Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja jutro mam by przygotowana z torbą bo po doplerze- badaniu przepływu krwi do dziecka i do mnie ma zdecydować co robić. A przez tel był bardzo zdecydowany bo i tak za tydzień miał mi ściągać krążek - wiec jak padło bedziemy rozwiązywać to mam nogi jak z waty.
Najgorsze ze mi sie porabało wszystko i jutra sama sie zawoże 35 km trochę sie tym martwie bo jak zostane to sama wrócę................

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hello 🙂

emilka - prawdziwa z ciebie ciezarowa super!
Klapi - chodzino gdzie te 20 kilo?chyba w kostkach hiih,chce widziec twoja karte ciazy :P
Kahna - ciesze sie ze wizyta przebiegla ok 🙂 i szczesciara z ciebie ze maly sie obrocil moja ma male szanse juz na to ale ciagle bede czekala 🙂
Ami - PIATEK??????woooowwww 🤪

• Mamusia
Ania78 tzw. pozycja kolanowo-łokciowa :P

Ja miałam ją zleconą na nerki.

Co do tętna to mi dochodzi nawet do 135.

średnio mam 100-120

Ale mam wypadanie zastawki więc to też potęguje to tętno.

Czy ktoś mi powie jak wygląda cesarka i czy jest straszna? Boję się.

• Mamusia
no wlasnie Dziewczyny te ktore mialy cesarke ...
taka prosba - jak Wam sie chce - opiszcie troche jak to wyglada ... w sumie kazda z nas moze to spotkac nawet jak pojdziemy rodzic naturalnie a beda jakies komplikacje i spontaniczne skierowanie na cesarke ... tak tez bywa ...

... niby na necie mozna poczytac, ale nie ma to jak relacja z 1 reki 🙂

• Mamusia
amii!!!!!!!!!!!!
bedziesz mamunia w piątek!!!zazdroszcze!

wyglada to tak:przychodzisz standardowo dokumenty ,zakładają ci kroplówke z czymś tam,cewnik,ważą(zeby wiedziec ile znieczulenia podać)kładą na stół ,smarują takim czymś pomaranczowy,,nieraz przed znieczuleniem jeszcze nieraz po,wiec sie nie przestrasz jak zobaczysz swoje nogi na ramionach pielegniarki i ona bedzie je smarowała taką mazią pomaranczowa,znieczulenie w kregosłup,mnie nie bolało,ale róznie mowią,nie ruszaj się wtedy za nic w swiecie,bo bedzie cie dziobał i dziobał,lezysz znieczulona,nie czujesz nic!
niektorzy mówią ze czuc szarpanie jak wyciągają dziecko ale tez nie czułam nic a nic 🙂
wyciagają malenstwo ,kładą ci na cycki 🙂mi położyli,zabierają do badania a ciebie szyją,nic nie czujesz 🙂
Jedziesz na pooperacyjną,dziecko na noworodki,odpoczywasz niewiem czy 8h czy 12 zalezy jaki szpital,pozniej pielegniarki zaczynają cię pionizować,najpierw siadasz ,pozniej chodzisz!
PAMIETAJ PRZY 1 CHODZENIU,WSTAWANIU NIGDY PRZENIGDY NIE STAWAJ NA PALCE!!STAN ODRAZU NA CALĄ STOPE!!
Jak będzie ci słabo,gorąco przy poerwszym chodzeniu to idz pod kran ,oblej sie zimna wdodą.
1 sikanie może piec,mnie nie piekło,ale mozesz zrobic tak:
Idz pod prysznic w szpitalu ,pusc sobie prysznic letni na pipke i sie wysikaj 🙂serio!
póżniej ostroznie siadaj ,kucaj,kaszl,wszytsko wiesz ostroznie.
Najgorsze są pierwsze 2-3 doby,wtedy potrzebujesz jeszcze leków przeciwbolowych ,pozniej już luz 🙂

jak cos to pytaj.

• Mamusia
iskierka dzieki za dobra lekture troche poczytalam i jest ok 🙂
ja sie nie boje cesarki tylko boje sie o moja mala zeby wyszla cala i zdrowa mnie to moga ciac juz mi ten leb zszywali (co wam opowiadalam o tej operacji) wiec pare kolejnych szwow nie robi roznicy heheh :P
wiem ze glupio jest po operacji bo w glowie jak mialam te szwy to strasznie tak jakby "sciagaly" 🤢