Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

ja mam najgorzej jak jechałam autobusem z jednego końca miasta na drugi 🙂 na szczęście mogłam wysiąść pośrodku i biec do mamy do sklepu żeby się wysiusiać 🙂 zawsze dziwnie na mnie klienci patrzyli jak wpadałam mówiłam cześć i gnałam do kibelka 🙂

• Mamusia
tutaj w Irlandii wzieli mnie na wage
161cm wzrostu
55,3kg
-przytylam juz ok 5kg,ale wczoraj byla wpisana pierwszy raz waga
i maja na tej wadze taki kalkulator ile mozna najwiecej przytyc i jest ok
wyszlo mi 21 kg!!!! lekarka powiedziala,ze jestem szczupla i moge jesc co chce i kiedy chce:laugh: :laugh: a w poprzedniej ciazy przytylam 22 kg wiec sie juz nie stresuje 🙂 🙂

• Mamusia
kirrke gratuluje umowy bo to bardzo wazne dla kobiety tymbardziej jeszcze w takim stanie 🙂
odnosnie imion u mnie na 100% w zaleznosci od plci albo Adas albo Zosia,
nt siusiania moge napisac tylko tyle ze w nocy wstaje tylko raz oczywiscie po omacku lece do kibelka i zaraz wracam nie zapalam swiatla nie podnosze powiek, w ciagu dnia tez nie am zadnych odchylow od normy w zasadzie to jestem bardzo szczesliwa bo poki co to nadzwyczaj super znosze ten blogoslawiony stan 🙂

• Mamusia
USG już miałam w 6tc bo się obawiali, że to pozamaciczna ciąża. no ale wtedy widać było tylko kółeczko. później robiliśmy USG w Polsce...a tutaj to nie wiem, kiedy się te położne odezwą :/ jak tego nie zrobią w ciągu dwóch tygodni to mam dzwonić...heh a Ty jak się dogadałaś? bez problemu?

bogusia, a to podły automat.

• Mamusia
moj maz zna troche angielski,znalazlam na necie taki slownik znaczen medycznych na pierwszqa wizyte-bardzo pomoglo w wypelnianiu papierow-tego wywiadu na temat ciazy chorob itd.nie bylo tak zle u lekarki spedzilismy 40 minut a na USG chwilke moze z 5 minutek 🤨 🤨 lekarka byla bardzo wyrozumiala-maz z nia normalnie gadal,ale ja sama nie dalabym sobie rady 😞 na koniec przedstawila nam ilustrowana:laugh: :laugh: :laugh: ksiazeczka z warzywami i owocami tlumaczac w czym sa jakie witaminy:laugh: dziwila sie,ze bylam nacinana w Polsce 2 razy 🤨 🤨 czy bylo cos nie tak.powiedzialam,ze nie tymbardziej sie zdziwila-ale co KRAJ TO OBYCZAJ
ja nastepna wizyte mam 1 grudnia a gdzies za 3 tyg. mam isc do lekarza GP