamę na planowaniu mojego porodu...wściekłam się i powiedziałam że zaraz jak chcą to może będą za mnie w ciąży.

• Mamusia
Ja byłam w UK jako au-pair i tęskni mi się do "mojej rodzinki" 🙂 Ale jak sobie pomyślę o rybie z frytkami... mmmmm... dałabym sie za nią teraz pokroić !!! Nigdy nie jadłam nawet tak pysznych frytek, jak tam 😉 A ta rybka... Opychałam się jeszcze czekoladą, tylko teraz wyleciała mi jej nazwa z głowy, Galaxy czy coś takiego, funta kosztowała to pamiętam 🙂 Co ja bym za nią teraz dała 😁